Psykiskt sjuka finanselitens vinst

Minnena dyker upp när jag läser Lena Holfve:

Mentalsjukhusen släppte ut enorma mängder farliga människor

Jag tillhör den grupp som grät då mentalsjukhusen stängdes, och att så var fallet såg man direkt i Tingsrätten. Ut släpptes cirka 90 000 rätt farliga människor, varav säkert 3000 av dem mycket farliga, och jag tror på att 30 000 dog rätt snabbt dvs de som inte ens kunde laga mat.

Hela arbetet att kasta ut de psykiskt sjuka leddes av Anna Lindhs (sosse) svårt alkoholiserade man som inte ens var betrodd att vara ensam med de egna barnen.”

Direkt efter studenten gick jag till Arbetsförmedlingen i Stockholm och eftersom jag hade fått för mig att jag ville hjälpa narkomaner bad jag om ett sådant arbete. Kvinnan bakom disken bläddrade i en tjock katalog, stannade på en sida någonstans och menade att ett arbete på Beckomberga mentalsjukhus var det närmaste jag kunde komma min önskan.

Anställningen var klar tämligen omedelbart och så knallade jag till mitt nya jobb. För att göra en lång historia kort, det var som att jobba på Gökboet.

Jag sade upp mig efter 1 år eftersom jag som praktikant erfarit hur man på ett meningsfullt och konstruktivt sätt kan arbeta med psykiskt sjuka på en antroposofisk verksamhet i Tyskland, Die Lebensgemeinschaft e.V. Som dag och natt, där natten var det svenska mentalsjukhuset med genomgående omänsklig, ovärdig, grym behandling av människor. Det antroposofiska hemmet stod för mänsklighet, värdighet, kärleksfull behandling av hjälpbehövande och jag satsade istället på en sådan utbildning/arbete.

Tillbaka till svenska psyk”vården”. 40 år senare verkar den vara minst lika nattsvart. Varför lär man inte av antroposoferna och alla andra som har utvecklat mänskliga alternativ? Nej, det gynnar inte den lilla eliten som tjänar storkovan på fortsatt misär och därmed utskrivning av statligt knark – mediciner. Den enda icke elit/statskontrollerade kliniken som fanns i Sverige vad gäller alternativvård har svenska politiker för inte länge sedan utdelat dödsstöten till. Den existerar inte längre som klinik.

Inte lång tid efter avslutat arbete på Beckomberga mentalsjukhus ser jag plötsligt den kvinna i 40-års ålder jag brukade vaka extra över. Hon krävde en vårdpersonal enbart för egen del eftersom hon hade för vana att sätta eld på sjukhuset. Hennes avdelning var bränd lite här och var och nu spatserar hon plötsligt fritt på T-banestation i Stockholm. Från att ha levt sitt liv på en avdelning med de svårast sjuka hade hon visst plötsligt blivit frisk och fri från sin vana att tända på. Eller?

Jag såg nu fler på sta´n med svåra tvångssyndrom m.m., som på olika vis försökte ta sig i och ur T-banan och jag undrarde hur de kom hem, hur de hade det hemma. Lena Holfve har beskrivit det.

Vad håller vi på med?

För helvete – lägg inte din röst på dom här förrädarna! Syna dem noga och när du är helt säker på att de skiljer sig från övriga, alltså är ärliga och fria från de ondskefulla ägarna och utsugarna – lägg din röst. Hittar du dem inte – rösta blankt!

safe_image

”Det är ungefär 1,6 miljoner som får psykmediciner” i Sverige – läs mer av Lena här.

Detta inlägg publicerades i Vård o Miljö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.