Stefan Löfven; ”Tillsammans tar vi ansvar”

Av Olle Ljungbeck

Det enda Stefan Löfven är bra på är att formulera slagord. Märk väl formulera. Han har formulerat hundratals sådana men de har alla varit till intet förpliktigande. Med andra ord har de inte lett till några åtgärder alls.

Och som alltid ger han sken av något han inte menar. Tag t ex detta senaste; ”Tillsammans tar vi ansvar”. Men så förhåller det sig ju inte. Varken han själv eller den grupp – invandrarna och de asylsökande ekonomiska emigranterna – som skulle rädda välfärden, har tagit sitt ansvar eller avkrävts det av Löfven eller av Sjuklövern. I stället konsumerar (matas de med) en stor del av det utrymme som bl a skall gå till skola, vård och omsorg. Det innebär att dessa områden är i kris och varken åldringar, sjuka, skolelever får de resurser som krävs för att upprätthålla en nödvändig standard.

I stället för att avkräva invandrarna insatser så de åtminstone betalar sina egna kostnader som rör sig om ca 100 miljarder pr år så tillåter de att dessa konsumerar mer och mer av det utrymme som skall gå till de viktigaste välfärdsområdena. De vill inte lära språket som är en nödvändighet för att komma in i samhället och jobba. Se på kvinnorna i sina långa särkar, sjalar etc. Inte har de för avsikt att jobba. I så fall skulle de åtminstone anpassa sin klädsel så de kan utföra ett jobb utan att snava eller falla omkull.

I stället får de grunda egna skolor där barnen inte i första hand får lära sig svenska språket utan ”utbildningen” i dessa skolor är helt och hållet inriktad på att bli kvar i det ”egna samhället” med alla hinder detta innebär för en vettig integrering i det nya landet.

Till Stefan Löfven om ett exempel på att ta ansvar.

Min hustru är 80 och jag är 86 år. Vi bor på landet och sköter oss själva helt utan hjälp från någon. Vi värmer vårt hus med ved. Jag fäller, sågar, klyver och lagrar varje år 20 kubikmeter för den kommande vintern. Varje vecka damsuger vi och våttorkar golven två gånger. Vi tvättar själv våra kläder och utför allt annat nödvändigt och kostar därför inte samhället en krona varför jag kan påstå att vi tar ansvar – men ett självklart sådant hos en ansvarsmedveten person.

Men dina invandrare, som är allt från barn till vuxna män och kvinnor mellan 18 år och mer? På alla de boenden de har och för närvarande befinner sig blir de uppassade, får sin mat lagad, får städat, diskat och tvättat på samhällets bekostnad. Härtill får de en inte obetydlig månadsersättning för att inget göra.

Min och vår vilja att göra rätt för oss skall inte uppfattas som något skryt från min sida. Att jag t ex är bättre än andra pensionärer. Hundratusentals svenska pensionärer gör det samma. D v s sköter sig helt själva utan någon kostnad för samhället . Vilka, ”Dina invandrare” eller de pensionärer jag nämner här, tar sitt ansvar?

Nej i stället mördar de, våldtar, rånar, förstör och bränner upp privat och samhällsägd egendom för tiotals miljarder varje år. Men inte nog med detta. När poliser, brandsoldater, ambulanspersonal rycker ut för att skydda medborgarna från skadegörelse etc möts de av stenkastning etc. Skulle du ta ditt ansvar vilket du inte gör på något område skulle du omgående kräva att de inte enbart gör rätt för sig utan också anpassar sig till vår grundlagsfästa värdegrund och inte som nu i stället raserar vårt samhälle.

Vi, svenska folket och däribland inte minst sjuka och pensionärer får mer än väl ta vårt ansvar genom en dagligen försämrad välfärd. Den är så försämrad att det egna landets medborgare inte får den hjälp och vård som de är berättigade till. Därför skördar ditt falska svammel om att ta ansvar, dagliga offer bland landets egna medborgare.

Artikelns rubrik var vad Stefan Löfven sa. Nedanstående är vad han menade.

Ni, varje svensk, barn, kvinna, man skall ta ert ansvar genom att avstå från såväl nödvändig standard på skola, sjukvård och omsorg. Detta skall ni göra till förmån för de tiotusentals unga, friska, arbetsföra invandrare varav ett stort flertal är ekonomiska emigranter. Om detta innebär – som det gör – sämre skola, sjuk- och åldringsvård som kan innebära förvärrad sjukdom och för tidig död så måste vi ta detta i humanismens tjänst. En stor del av dessa människor kommer utifrån vad jag nu gör, att nu och i framtiden rösta på mitt parti och det är vad som betyder mest för mig. De offer – denna – min framtidssatsning kostar er svenska medborgare ser jag med min humanistiska lidelse som nödvändiga.

——

Till slut. De dårar inom miljöpartiet etc som nu vill lägga 50 miljarder på miljön borde inse att även om vi släcker ner allt som har med fossila bränslen etc att göra så påverkar det inte klimatet en promille. Det är som att spotta i havet i tron att man kan höja vattennivån.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

37798232_10212911384565841_1636915983304097792_n

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Stefan Löfven; ”Tillsammans tar vi ansvar”

 1. michaelnilsson228 skriver:

  En av Olles bästa. Ord och inga visor.

  Jag har fått nog av Svammel-Pelle Löfven & Co. och deras floskler som står mig högt upp i halsen.

  Men tyvärr är alla politiker bara nickedockor åt andra krafter som styr politiken, Sverige och världen.

  Gillad av 2 personer

 2. hllviken skriver:

  Det blir ”DÖ” i år

  Gillad av 4 personer

 3. hllviken skriver:

  oo

  Gillad av 3 personer

 4. hllviken skriver:

  Regeringen tar ansvar? För vad?

  Gillad av 4 personer

 5. hllviken skriver:

  ll

  Gillad av 3 personer

 6. michaelnilsson228 skriver:

  När jag ser på Socialdemokraternas valfilm så tänker jag på tjuren Ferdinand. Jag återkommer om detta.

  När Löfven står utanför korvmojjen och killen frågar vad han vill ha så ser jag en tankebubbla ovanför Löfven huvud som visar det som visas på filmen. Plötsligt spricker tankebubblan och Löfven befinner sig i riksdagskammaren och Magdalena Andersson ruska honom lite lätt på ena axeln och frågar om han inte ska gå och leka med dom andra pojkarna. Han svarar, nej jag har det bra här när jag sitter och luktar på rosen och vänder upp pin-knappen som sitter på kavajen och luktar på den.

  Löfven sitter där som tjuren Ferdinand obekymrad om vad som händer runt omkring honom medans Sverige förfaller.

  Här är en parodi på Socialdemokraternas valfilm som passar dom mycket mycket bättre:

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.