Morgan Johansson på villovägar

anthropocene

Lexbase är en svensk webbplats där allmänheten kan söka efter uppgifter rörande personer och företag som har varit föremål för juridisk prövning i svenska domstolar vilket är offentliga handlingar. Regeringen lägger nu fram ett lagförslag som bland annat avser förbjuda privatpersoner från att använda sin grundlagsskyddade rätt till denna typ av söktjänster, där det går att kartlägga sådant som samband mellan brott och etniskt ursprung.

Bakgrunden är att många politiker och samhällsdebattörer velat få fram ett bättre underlag för det brottsförebyggande arbetet och därför efterlyst färsk statistik från Brottsförebyggande Rådet (BRÅ) över den kraftigt ökande våldsbrottsligheten.  Det har gått över ett decennium sedan den senaste rapporten, en period då Sveriges demografi har ändrats kraftigt. I januari meddelade migrationsminister Morgan Johansson att regeringen inte tänkte ta fram sådan färsk statistik över brottslingars härkomst. Man vill sopa sanningen under mattan.

Regerinens ovilja att ta fram aktuell officiell statistik över bl.a. den ökande förekomsten av våldtäkter

Visa originalinlägg 1 033 fler ord

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Morgan Johansson på villovägar

  1. hllviken skriver:

    Missa inte denna utmärkta video av Bechir Rabani; han utrycker sig på ett annat sätt än vad vi svenskar är vana vid. Det gör ibland saken klarare.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.