Till Polismyndigheten

Från Olle Ljungbeck

Anmälan mot Skolinspektionen.

Undertecknad anmäler härmed skolinspektionen för att man lämnat Vetenskapskolan i Göteborg rätt att etablera en ny friskola på religiös grund i Gävle (Bomhus). Skolan har getts namnet Nya Kastets skola och beräknas starta i höst med ca 100 elever. Skolinspektionen har avslagit begäran om att driva skolan två gånger. Men när ägarna begärde det en tredje gång godkände Skolinspektionen ansökan.

I medierna har det nu framkommit att ägarna och företrädare för skolan har tydlig koppling till islamistisk extremism. Den kommer enligt företrädarna att ha en islamistisk profil. Svenska skall inte vara första språk vilket självklart förhindrar integration. Skolan kommer också att bryta mot grundlagsfäst och i allmän lagstiftning fastlagt förbud mot åtskillnad mellan könen i frågor där lagstiftningen helt förbjuder detta.

Självklart innebär tillståndet från Skolinspektionen brott såväl mot vår grundlag som FN.s konvention om mänskliga rättigheter med hänsyn till den extrema profil den kommer att ha.

Jag vill här framhålla skolinspektionens ständiga brott vad gäller tillståndsgivning till religiösa skolor. När vi i dag så gott som dagligen får

höra om en allt starkare utveckling i Sverige av extremism är det ytterst förvånande att en skola med denna inriktningen kan ges tillstånd.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle 

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.