Kärnvapenförbud och strävan för fred

Från Arne Bengtsson genom Kalle Hellberg, som säger:

Hörde också centerpartisten i riksdagen plädera för samgående med NATO och om hotet från Putin, jag undrade vilken värld hon levde i? Stackars Centern med sådana partiföreträdare! Fick lust att spy!

Kalle H.

Hej!

Jag hörde i radion att Stina Oscarsson hade skrivit en bok där hon efterlyste människornas engagemang.

Det är ju så illa att om man vill åstadkomma en förändring till något bättre än vad som nu pågår  i världen då krävs det att folk engagerar sig. Det saknas tyvärr oftast.

Jag skulle nu gärna se att de som är aktiva i olika fredsrörelser gick samman och i ett upprop till medborgarna med kraft ställa krav på att politikerna i Sverige beslutade att först underteckna FN:s konventionen om kärnvapenförbud.

Sedan följa upp det fredsarbetet för avrustning i olika internationella fora och inte minst i EU.

Det sorgliga och farliga är tyvärr att vi tycks ha en mängd politiker i Sveriges Riksdag, som inte bryr sig ett dyft om vad som krävs för att verka för fred.

Ständigt framkastas av dessa att spänningen i vårt närområde bara beror på att Ryssland och Putin håller på att invadera grannländer och planerar att anfalla Sverige.

Det finns inte tillstymmelse till att arbeta för att komma på ”jämställd fot” med Putin och det saknas totalt inlevelseförmåga för hur Putin känner för och vill försvara sitt territorium.

Ja, det blundas hela tiden för vad Nato håller på med genom att omringa Ryssland med flera militärbaser vilka inte kan användas för att försvara USA som ligger hundratals mil bortom Rysslands gränser.

Det som är gravt oansvarigt är att aldrig ta reda på CV för Nato och CIA som har hållit på att förhindra flera olika länder att få, i demokratiska val, rösta fram sina länders regeringar.

Det finns all anledning för politikerna att kolla dessa organisationers göranden sedan Andra världskriget och sedan sluta blunda för USAs imperiebyggande, med stöd av bl a hemliga Nato-arméer med början i Italien i den av Truman propagerade doktrinen med jakt på kommunister och vänsterorganisationer.

Att verka för fred blir ett grannlaga arbeta för oss alla och då måste vi lita på att våra politiker som ska väljas inte tvekar att skriva under förbudet mot Kärnvapen.

Jag har vänt mig i ett Öppet brev (nedan) till Kerstin Lundgren Centerpartiet som i riksdagen argumenterade så illa att det gick kalla kårar utför min rygg. Det jag uppmanar henne där att göra är vad som vi alla måste se upp med så vi inte lögnaktigt inbillar våra barn en säker framtid om, de får ärva kärnvapnen.

Jag sänder också denna webbadress och hoppas ni läser dess innehåll och noterar att både insekter och fåglar har minskat i antal under senaste tio åren. Orsaken verkar inte intressant för media att gräva fram, Varför?.

De partier som inför valet går fram med ett seriöst löfte om att Sverige ska gå i bräschen för fred genom att först underteckna FN-konventionen. Då kommer de att utan tvekan klara 4-procents spärren med råge.

Hoten mot mänskligheten – istället för solstrålning. Del 3

https://peterkrabbe.wordpress.com/2018/02/17/hoten-mot-manskligheten-istallet-for-solstralning-del-3/

Med vänliga hälsningar

Arne Bengtsson

Lillsjövägen 6B

616 34  Åby

 

ÖPPET BREV till Kerstin Lundgren, Riksdagsledamot för Centerpartiet 

Till Kerstin Lundgren 

Centerpartiet, Riksdagen  

Sveriges riksdag,  

100 12 Stockholm 

 

Med hänvisning till hur du hanterar information om det utrikespolitiska läget i Riksdagens utrikespolitiska debatt den 14 februari 2018, vill jag i detta öppna brev vädja till dig att sluta med att överdriva och medvetet framhålla det förvridna hotet från Ryssland, som du vill, obetänkt? skrämma medborgarna till att vi ska ansluta oss till Nato, för annars har Ryssland anledning att invadera Sverige. Det är nog snarare tvärtom och det framhöll utrikesministern också. Det leder inte till minskad spänning i östersjöområdet, om Sverige flyttar in Nato på Gotland. Det måste med vett och sans finnas lite förnuft i politiskt tankearbete! 

Det pågår en domstolsförhandling om ett terrorbrott i Stockholm den 7 april 2017. Där framhöll åklagarna att det är terrorism att med avsikt skrämma folk till rädsla för att få människorna att känna djup oro för liv och lem.  

Det du höll på med i dina anföranden i riksdagen är just att skrämmas, så att folk ska kräva den inriktningen av utrikespolitiken, att Sverige ska gå med i Nato för att kunna garantera deras säkerhet och känna trygghet vid ditt överdrivna hot om ett Ryskt anfall. Enligt FBIs definition för terrorism: ”att skrämma en civilbefolkning eller något segment av detta, för att främja politiska eller sociala mål.”   

Dina argument kan osökt ses som att vara i avsikt att främja politiska mål     

Det vore grannlaga om både du och alla de andra i Alliansen tog reda på vad som finns i Natos CV och dess ledare CIA:s CV. 

Jag skall helt kort göra en sammanfattning om vad Nato har tillsammans med CIA sysslat med i Europa under det kalla kriget. 

USAs ingrep med CIA och Nato i fria länder för att jaga kommunister och hejda en ”önskad” invasion från Sovjet.  

CIA, världens mäktigaste underrättelsetjänst, var inte mer samarbetsvillig än världens största militärallians när det kom till den känsliga frågan om Gladio och Stay-behind. 

Byrån som grundades 1947, två år före Nato, hade som sin viktigaste uppgift under det kalla kriget att bekämpa kommunismen globalt i hemliga operationer och främja USA:s inflytande. ”Med hemliga operationer”, förklarade USA-presidenten Richard Nixon en gång taktiken, menar jag aktiviteter som, även om de syftar till att främja USA:s officiella program och politik utomlands, planeras och genomförs så att den amerikanska regeringens hand inte är uppenbar för obehöriga personer.  

Utanför Amerika genomförde CIA även ett stort antal hemliga operationer i Asien och Afrika, bland vilka de mest framträdande var störtandet av Mosaddeqs regering i Iran 1953, stödet till den vita sydafrikanska polisen som 1962 ledde till fängslandet av Nelson Mandela, stödet åt Usama bin Ladins al-Qaida i Afghanistan efter den sovjetiska invasionen 1979. 

Ur ett systematiskt vetenskapligt perspektiv är därför CIA:s avdelning för hemliga operationer enligt FBI:s definitioner en terrororganisation. För ”terrorism” är enligt FBI ”olaglig användning av tvång eller våld mot personer eller egendom för att skrämma eller ta makten över en regering, en civilbefolkning eller något segment av detta, för att främja politiska eller sociala mål.”                                                                                                                                                                                                    

De hemliga operationerna som Nato bedrev i Europa var ”Gladio” i Italien och liknande med annat namn i de andra Natoländerna och även i icke medlemmar i Skandinavien. Detta var paramilitära grupper som bildade det som kallas ”Stay behind”, för att bakom fiendens linjer bedriva terrorism, våld och sabotage. 

Detta var en systematisk jakt efter kommunister enligt ”Trumandoktrinen”.  Truman insisterade på att ”vi ska vägra erkänna någon regering som en utländsk makt påtvingar ett annat land med våld”. 

I Italien ledde detta till att både kommunistiska PCI och vänstersocialisterna PSI förlorade makten och det USA-stödda konservativa extrema partiet DCI med direkt stöd från Nato tog makten med bedrövligt resultat för Italien. 

I Sverige, 1951 stöder CIA-agenten, stationerad på CIA:s station i Stockholm utbildning av Stay-behind-arméer i det neutrala Sverige och Finland och i Natos medlemsländer Norge och Danmark. 

I Jugoslavien 1995, beslöt Nato att bomba Serbien och det kritiserades hårt av de som var med då Nato bildades, för de ansåg att Nato skulle inte bedriva anfall utan enbart försvar, då det var länder som blivit anfallna. Serbien anföll inte, utan försvarade initialt sin självständighet. Vad som sedan hände i det forna Jugoslavien var bl a att gränserna flyttades för Kroatien i strid med internationell rätt, med stöd av en överenskommelse mellan Carl Bildt och Helmut Kohl. Detta har bekräftats av Margot Wallström i en brevväxling med mig och konstaterade då genom att ”slå in öppna dörrar” att det övergreppet inte kunde ge Ryssland rätt, att efter en folkomröstning, annektera Krim. 

Ska man tala om Ukrainakrisen då får man inte som du och många andra, bl a Peter Hultqvist, utesluta, ja, medvetet glömma bort att både USA och Nato samt EU var med för att ställa till med oro och att Ukraina skulle genom utbrytning från det demokratiska ryska samväldet lockas med medlemskap i Nato och EU. Fem miljarder dollar erbjöds av USA och minister Nuland var på torget och delade ut mat till upprorsmakarna. USA såg till att den folkvalda presidenten avsattes. Det var inte Putin som brände människorna i fackföreningshuset i Odessa. 

Slutligen vill jag ge dig ett tips, om du vill verka för fred?, såsom Sverige gjorde före 1990-talet, då måste du stå upp för att Sverige ska underteckna uppropet i FN-konventionen om att förbjuda kärnvapen. Det är gravt oansvarigt att tillåta kärnvapen och tala om en god och trygg framtid för våra barn. Hotet med en utplåning av jorden är inget som våra efterkommande önskar, som arv från de som har rätt att besluta NU! 

Med Vänlig hälsning 

Arne Bengtsson 

ArneBengtsson                                                                                                                                        Lillsjövägen 6B                                                                                                                                        616 34 Åby 

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kärnvapenförbud och strävan för fred

  1. Conny Lundberg skriver:

    Mycket korrekt påpekande av oegentligheter av politiker som skall föreställas företräda Sveriges intressen att istället ägna sig åt att försöka framkalla krig ihop med eliten och därtill användningen av kärnvapen och allt för att främja andra länders och elitens intressen. Man kan fråga sig vad de får betalt för denna grova lögnaktighet som t o m skulle kunna kallas landsförräderi.

    Gillad av 1 person

  2. Pingback: Kärnvapenförbud och strävan för fred — corneliadahlberg – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.