8 SKATTEVERKET

Hur kul är det att läsa om Skatteverket en lördag kväll? Du kan vänta till på måndag, men för att en trist historia inte ska bli ännu längre börjar jag nu.

När jag läste Lena Holfves inlägg (längre ner) kom jag att tänka på mina egna erfarenheter av Skatteverket (SKV) och jo, Lenas slutledning kan jag bara instämma i. Tidigare var SKV den enda av mig kända myndigheten jag hade respekt för. Nu vet jag bättre och det kanske beror bl.a. på att det finns ca 260 statliga myndigheter varav många gör i princip samma sak utan att känna till varandra. Du förstår säkert att de existerar bara för att plocka av dig dina pengar.

Jag startade min enskilda firma år 2007 och för att allt skulle bli rätt, ivrig som jag var till nya skedet i livet, var jag flitig gäst på SKV i Norrköping. På den tiden när Sveriges många myndigheter inte dränktes under massinvasionen erbjöd SKV hembesök för att hjälpa till, vilket jag tackade ja till och två trevliga damer kom hem till mig på fika. Jag visade dem min bokföring som godkändes och jag fick lite råd och tips för att göra det enklare.

Konstigt tyckte jag det var när en av damerna svarade på en av mina frågor men blev avbruten av den andra som påstod att svaret var fel och förklarade hur det skulle gå till istället. Jag tänkte att om inte ens en SKV-anställd vet hur det ska gå till, hur ska vi då veta?

För att vara alldeles säker frågade jag en tredje anställd vid nästa besök på SKV och till min förvåning erhöll jag nu ett helt nytt svar. Hm tänkte jag, i fortsättningen är det väl bara att välja det svar som passar bäst, eller hur gör man? Inte kan väl SKV:s anställda ljuga sina försörjare rakt upp i ansiktet och sedan fälla oss om vi följer deras ”sakkunniga” svar? Det finns tydligen tolkningsutrymme.

Så gick det till efter att jag avslutat min anställning som lärare efter en tids sjukdom. Jag ville inte gå tillbaka till skolan utan prova livet som egenföretagare, bl.a. för hälsans skull och nyfiken var jag. Jag hade 3 månader på mig att få upp min inkomst i företaget så att den skulle räcka att försörja mig och mina 3 barn och trodde jag lyckats eftersom inkomsten månad 3 räckte precis.

Vad jag glömde var att drygt hälften försvinner i skatt i vårt land. Nu bad jag Arbetsförmedlingen att ge mig en chans ytterligare 3 månader, men regeringen (alliansen på den tiden) hade bestämt att det skulle räcka med 3 månader uppbyggnad av nytt företag för att kunna försörja sig och sina barn. Jag blev därför tvungen att lägga ner min firma, levde istället på bidrag och undrade över varför alliansen tyckte det var bättre att fösa in människor i bidragsliv än att viss tid minska skatten så folk får en chans att komma på fötter. Det måste väl vara mycket billigare för skattebetalarna att under en tid minska på skatten för nystartade företagare än fösa in dem i 100 % bidragsliv?

Jag har nu förstått att det inte alls är politikernas avsikt, oavsett färg, att få människor ur bidragsberoende. Tvärtom, alla riksdagspolitiker arbetar i praktiken, inte i valpladdret så klart, intensivt på att slå ut människor i bidragsliv för att behålla dem där. Knäckta människor är väl lättare att kontrollera och utmärkta pillerkonsumenter till läkemedelsgiganterna, vilka ägs av samma familjer som styr över våra politiker.

Jag gav mig dock inte utan startade egen firma igen, denna gång med noggrann långsiktig kalkyl som borde lyckas i de flesta väder. Även denna gång tog jag kontakt med SKV varje gång jag undrade över något och följde SKV:s anvisningar till punkt och pricka. Under tiden hade jag nämligen dragit uppmärksamheten till mig här i sta´n som först frispråkig politiker för SD och sedan flitig bloggare i samma stil, så jag tänkte att de lär väl leta efter något att slå ner på så bäst att göra exakt som de säger.

Plötsligt blev jag kontaktad av Anna Nilsson på SKV i Norrköping och det visade sig att så gott som varje avdrag jag lärt av först nämnda SKV-anställda att jag hade rätt att göra, nu blev avslaget. Anna Nilsson krävde även att jag skulle göra om hela min handskrivna bokföring 3 år tillbaka i tiden. Så gott som varje anvisning jag fått av SKV menade Anna Nilsson vara felaktig och avkrävde mig som grädde på moset högsta tänkbara straffskatt.

Anna Nilssons arbetstaktik byggde på att aldrig svara på mina skriftliga frågor skriftligt, utan hon ringde istället upp mig vet inte hur många gånger och var alltid beredd på att prata hur länge som helst i mycket trevligt och sävligt tonläge långt efter stängningstid. Hon förstod att jag skulle kunna använda skriftliga påståenden mot henne och mot andra anställda på SKV som säger tvärt emot varandra. Jag bad nu Anna Nilsson att plocka fram namnen på de båda damerna som hade godkänt min bokföringsmetod som jag kopierat även denna gång, men fick svaret att SKV inte har kvar sådan info. Jag som trodde att det inte görs annat än dokumenteras och arkiveras på våra myndigheter…

Efter kontakt med erfarna egenföretagare och jurist har jag förstått att de alla är eniga om en sak, nämligen att flertalet SKV-anställda är ”helt otroligt inkompetenta”. En av SKV:s anställda menade att jag skulle googla på mina frågor istället för att fråga dem!

– ”Så gör vi eftersom det kommer nya regler varje månad”.

Systemet verkar vara uppbyggt för att knäcka utvalda småföretagare som inte har råd med duktiga jurister. Jurister så skickliga så SKV:s egna inte har en chans och därför aldrig kontrollerar deras företag. De stora ska vara kvar, de största som äger även media och därmed våra politiker. Ska vi säga grattis globalistfamiljerna i den lilla finanseliten, ni äger snart allt!? Ni kontrollerar lagstiftarna som överöser oss med nya lagar som ingen småföretagare har en chans att hålla reda på utan en extra anställd sysselsatt bara med den biten. Undantaget de småföretagare som SKV gillar, fått order om att inte störa, som aldrig blir kontrollerade. Jag pratade med några invandrade småföretagare om min nya bokföringsmetod och de hade aldrig hört talas om Anna Nilssons krav. De gäller visst bara dem som ska knäckas, den naiva, korkade befolkningen.

Kuriosa i sammanhanget är att jag för att vara helt säker vid mitt nystartande anlitade en redovisningskonsult, Y Calmerås, men enligt anställda på SKV gjorde Y C det mesta fel i min deklaration, varför jag inte behöll henne så klart, utan följde istället SKV:s anvisningar. Det tog Anna Nilsson ingen hänsyn till förutom att hon i bokföringen i princip genomgående godkände Y Calmerås del. Den damen lär numer arbeta på Norrköpings näringslivskontor. Man håller ju ihop…

 

Av Lena Holfve

Planekonomi lär införas i smyg och via manipulationer

UC anger att konkurserna ökar. Det är meningen!

Boken ”Skattmasens manifest” utkom år 2004, och då hade man stått på bra länge med så kallade hitta-på-upptaxeringar. Författaren har arbetat i hela sitt vuxna liv som bland annat rättschef på SKV, och han beskriver i den hur de ljuger i domstolar, etc. Hårda ord om eget verk, skrev SvD.

Du köper en korvkiosk, som har omsatt en miljon de senaste tre åren vilket du har utrett noga eftersom omsättningen styr vad rörelsen är värd, och du klipper till och jublar, som alla andra driftiga…

Året efter går SKV förbi och säger att du har angett att du omsätter 1.050.000.- men vi anser att du omsätter 2 miljoner. Vi vill ha 25% moms på en miljon, inkomstskatt på en miljon, arbetsgivaravgifter på en mille, 40% straffskatt och du har tio dagar på dig att betala. Du går i konkurs, och så säger de:

– Överklaga gärna i tio, tolv år! Men pengarna ska in, nu!

Det svenska folket har mycket små chanser att överleva om man inte mycket snart och brett slutar upp med att gå på vad t.ex. myndighets- och regeringsligister säger, och börjar uteslutande titta på vad de gör i verkligheten.

De man klappar igen sist är enmansföretagarna; din tandläkare, veterinär, bonden, sotaren, osv. Agenda 2030 anger att inga privata bostäder ska tillåtas, och jag gissar att dem tar man in via fram-manipulerade konkurser.”

 

Du som är intresserad av min erfarenhet av några andra myndigheter, inte alla 260 utan dem som folk brukar känna till, kan läsa om dem här ur långa mailet till alla myndigheter och riksdagspartier (så långt så jag delade in det i kapitel) – Innan Gräsrotsrevolutionen:

FÖRSÄKRINGSKASSAN (2)

POLISEN (3)

BYGGLOVSKONTORET (4)

ARBETSFÖRMEDLINGEN (5)

Detta inlägg publicerades i Gräsrotstankar. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till 8 SKATTEVERKET

 1. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

 2. Conny Lundberg skriver:

  Tack för bra och informativ artikel, Cornelia! Kommer ihåg att Maciej Zaremba skrev en artikelserie om det nya poängsystemet som tydligen gäller för både polis och sjukvård och kanske av tecknen att döma även av domstolsväsendet!

  Gillad av 2 personer

 3. hllviken skriver:

  Jag har nu läst igenom alltihop inklusive länkarna.

  Det är ju helt hopplöst!

  Gillad av 2 personer

 4. hllviken skriver:

  ll
  Varför går det så dåligt för Sverige?

  Gillad av 2 personer

 5. corneliadahlberg skriver:

  Lars Agerstig, administartör för FB-gruppen STOPPA MAKTMISSBRUKET
  https://www.facebook.com/groups/1054122034605760/ (så länge FascistBook inte blockerar honom vill säga) har nu publicerat ovan som krönika här: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/650-skatteverket/

  Hans reaktion mailvägen delar jag eftersom jag fick mig ett gott skratt, vilket behövs i allt elände 🙂

  ”Stackars människa som har råkat ut för dessa infantila knäppgökar!
  Själv fick jag uppleva att jag som enda företagare i Sverige skulle lägga på moms på påminnelseavgifter, om någon kund slarvade med att betala.

  Detta trots att det står redan i första paragrafen i momslagen att påminnelseavgifter inte är momspliktiga, då de inte ingår i den tjänst/produkt som kunden betalar för.
  Det gick till slut så långt att jag fick ett beslutsbrev från Skattedirektör Åke Fryksdahl om att jag skulle lägga på moms på påminnelseavgifter.

  Trots några faderliga förfrågningar till denne Fryksdahl, huruvida han var läskunnig, så ändrade han inte ståndpunkt.
  Till slut ringde jag högste chefen för momsenheten, en mycket trevlig moderatkvinna, Britt Hullgård.
  När jag läste upp beslutsbrevet för henne blev hon topp tunnor rasande på denne Fryksdahl. Jag hjälpte kanske till lite genom att påpeka att Fryksdahl kanske kunde få den nya utlysta tjänsten att sitta i källaren och sortera gem om dagarna.
  Hon höll med fullständigt i det påpekandet och omplacerade honom omedelbart.

  Någon vecka efter att jag fått ett nytt beslutsbrev från Skatteverket ringde jag denne Åke Fryksdahl och frågade om han trivdes med sitt nya jobb och om det var lagom kallt i källaren.
  Slutet gott, allting gott!”

  Gillad av 1 person

 6. Pingback: Innan GRÄSROTSREVOLUTIONEN | corneliadahlberg

 7. Pingback: Svenskt rättstänk 31 | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.