Miljöhot och hopp

Uppdaterat två nya måsteläsaartiklar i mycketviktigasidan

Miljöhot 

Om den nya dödliga 5G-tekniken som Sverige så klart öppnar famnen för som världens experimentland nr 1 medan andra länder hellre värnar folkets hälsa än storföretagens vinst.

5G           Den andra artikeln redogör för orsaken till pågående samhällsutveckling där Sveriges totala underdånighet gentemot världsregeringen FN sticker ut. Inget folkstyre här inte…

DgYwRstV4AA2yJN

Vi avslutar med framtidshopp: Marknaden för solenergi väntas blomstra!

hostbild

Detta inlägg publicerades i Vård o Miljö. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Miljöhot och hopp

 1. Micael Lidén skriver:

  Rebloggar detta på micaelsblogspot

  Gillad av 1 person

 2. Pingback: Miljöhot och hopp – Micaels Lidéns Blog

 3. michaelnilsson228 skriver:

  Jag tror också att marknaden för solenergi kommer att blomstra, men…

  Solenergin är förnybar men solpanelerna har en begränsad livstid. Panelerna måste tas ur bruk efter 20-30 år, och ju äldre de blir desto mindre elektricitet kan de skapa. Det varnas för att Kina i framtiden belastas av ohållbara mängder använda solpaneler. Panelerna innehåller många ämnen som är skadliga för miljön.

  – Det är frågan om en tidsbomb som exploderar inom 30 år. De föråldrade panelerna väger då sammanlagt ungefär 20 miljoner ton, konstaterar den kinesiska vetenskapsakademins institut för elektroteknik i en rapport.

  Krånglig och dyr återanvändning.

  Solpanelerna är sammansatta av metaller såsom bly och koppar, och de omges av aluminiumramar. Solcellerna består i sin tur av kristalliserad silikon som skyddas av ett tjockt lager av plast. Europeiska företag har lyckats utveckla metoder med vars hjälp det går att återanvända mer än 90 procent av materialen i solpanelerna. Processen är komplicerad och den kan skada miljön ifall alla faser inte utförs på rätt sätt. En stor del av de kinesiska solenergianläggningarna är uppförda i avlägsna och fattiga trakter långt borta från den utvecklade öst- och sydkusten. Det befaras att det inte är möjligt att återanvända panelerna i närheten av sådana anläggningar.

  – Troligen måste panelerna transporteras till kustlandskapen. Det gör sitt till för att göra det dyrt att återanvända dem, påpekar institutet för elektroteknik. Återanvändningen måste dessutom skötas av utbildade arbetare som är tvungna att handskas med giftiga syror och andra skadliga ämnen. Det anses inte båda gott i ett land som Kina där det finns en hel del företag som är villiga att bryta mot reglerna för att maximera sina vinster.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.