DIREKTDEMOKRATI

Dags för sista lilla kapitel 6 ur novellmanifestet Gräsrotsrevolution. Till dig som vill förändring istället för frisering på ytan, fila naglarna något. Skifte istället för fortsatt maktmissbruk i gigantföretagens händer.

Ifall du inte läst hela, klicka på länken och Wikipedia säger att det tar ca 1 tim att läsa, eller se konstnären Gunilla Weenborns filmer av Gräsrotsrevolutionen.

DIREKTDEMOKRATI

En bloggare i Algeriet sade angående revolten i maj 2011:

”Vi behöver människor som älskar sitt land och inte bara skor sig.”

Det gäller inte bara Algeriet, det gäller även Sverige och varför begränsa oss till enstaka länder? Vi säger istället:

”Vi behöver människor som älskar vår jord och inte bara skor sig.”

Ta därför ifrån politiker makten att roffa åt sig och ruinera det som tillhör oss och med regler strypa oss. Vi behöver utrymme att vara kreativa och skapande och vill överleva på ett värdigt vis, inte genom att slå och armbåga oss fram. Vi vill väl inte fortsätta att tjäna hycklande politiker och giriga makthavare, som om vi fortfarande var livegna? Vi har haft våra tyranner länge nog som varken har känt ödmjukhet eller vördnad inför sina medmänniskor och allas vår jord. Det är hög tid att byta riktning och resa sig.

I beskrivna alternativsamhället försöker vi bygga upp ett liv så befriat från dagens samhällsdekadens som möjligt. Vi vill bygga upp ett hållbart samhälle där vi visar hänsyn till våra medmänniskor och vår jord – i verkligheten, inte i politikers och journalisters förvrängda ord. Ord som vi länge nog sett leder till sin motsats.

Hur kan vi påverka vår framtid vid nästa val? En sak är säker: Lägger du din röst på ovan beskrivna politiker garanterar du fortsatt korruption och förfall av vårt samhälle och allas vår jord. Det systemet är föråldrat och håller på att köra vårt samhälle i botten.

För att vända vår sjunkande samhällsskuta bör vi överföra makten direkt till folket. Vi har redan tekniken som gör det möjligt att genomföra fortlöpande digital folkomröstning i så många frågor som rimligt. Istället för att våra inkompetenta och förljugna ”företrädare” gör sina förödande tryck på voteringsknappen i riksdagen så kan vi själva lägga vår röst – direkt!

Vi kan knappa in vårt personnummer som identifiering i mobilen, datorn eller internetdosan för ändamålet. Därefter lägger vi vår röst och ett dataprogram räknar rösterna – utan valfusk på riks- landstings- och kommun-nivå!

Var med och kräv att få genomföra DIREKTDEMOKRATI genom FOLKOMRÖSTNING!

Sluta avlöna floskelmakarna, deras tid är förbi! Våra barn och barnbarn skall aldrig behöva säga:

– ”Varför gjorde ni ingenting, ni såg väl förfallet? Såg ni inte att vår möjlighet att överleva höll på att tyna bort?”

Detta inlägg publicerades i Gräsrotstankar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till DIREKTDEMOKRATI

  1. Pingback: Folket skall forma framtiden | corneliadahlberg

  2. Pingback: Upproret! | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.