All is not Quiet on the Western Front – not at all!!!

Av Brage Norin

SENASTE NYTT FRÅN VÄSTFRONTEN.

Glöm slogan ”På västfronten intet nytt” – ”Im Westen nichts Neues”. 

Det som var sant för ett hundra år sedan gäller inte längre.

The Western Front is collapsing 

”The US goods trade deficit increased to $72.2 billionin July 2018, up from $67.9 billion in June”.

The goods trade deficit with China rose 10 percent to a record of USD 36.8 billion.

* Exports decreased to China (-7.7 percent); Canada (-10 percent), the EU (-15.7 percent) and OPEC (-16.6 percent)…

Imports increased from China (+5.6 percent); the EU (+3.5 percent); Japan (+2.4 percent) and OPEC (+11.5 percent)…

*  Export decreased – and import increased – from almost all major partners!:

Resultat för USA:s varuhandel under årets första 7 månader (jan – juli 2018) är ofattbart – minus 490 miljarder dollar.

Detta underskott i handeln med varor motsvarar 70 miljarder dollar per månad. Om USA:s handeln med omvärlden fortsätter som hittills i år hamnar underskottet på 840 miljarder dollar under helåret 2018.

Ett nytt amerikanskt världsrekord har då slagits. USA:s gigantiska underskott i varuhandeln under de tre åren 2006 – 2008 (som slutade med att bland annat Lehman Brothers jättelika investmentbank tvingades slå igen portarna) – är alla överträffade. Finanskraschen i USA var ytterst nära att utlösa en global katastrof – ett ekonomiskt Harmageddon i hela världen. Varenda ekonom i världen VET detta. 

HUR SÅG DET UT ÅREN FÖRE DEN GLOBALA FINANSKRISEN 2007 – 2008?

* 1998 – USA:s underskott i handeln med omvärlden hamnade på 230 miljarder dollar.

* 1999 – 329 miljarder dollar i underskott.

* 2000 – 436 miljarder dollar i underskott.

* 2001 – 412 miljarder dollar i underskott.

* 2002 – 468 miljarder dollar i underskott.

* 2003 – 532 miljarder dollar i underskott.

* 2004 – 625 miljarder dollar i underskott.

* 2005 – ökade underskottet till hisnande  772 miljarder dollar!!!

ETT HISTORISKT REKORD

2006 – ”kraschade USA:s varuhandel” med omvärlden – minus 828 miljarder dollar!!!

Åren 2007 – 2008 blev nästan lika nattsvarta för USA. Då utlöstes den s k finanskrisen – vilket skapade en djup depression som drabbade massor av länder i världen. Det amerikanska jätteunderskottet i handeln med omvärlden år 2006 kan överträffas i år – 2018. Molnen över USA är nattsvarta. Det finns inte en strimma av hopp kvar. Hela USA:s världshandel håller på att braka samman. Landet är på väg mot konkurs!!!

HUR LÄNGE FÅR VI VÄNTA?

Det går inte att ta till sig verkligheten – USA:s varuhandel närmar sig ett underskott på en ”trillion” dollar per år!!! 

Varenda människa som följer de ekonomiska rapporterna börjar förstå det oundvikliga. Det är bara en tidsfråga innan USA:s öde är ett faktum – The Fiscal Cliff. Professor Johan Galtung – världens mest kända freds- och konfliktforskare – förutspår att USA:s imperium liksom statsbildningen US ”United States” – själv kollapsar senast år 2020. Många världskända ekonomer, politiker och historiker är inne på samma linje. Världen förändras ”mitt framför ögonen” – och det går fruktansvärt fort.  

Dollarns världsherravälde avslutas med mycket stor sannolikhet inom två  år.  

Tusentals ekonomer i världen skriver så att pennorna glöder. Kan USA:s handelskrig lyckas – det är den STORA frågan. Ekonomerna bävar. De flesta förstår att svaret på frågan är ett solklart nejHandelskriget skapar inte ett friskare USA – det skapar ett globalt kaos. Handelskriget påskyndar USA:s fall – det är den nakna sanningen.

Just nu bekräftar Trump:s handelskrig en kunskap som många känner till – handelskrig är mycket svåra att vinna. Varje ny amerikansk handelsrapport lusläses noga av politiker över hela världen. Trump har snart suttit vid makten i två år och det blir bara värre och värre. USA rusar mot sitt öde – den finansiella ättestupan. Den senaste månadsrapporten skrämmer skiten ur ”finanseliten” i USA. Exporten minskar medan importen ökar från nästan alla USA:s viktigaste handelspartner!!!!! De orden är ytterst obehagliga. Hela världen håller andan. Detta kan inte hålla i längden.

ÖST FÖRBEREDER SIG FÖR DET OUNDVIKLIGA.

I öster rusar investeringarna i skyn. Flyget, järnvägar, höghastighetsjärnvägar, motorvägar, hamnar, gruvor, pipelines för naturgas och olja – precis allt ”exploderar” i öst. Asien och Europa binds samman med nätverk av alla slag. Människorna i öster börjar tro på framtiden. När miljarder människor drar åt samma håll förändras världen snabbt. 

I väster växer spekulationsekonomin som en galopperande cancer. USA:s skulder skenar. Landets infrastruktur – vägar, järnvägar, dammar, vattenreservoarer, broar mm – precis allt förfaller. USA:s befolkning har tappat framtidstron. Missbruket av droger har exploderat. Allt fler avslutar nu sina liv med s k överdoser. År efter år efter år ökar antalet omkomna dramatiskt. Självmordsepidemin växer som en tsunami  USA är det enda land i världen där medellivslängden sjunker. Miljarder människor i världen börjar förstå att USA:s världsherravälde snart är över.

HÖR OCH HÄPNA – VI FÅR VÄRLDSFRED.

När jordens sista krigarimperium faller skapas automatiskt världsfred. Den efterlängtade freden kommer som ett brev på posten när USA faller. Därefter kommer ett förseglat brev med budskapet om fred i Jerusalem. Så enastående märkligt – vi går över tröskeln till en ny värld när denna fred undertecknas. Folken på jorden håller långsamt men säkert på att lära sig läxan att inte döda varandra. Det tog flera tusen år för Homo Sapiens att nå denna insikt. Snart – mycket snart – har vi lärt oss att leva i fred med varandra. Detta är ett mycket stort steg framåt för mänskligheten. 

Vi kan inte längre göra någonting. I denna historiska stund betyder ord ingenting. Vi kan slappna av totalt och bara invänta Mordors rikes sammanbrott. Allt som nu sker är nämligen förutbestämt. ”Den gamle” – Der Alte *) – har förprogrammerat skapelsen på det sättet. Världsfreden är en viktig pusselbit i den mystiska skapelseprocess som vi aldrig kommer att kunna förstå. Insikten om att vi är en ”perenn djurart” – som kommer igen gång på gång i nya livscykler – kommer att förändra mänskligheten. Vi går i livets skolgång. Steg för steg utvecklas vi till hela varma människor. Vår uppgift är att ta över jorden och vårda skapelsen. Det är därför vi är här.

(*  ”Der Alte” – Albert Einsteins ofta använda ord för Gud).

EN KOMMENTAR: Det känns väldigt svårt att ta till sig att ondskan är en förutsättning för vår mentala utveckling. Det är den förbannade ”fria viljan” som spökar. Den gamle kom inte med fred till jorden – Der Alte kom med ett svärd. Det är striderna mellan gott och ont som till slut leder till att Homo Sapiens tar steget från den slutna cirkeln – att äta eller ätas. Vi lär oss kollektivt genom alla våra fasansfulla misstag – ”trial and error”. Endast på det sättet blir vi hela varma människor. Detta andliga budskap är svårt att smälta. 

Den fria viljan är ett högt pris för att kunna utvecklas mentalt. Det känns som om en ond djävul sitter på ena axeln och viskar onda tankar till oss – medan en ängel sitter på den andra axeln och viskar varma tankar till oss. Vår uppgift är att pejla in rätt sändare – och stänga av de onda andarnas kanal. Att lyckas med detta känns övermänskligt. Den briljanta filosofen Bertrand Russel fick ofta frågan om livets mening. Ibland svarade han att livets mening var att röka. Jag lutar åt att livets mening är att få napp. Att bottenmeta efter rödspätta i en norsk fjord under sommarnätterna är mycket bättre än att röka, men helt säker är jag inte. Kanske menade Bertrand att man skulle röka pipa? Tänk om livets mening är att fiska och röka pipa samtidigt. Kanske de norska fiskarna som så ofta målades med en pipa i munnen kände till det rätta svaret. Inte ens en skogsfilosof från norr kan vara säker.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

 

Mitt tillägg: Kan det ha varit Cannabis sativa Russel rökte? Se denna dokumentär om Dr Mechoulams forskningsresultat angående medicinalväxtens helande verkan.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.