Globalisternas girighet och maktbegär orsakar misär

anthropocene

Nästan samtliga ledande svenska politiker inom det styrande etablissemanget bekänner sig idag till det vi kallar nyliberalismen och dess globalistiska ideologi. Det övergripande målet för den förda politiken som alla bekänner sig till är strävan efter maximal BNP-tillväxt. Att BNP bara är ett mått på aktiviteten i ekonomin och inte på nyttan, bryr man sig inte om. Man lever med föreställningen av stigande BNP innebär högre levnadsstandard för alla. Jag skall här visa ett exempel på att detta inte alls stämmer.

Mest uttalat är stödet från Liberalerna och Centern, men även Moderaterna och Socialdemokraterna sluter upp bakom dessa idéer. Övriga partier i sjuklövern stödjer globalismen utan att de själva förstår det. Jag har tidigare här, här och här redogjort för hur större delen av våra partier kastat sina historiska värderingar överbord och ställt upp bakom de stora globala företags- och bankintressena.

Mot denna bakgrund kan det inför valet vara…

Visa originalinlägg 1 144 fler ord

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

22 kommentarer till Globalisternas girighet och maktbegär orsakar misär

 1. Tyvärr så har lars bern blockerat mej,,,antagligen för att jag inte håller med han i alla artiklar. Jag vågar ifrågasätta som ingen annan vågar/törs på hans artiklar
  Det behövs civilkurage för att dela detta, ,,,
  Försöker få ett hum om vilka som är pålitliga och inte, för tillfället är inte lars bern .
  det.
  Jag tänker,,,en gång maktens män, alttid maktens män

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Vet inte vad du skrivit på hans blogg men vet att han namnger finanseliten – dock bör deras religionstillhörighet helst inte nämnas…

   Gillad av 2 personer

   • Finans eliten förknippas ofta med sionism (inte mitt påhitt) Det roliga i det hela är att både du och Martin Gustavsson drar till med religion, utan att jag nämnt det.
    Jag antar att ni antar det…smile
    Lars Bern har mycket bra artiklar om det mesta, håller med han i mycket
    Men har har han kommit med nånting nytt som personer som inte tillhör fåren inte hört redan?
    Hans blogg liknar mera politikernas agenda att vi bara ska prata om vård/hälsa samt orsaken till skola/omsorg/arbetslöshet/klimat.
    Vi vet allihopa varför det inte finns pengar till välfärden
    Vid lagom tillfälle får du del i varför jag tror jag blev blockad

    Gillad av 1 person

  • Cornelias svar är bra. Det är förmodligen en fråga för Lars Bern om att hålla sig inom de lagar Sverige idag har vad gäller hets mot folkgrupp om jag förstått Cornelia rätt. Att ange sionister eller Israel-lobby som ett problem angriper inte en hel religion/folkgrupp.

   Gillad av 1 person

   • Snälla Cornelia, visa mej vad jag skrivit om sionister (är sionism en religion, jag trodde det var politik?) för min tanke är att det inte är därför jag blivit blockerad. Har kopierat det som jag tror är orsaken ( innan den blev blockerad, men var inne för granskning). En kommentar som inte är med i flödet för att den är blockerad.
    Hur kan flera veta om en blockerad kommentar??
    Att det handlar om sionism?? Varför blockerades inte den?
    I en fri och oberoende blogg blockerar man väl i så fall bara just den kommentaren, sen är det fritt fram för dialog igen

    Gilla

   • Bern väljer själv hur han vill administrera sin blogg. Kommentarer som inte tillför något, inte är relevanta för ämnet, eller kanske innehåller sakfel etc. behöver han givetvis inte ha med på sin blogg.

    Gillad av 1 person

   • corneliadahlberg skriver:

    Jag har inte sett dig skriva om sionister, men skicka gärna kopian av det du blev blockerad för, om du vill 😉

    Håller med Martin om att vi som driver bloggar helt privat gör som vi vill. Har just tampats med Åberg som så snart jag godkände hans kommentar nedan gav sig i kast med en lång rad kommentarer under andra inlägg där han anser sig ha rätten att döma andra kommentatorer och mig med svordomar och personangrepp. Jag har trots det valt att låta det stå eftersom min strävan är att ha så högt i tak som möjligt och även korkat folk ska väl få säga sitt? Jag menar befolkningen består ju till stor del av korkade människor med tanke på vad som hänt med vårt samhälle och ändå fortsätter de rösta fram ödeläggarna.

    Tillbaka till sionism – den kan vara både politik och religion enligt https://sv.wikipedia.org/wiki/Sionism

    Gillad av 1 person

   • Anders Åberg skriver:

    Visst Cornelia. Det finns t.om. dom som inte kan prestera andra argument än att kalla sina debattmotståndare för korkade. Det är korkat!

    Gilla

   • Jo. Särskilt eftersom det naturligtvis kan vara svårt för egot att inse att egot är oslipat. Således är meditation hjälpsamt och tålamod en dygd.

    Gilla

   • corneliadahlberg skriver:

    Om du Åberg kan läsa och minnesfunktionen är intakt så vet du att jag inte lägger energi på PK-folk som inte vågar stå för sina åsikter genom att visa/berätta vem de är – trots att deras åsikter delas av MSM.

    Mitt välmenande tips är att starta en egen blogg så kan du få precis de svar du kräver av dina läsare, kanske 😉

    Min blogg är fram för allt till för dem som har censurerats och trakasserats i vår diktatur. Vi har hört dina argument till leda, kan du acceptera det?

    Gillad av 3 personer

   • Anders Åberg skriver:

    Men dina argument har vi inte hört till leda, för du verkar inte ha några. Dina löjliga tillmälen kan knappast kallas argument.

    Gilla

  • Med andra ord Martin, du har ingen aning om varför jag blivit blockad, du antar nånting. Du vill vara politiker med dom premisserna,,,huh huh, inget bättre än löven eller åkesson,eller kristensson eller dom andra. Du väljer precis som dom styrande nu vad du vill ha sagt utan ha nåt med verkligheten att göra. Du vill vara med i smörgåsbordet,,,,,
   Lätt att säga att vi ska värna om välfärden när man gör precis tvärtom och har media med som uppbackar lögnerna

   Gilla

 2. Anders Åberg skriver:

  Bern har blockat mig med och det skedde när jag utan några oförskämdheter kritiserade hans tvärsäkerhet om klimatet.

  Det här med hur Bern utan att egentligen säga det rakt ut framställer nationalisterna som ett alternativ till globalisterna är lömskt och bedrägligt.

  Vilka står bakom globalismen? Jo, dom stora multinationella företagen. Dom har länge tjänat på att bryta ner nationsgränserna och underminera demokratin. Deras nyliberala strävanden har privatiserat och förstört stora delar av vår välfärd och deras kontroll av politiker och media har låtit dom sänka sina egna skatter med makalösa belopp, utan att media har kritiserat dom.
  Deras lydiga springpojkar i S har sedan många år arbetat hårt för att avdemokratisera arbetarrörelsen och idag har vi knappt några fackföreningar eller folkrörelser värda namnet kvar.
  Demokratins fundament, dvs. konkurrerande folkliga maktcentra har därmed avskaffats.
  Allt detta har också gynnat nationella företag och deras investerare är samma personer som investerar i dom globala företagen.

  Nu börjar missnöje sprida sig i västvärlden och dom gamla bedragarpartierna förlorar i förtroende.
  Storföretagens tankesmedjor består av smarta personer och dom ser naturligtvis vad som händer.
  Något måste göras så att inte folk fattar att storföretagen själva är bovarna i dramat. Vad gör dom då? Jo dom dammar av det äldsta knepet i boken. Söndra och härska. Man hjälper fram sk. nationalister, vars uppdrag är att sätta fokus på folk av annan etnicitet så att rikemännen kommer undan. Nationalisterna varken vill eller kan ta strid med globalisterna, därför att dom i själva verket bara är en del av globalisternas taktik för att hantera missnöje.

  Således har globalisterna nu lyckats med konststycket att få alla att prata migration, som i praktiken är en jämförelsevis liten fråga och lura i folk att nationalisterna på något sätt skulle vara en motpol till globalisterna själva. Imponerande bondfångeri måste man säga. Det ser dessutom ut att lyckas, just för att alla dom gamla partierna inte kan gå emot nationalismen/rasismen utan att samtidigt bli avslöjade med att dom också springer globalisternas ärenden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.