Beror sjunkande skolresultat på gifterna i maten?

anthropocene

Jag har i en rad krönikor pekat på hälsoriskerna med livsmedel som är kontaminerade av växt- och insektsgifter. Det kommer ständigt ny forskning som visar på ett växande förgiftningsproblem. Om jag säger att mödrar som under graviditeten mest äter ekologiska livsmedel får klart mer begåvade barn, då flyger givetvis en massa läsare i taket. Inte desto mindre verkar det påståendet vara riktigt.

Studier vid Columbia Universitetet visar att fosters och barns exponering för organofosfater kan sänka barnens IQ signifikant. Tre oberoende studier av 660 barn mellan 6 till 9 år, på så vitt skilda ställen som Kalifornien och New York gav samma uppseendeväckande resultat. De visade att exponering under fosterstadiet för organofosfater (där Roundup är en av flera) antingen det var från besprutning av växtodling eller bekämpning av kackerlackor i bostäder, kan orsaka långtidseffekter på barnets hjärnhälsa. Studierna kom till slutsatsen att exponering kunde påverka läsförståelse och matematisk begåvning, orsaka…

Visa originalinlägg 263 fler ord

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.