Söndagsnytt och gammalt

Börjar med att hänvisa till Olle Ljungbecks artikel igår eftersom den uppdaterats med ett PS! Ur artikeln:

”Jag inte endast ber utan jag begär att varje medborgare som är emot att dessa galningar skall få fortsätta att förstöra vårt land och folk engagerar sig i en riksövergripande organisation för att avslöja och få bort de genom den svenska historien största brottslingarna av alla. Hur kan en person som inte intagit en för stor kvantitet alkohol överhuvudtaget anse att dessa personer i sjuklövern representerar humanism när de i stället står för en moral och brottslighet som borde betinga livstids fängelse för var och en. Så stor är nämligen deras realiserade ondska mot svenska folket.”

Vi har gjort en början i den riktningen här: Sanningskommission och ”riksrätt”!

Från FB-medlem som lyckats befria sig från hjärntvätten:

”Man har nu konstaterat att regeringen förmodligen censurerar flöden på Facebook. Vissa som tex Katerina Janouch som genererade massor av gilla-markeringar får nu plötsligt inte lika många likes. Många ser inte hennes delningar heller, trots att dom är följare. Jag ogillar ju regeringen, men kan inte låta bli att beundra dess genialitet – bedriva politisk censur av yttrandefriheten via ett privat företag!

Men visst är det genialt?! Först ser man till att all kommunikation sker på en plattform som drivs av ett privat företag där man måste ha medlemskap. Sen utövar man påtryckarverksamhet på nämnda företag så att de censurerar för makten misshaglig information och obekväma åsikter. Ingen kan överhuvudtaget åberopa yttrandefriheten här eftersom den råder inte på Facebook som helt sonika bara kan hänvisa till sina egna interna bestämmelser för sina egna frivilliga medlemmar. Jävligt smart sätt att bedriva diktatur!!!

42417365_126306171663367_1739089033323085824_n

Annat citat från FB som tyvärr sammanfattar många människors känsla just nu:

”Folk bryr sig inte förrän de själv drabbas. Det måste börja svida i plånboken hos medelklassen innan folk öppnar ögonen.
Dessutom, gå ut och titta på folk i samhället. De har näsan i sina mobiler. Det är inte sanningen om Sverige de hänger sig åt.
Det här folket förtjänar inte
 trygghet och demokrati. De väljer sin egen undergång – låt det bli så.”

Pensionärerna har ju redan fått svidande nedgång i ekonomin, men tydligen inte tillräckligt, eller så är de för gamla för att orka tänka om, Olle undantaget 🙂 Spenderar istället dagarna framför propagandarutan (SVT). Se denna gamla artikel från SvD, och ändå röstar de lika:

Reformen som äter upp din pension.
Under tjugo år har pensionssystemets risker förskjutits från politiker och försäkringsbolag till individen. Få saker illustrerar detta lika väl som premiepensionsreformen, som gjorde svensken till sin egen kapitalförvaltare.

Vaken och drabbad vän tillika pensionär uttrycker saken så här:

”Vi bor i landet där merparten inom media och politik leker strutsar och väljer bort allt som känns obehagligt och inte gynnar deras karriär. Svenskarna struntar de blankt i – de ser fram emot fallskärmar och furstliga pensioner och avgångsvederlag – priset får vi betala som inte bor i samhällets gräddhylla.

På 1800- talet kunde man få brännvin som lön istället – smart när man vill få människor att hålla tyst, inte klaga på arbetsgivaren! Idag gör vi samma sak men med ”hjälp” av läkemedel. Runt en 1/2 miljon svenskar äter antidepressiva läkemedel vars effekt är att skära bort toppar och dalar i känslolivet. Du ska inte känna av när det är som värst, du ska vara nöjd helt enkelt och dränka sorgerna i läkemedel, eller sprit. Tänk inte på vad som händer med våra förskolor, skolor, äldreboenden, sjukvård…
42204388_2038171636247233_5000992660274544640_n
Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Söndagsnytt och gammalt

 1. hllviken skriver:

  Det behövs en paraplyorganisation!

  Man bör kalla den något trevligt som inte väcker anstöt – t.ex. ”Svenska Folkets Fredsförening” = SFF.

  Gillad av 2 personer

 2. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.