MÄRKLIGA LIVSVANDRINGAR

Av Brage Norin

SÅ OLIKA VI ÄR OCH VILKA MÄRKLIGA LIVSVANDRINGAR SOM FINNS ATT SKÅDA.  

  • Mitt i livets mysterium ser jag sprudlande glada människor.
  • Mitt i livets mysterium ser jag suckande ledsna människor.

Människor som till synes har liknande levnadsvillkor upplever sina liv så olika. Den ena är glad och den andra ledsen. Några bubblar av livsglädje – andra har blivit ”samhälls-haverister”. Hela skalan mellan ytterligheterna är full med folk. Går detta att förklara? Kan frågan om hur vi ser på livet – vara nyckelfrågan???

NATURLIGTVIS finns det många händelser i varje livsvandring som sätter sina spår i sinnet. Ibland händer saker som gör oss glada. Ibland händer saker som gör oss deppade. Det svänger upp och ner på lyckoskalan, men vi har alla ett jämviktsläge. Frågan är om det i grund och botten är vår livsåskådning som är huvudförklaringen till var vi befinner oss på ”lyckoskalan”.

JAG ÄR ABSOLUT ÖVERTYGAD.

  • De som VET att livet är evigt ligger i övre delen av lyckoskalan.
  • De som TROR att livet är evigt är halvlyckliga – de har hopp.
  • De som TROR på ”döden” dominerar den nedre halvan på skalan.
  • De som VET att livet är kort ligger i nedre delen av lyckoskalan.

De som är övertygade om att ”döden” är som att dra ut TV-sladden ur väggen – vandrar fram i rädsla i hela sitt förbannade liv. Det spelar ingen som helst roll om dessa stackare erkänner det eller ej. Livet blir en farofylld resa.  Släkttavlor dämpar ångesten. Det är väldigt många grå medelmåttor inom den akademiska världen som tillhör denna kategori. Denna grupp är stolt över sitt briljanta ateistiska tänkande och de känner samhörighet. De är omedvetna om att de stora naturvetenskapliga genierna nästan samtliga var djupt ”religiösa”.

Den grå massan av medelmåttor tror att djupt religiösa människor har fastnat i olika religiösa ritualer som utvecklats inom de olika världsreligionerna. De vet inte att människans längtan efter mening med livet har skapat alla olika religioner och sedvänjor. Religionerna har sina rötter i olika kulturer. Mahatma Gandhi och tusentals andra tänkare har många gånger påpekat att värdegrunden i de stora världsreligioner är identisk. Det finns en ”minsta gemensam nämnare”.

Att vara djupt religiös betyder absolut inte att man måste tillhöra något kyrkosamfund. De skarpaste hjärnorna attraheras av mystiken. De dras som en magnet till livets stora gåta – finns det någon mening med livet? Att vara djupt religiös betyder att man är övertygad om att det finns en plan bakom skapelsen. Det betyder att man tror på den mystiska kraft som vi bara kan ana – det kraft vi kallar ”Gud”.

Albert Einstein: ”Mystiken är fröet till all sann vetenskap och all stor konst. Den som inte attraheras av mystiken och vandrar fram i rädsla är en död människa.” 

INGEN VISDOM ÄR STÖRRE ÄN DE VISDOMSREGLER SOM SAMMANFATTATS I ”BUDORDEN”.

Där finns ”förbuden” formulerade – sådant man icke skall göra. Det handlar om gott och ont. Det handlar om levnadsregler som gör det möjligt att upprätta fungerande mänskliga sammanslutningar – samhällen och länder. Budorden är gemensamma i de stora religionerna  – det är bara formuleringarna som skiljer dem åt. Levnadsreglerna är en sammanfattning av människans visdom. De vilar på många tusen års erfarenhet. Dessutom är de enastående vackert formulerade. De vittnar om gamla tider, trots att det ålderdomliga språket har friskats upp många gånger för att vi ska känna igen oss.

USA:s budord är vad som är absolut förbjudet – ”dödssynderna”. Du skall icke döda, du skall icke stjäla av de fattiga, du skall icke dyrka idoler, du skall icke bedriva hor, du skall icke hata din broder eller din syster, du skall älska alla folk så som du älskar ditt eget folk, du skall icke förakta andra folkslag och sedvänjor, du skall icke känna dig överlägsen någon människa på jorden – ungefär så förklaras budorden i de heliga skrifterna.

USA är Mordors rike. Ondskans rike har byggt ett imperium – den ”fria demokratiska världen”. Sverige är en viktig utpost i Mordors imperium. Massor av länder tillhör ondskans globala nätverk. Överallt har imperiets agenter ”svurits in” i olika sällskap. De har ätit sig in i hela statsapparaten. Ondskans internationella spindelnät har byggts upp av CIA. FBI håller i trådarna för det nationella nätverket.

Ondskan vill styra men inte synas. Ondskan är ljusskygg. Sanningens ljus är som solljus är för vampyrer. Det är Wall Streets finansvampyrer som styr i Vita huset – ”Vampyre State Building”.

GLOBALISTERNAS ORCHER STYRS AV MORDORS RIKE – MEN DERAS VÄRLD BÖRJAR RASA SAMMAN.

Folken i öster samlar sig. De reser på sig. Över hela jordens yta reser sig folk som har förtryckts av Mordors imperium. Ondskan krigsmaskin har snart dödat färdigt. Bara efter det andra världskriget har mördarimperiet i väst dödat cirka 23 miljoner människor – enligt Johan Galtungs världsberömda fredsinstitut. Ingen vågar öppet ifrågasätta dessa horribla uppgifter. Det är nämligen den nakna sanningen inför Gud.

I spetsen för mänsklighetens befrielse går Ryssland och Kina. Massor av andra länder har anslutit sig till mänsklighetens största fredsprojekt genom tiderna – den nya sidenvägen. ”BRI” – Belt and Road Initiative – heter det jättelika fredsprojektet som växer fram i öst.

SLUTSTRIDEN STÅR MELLAN ÖST OCH VÄST.

Striden har kommit långt – väldigt långt. USA:s världsherravälde är på väg att rasa samman. Total desperation har utbrutit i hela Mordors imperium. Vad är det som sker?

LÄS MIN BIFOGADE TEXTFIL ”LIVET ÄR EVIGT” OM NI ÄR INTRESSERADE AV ATT LÄSA MERA.

(Jag beklagar att bilderna inte finns med i textfilen) Min anm: anmäl dig till Brages maillista för att få boken: bragenorin@hotmail.com

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.