JAG HISNAR

Av Brage Norin

NÄR JAG HISNAR FALLER PUSSELBITARNA PÅ PLATS I EN TAKT SOM TILL OCH MED ÖVERRASKAR MIG SJÄLV.

Kronprins Muhammed bin Salman ”MbS” har vaknat upp från sin förvirrade djupsömn. Ingenting kan vara större.

Jag skissar bara kortfattat vad som sker. Jag struntar i massor av namn och detaljer. Jag bryter medvetet mot alla normer. 

MbS öppnar armarna på vid gavel mot öst. 

Detta är obeskrivligt. Aramco Oil – som pumpar upp olja från ett oljehav som innehåller mer olja än hela Nordamerika – blir samägt med Ryssland och Kina. När ”The Deep State” i USA attackerar Pakistan våldsamt – organiserar MbS stora marina övningar med Pakistan. När Indien – USA:s strategiska partner i Sydasien – hotar Maldivernas regering, planerar Saudiarabien stora investeringar i landet. Planer på att leasa en underskön atoll i Maldiverna förhandlas det om just nu. Även andra stora saudiska satsningar i ögruppen planeras. Kina storinvesterar i Maldiverna. ”Oppositionens” ledare mot regeringen, som befinner sig i exil, vädjar i desperation till Indien att sätta in militär. Kina tvingas höja ett varningens finger – ”fuck off”.

* Den kinesiska ambassadören i Saudiarabien hyllar Saudi Vision 2030. Den tektoniska satsningen på ”den nya sidenvägen”, som kineserna gärna kallar.BRI – Belt and Road Initiative – passar ihop med Saudi Vision 2030 – som hand i handske. Sådant älskar MbS att höra. Hans drömmar är att bli en stor konung i ett mäktigt rike – ett magnifikt lysande nytt Saudiarabien. Hans dröm är att bli den främsta i den muslimska världen. MbS:s maktövertagande i Saudiarabien underlättades avsevärt tack vare Trumps stöd. Nu behöver han inte längre amerikanskt stöd. MbS har förstått att Saudi Vision 2030 inte är ”kompatibelt” med CIA:s krigshetsande politik. Tro mig eller ej – Saudiarabien har vänt armarna österut. Jag är inte säker till 99% – jag VET det!!! Ingen historisk händelse kan vara större. Detta betyder början till slutet på det amerikanska krigarimperiet.

* Turkiet är upprensat från CIA:s turkiska quislingar. De var många – men Erdogan städade rejält. Nu vänder sig Libanon i panik till Ryssland. Ryssland erbjuds tillgångar till de libanesiska hamnarna – OCH – till de militära libanesiska flygplatserna! Israels militära samövningar med USA var riktade mot Libanon. Ryssland är redan på plats i de marina farvattnen utanför Libanons kust. Netanyahu kan kasta krigsplanerna i papperskorgen.

* Ryska statliga oljebolag inleder snart borrningarna i gasfälten utanför Libanons kust. De har fått kontrakten undertecknade. Äntligen kan Libyens ekonomi börja repareras efter decennier av amerikansk och israelisk terror. Vinsterna hamnar inte i Wall Streets privata fickor – vilken sanslös provokation.

* Kineserna och Ryssarna erbjuder Trump en uppgörelse om Nordkorea så att USA kan retirera med hedern i behåll. Nordkoreas kärnvapen bort mot ett antal motprestationer. USA är vettskrämt inför alternativet – att det avslöjas att alla hot från Nordkorea var beställda av CIA. Insikten att Nordkorea tidigare var en CIA-vasallstat får under inga som helst omständigheter komma ut. Det lustiga är att alla i Asien fattar detta lika förbannat – men den förljugna världen får fortsätta att skriva en massa skit utan att bli emotsagda. Stackars Trump. USA är på väg att tappa hela Asien. Alla inblandade aktörer är tysta. Endast Skogså Tankesmedja skriver den nakna sanningen. Jag skriver på svenska och har ingen blogg. Jag vågar skriva den nakna sanningen – trots att jag vet att jag balanserar på ”den röda linjen”. Jag har inga lojaliteter annat än sanningen.

JAG ÖVERGÅR SOM VANLIGT TILL TYSTNAD UNDER VÅR, SOMMAR OCH HÖST.

Solen går upp i öster och ner i väster. Den historiska soluppgången i öster förändrar världen. Ingen är gladare än –

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till JAG HISNAR

 1. Brage Norin skriver:

  TRUMP on Twitter: ”Pakistan has given us nothing but lies and deceit” (lögner och svek) Pakistan is providing ”safe heavens” to terrorists. USA ”freeze 255 million dollar military aid” to Pakistan.

  Kina, Ryssland, Filippinerna, Indonesien och massor av andra länder i världen hyllar Pakistans insatser mot terror. Landets nyss pensionerade general Raheel Sharif har blivit Pakistans hjälte tack vare sina framgångsrika insatser mot terror. Det var han som Muhammed bin Salman utsåg till chef för ”the Islamic Military Alliance to Fight Terrorism (IMAFT) – en koalition mellan cirka 40 muslimska länder i världen. Organisationens högkvarter ligger i Saudiarabiens huvudstad Riyadh.

  SENASTE NYTT: Pakistan sänder ytterligare militär till Saudiarabien – på begäran av den saudiska ambassadören i Pakistan. Efter ett möte mellan den pakistanska arméchefen och den saudiska ambassadören fattades det dramatiska beslutet. Det handlar om en stor militär förstärkning – och det är bråttom. Storleken av den pakistanska militära insatsen hemlighålls.

  DEN NATION SOM ANKLAGAS FÖR ATT SKAPA ”HIMMELRIKEN” ÅT TERRORISTER SKICKAR
  PÅ BEGÄRAN AV MUHAMMED BIN SALMAN MILITÄR TILL SAUDIARABIEN.
  CIA är mycket djupt omskakat. Det handlar om ett amerikanskt mardrömsscenario.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.