NÄR RIDÅN GÅR UPP TYSTNAR VI

Av Brage Norin

KINAS FRAMGÅNGSSAGA ÄR FULLSTÄNDIGT OFATTBAR.

  • NÅGRA LÄNDER ÄR SJÄLVFÖRSÖRJANDE PÅ OLJA OCH SÄLJER OLJA I VÄRLDSMARKNADEN.
  • MÅNGA LÄNDER UTVINNER EGEN OLJA OCH KÖPER OLJA I VÄRLDSMARKNADEN.
  • MÅNGA LÄNDER  SAKNAR EGEN OLJA OCH KÖPER ALL OLJA I VÄRLDSMARKNADEN.

Statistiken är en djungel. ”Netto-import” betyder  import – export. Ett land som importerar 10 fat olja och säljer fyra fat olja har en nettoimport på 6 fat olja. Olja köps normalt som ”råolja” av olika kvaliteter som raffineras i hemlandet. Men även raffinerade oljeprodukter köps och säljs. Handeln med flytande naturgas ”LNG” har tagit fart ordentligt. Nettoimporten av råolja och andra flytande oljeprodukter brukar redovisas som ”Netto-importen av olja och andra flytande bränslen”.

Net Imports of Petroleum and Other Liquid Fules – heter det på engelska.

Kina slår alla rekord samtidigt – exporten slår rekord samtidigt som importen slår rekord. Kinas nettoimport av olja och andra flytande bränslen var fem gånger lägre än USA:s år 2006. I år blir Kinas nettoimport dubbelt så stor enligt prognoserna. Samma raketutveckling har skett på massor av andra områden. För drygt 10 år sedan hade Kina drygt 5% av världsmarknaden av rostfria stål. Fem år senare hade de över 50%. Kinas mirakel är ett resultat av att över en miljard människor marscherar i takt.

Kina har en egen oljeindustri som utvinner mycket olja – men landets sanslösa industriella explosion gör att importen stiger som en raket. Samma sak gäller alla fossila bränslen – kol, olja, naturgas och flytande naturgas ”LNG”. Kina har fått en gudagåva från himlen. Kina och Ryssland är mycket goda grannar – och Ryssland har allt vad Kina behöver i överflöd. Tillgångarna är sanslösa. En hisnande så kallad ”strategisk allians” har bildats i öster. Kina och Ryssland passar ihop som hand i handske.

Det otroliga är att det inte enbart handlar om fossila bränslen utan även om mineraler och metaller som Kina tvingas importera från världens alla hörn och kanter. Kina är i särklass världens största importör av både stål och koppar. Ryssland har mycket koppar men begränsade tillgångar av järn. De mineraler och metaller som inte Ryssland har tillräckligt stora tillgångar av finns i övriga Asien. Mega-projektet ”den nya sidenvägen” binder samman Asiens länder. Fredsprojektet kräver enorma tillgångar av kapital och väldiga tillgångar av fossila bränslen och bergskedjor av metaller.

Kinas sanslösa inkomster, Asiens metaller och Rysslands sanslösa tillgångar av fossila bränslen förändrar nu världen på en enda historisk sekund. Det går så fort att det är svårt att hänga med. En värld i fred håller på att skapas mitt framför våra ögon. En fredstsunami väller in mot Europa och Mellanöstern och vidare mot Afrika. De tusenåriga krigens epok på jorden är över.

Den nya sidenvägens målsättning är att förena hela ”den gamla världen” – Asien, Europa och Afrika. Kinesisk fredsdiplomati ersätter USA:s krigsdiplomati. Principen att aldrig lägga sig i andra länders inre angelägenheter ersätter USA:s infiltrerande och konspirerande och krigshetsande politik. Därför har Kinas anseende i världen stigit som en raket medan Mordors ondskefulla rike i väster fallit som en sten. 

Hela världen skälver. Under året 2017 kollapsade USA:s anseende i hela världen. Under året 2017 kollapsade även det amerikanska folkets förtroende för landets viktigaste institutioner. USA slog alla bottenrekord samtidigt både i Gallup World Poll och i Edelmans Trust Barometer.

Kinas anseende i världen passerade USA:s samtidigt som det kinesiska folkets förtroende för landets viktigaste institutioner nådde dubbelt så hög siffror som USA:s motsvarande förtroendesiffror.

Hela 43 procent var negativa till USA:s ledarskap – jämfört med 30 procent för Kina!!! Ingen kan ta till sig vad detta betyder. Good Bye USA – It´s over.

IDIOTERNA I WASHINGTON ÄR LAMSLAGNA. 

Sannolikt lever de vidare i en värld som inte existerar längre. Hjärnorna verkar ha cementerats. CIA begår så hårresande misstag att det övergår allt förstånd – det ena efter det andra. Förklaringen är sannolikt en sjuklig form av hybris. Idioterna uppträder som om de har utnämnts av Gud att styra världen. Vilket perverst skådespel vi bevittnar.

MAKTSKIFTET I VÄRLDEN ÄR REDAN ETT FAKTUM.

USA förlorar i handeln med omvärlden lika stora astronomiska belopp som Kina och Ryssland tillsammans vinner i handeln med omvärlden. USA investerar i krig med lånade pengar – medan öst investerar i fred med intjänade vinster.

OBSERVERA OBSERVERA OBSERVERA

Både Gallups och Edelmans opinionsanalyser ägde rum före Trumps sinnesförvirrade beslut att erkänna Jerusalem som enbart Israels huvudstad. Bägge undersökningarna gjordes före Trumps sanslösa klavertramp ”Shithole Countries”. Bägge undersökningarna gjordes innan det började gå upp för miljarder människor i Asien vad som hänt i Nordkorea. Insikten att alla de ständiga kärnvapenhoten från Nordkorea var beställda av CIA skakar just nu hela Asien. USA:s anseende i Sydostasien faller som en sten.

SÅ ENASTÅENDE MÄRKLIGT VÅRA HJÄRNOR FUNGERAR.

Vi ser inte det tektoniska maktskifte som redan inträffat i världen. Den ”fria världens” hjärnor är svårt skadade av USA:s effektiva hjärntvätt. Vi har blivit fullständigt blinda. Albert Einstein blev rasande när han såg brunskjortorna marschera i Tyskland. Han skrev föraktfullt ”den som gillar att marschera i takt med den militära musiken behöver ingen hjärna. Det räcker med håret under armarna”. 

Vad kan man säga om de krafter som idag vill fortsätta att kriga? Vad kan man säga om NATO:s ledning? Vad kan man säga om den svenska militära ledningen? Så hjärndöda zombier går inte att beskriva med ord. Att de inte kan bruka sin hjärna är uppenbart – men hur är det med håret under armarna? Har deodoranter dödat även dessa hårstråns blygsamma tankeförmåga?

Mänsklighetens avskum styr den sjuka förljugna världen. Fy Fan vilket elände.

Den sjuka världens handel med amerikanska finansiella dasspapper slår nya rekord. Hysterin är total ”over there”. Ett imperiums svanesång heter det drama vi beskådar. När ridån går upp tystnar vi.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.