Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen

Hetare än någonsin. Menar du klimatet? Nej atomkraften! Som medverkar till att förstöra klimatet. 

Men det finns politiker och tekniknissar som tror att kärnkraften är mänsklighetens och elbilens räddare. Som inte inser att det är det dyraste, långsammaste och farligaste sättet att koka vatten. Som inte inser att det bara är militära skäl bakom utbyggd kärnkraft. Som blundar för att det fortfarande inte finns något acceptabelt sätt att ta hand om avfallet i 100 000 år.

Nu tar vi nya tag!
Alla medlemmar i Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen inbjuds till årets 

Höstmöte

på SOLIDARITETSHUSET, Tegelviksgatan 40 i Stockholm, söndagen den 28 oktober 2018 kl 10-15.  Där ska vi diskutera några av Folkkampanjens viktigaste frågor som det fortsatta arbetet med kärnkraftsavfallet och om vi ska förena oss med bl.a. Naturskyddsföreningen i Miljöorganisationernas kärnavfallsgranskning, MKG, eller om vi ska fortsätta med Jordens Vänner i Milkas. Vi ska också diskutera om vi ska fortsätta samarbetet med Miljömagasinet eller söka nya spridningsvägar. Och så har vi den ständiga frågan om Almedalen… Sist men inte minst: Hur ska FMKK växa och föryngras?

PS Glöm inte att förnya medlemskapet eller kanske bli månadsgivare. Du får också gärna värva din bästa vän. All information hittar du på hemsidan folkkampanjen.se

Anmäl deltagande till info@folkkampanjen.se senast 26/10 om du vill ha lunch och fika. Styrelsemötet lördagen den 27/10 kl 14-17 är också öppet för alla medlemmar.

Featured Image -- 7794

Temat här i bloggen.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Folkkampanjen mot Kärnkraft-Kärnvapen

 1. SasjaL skriver:

  Som inte inser att det bara är militära skäl bakom utbyggd kärnkraft. Som blundar för att det fortfarande inte finns något acceptabelt sätt att ta hand om avfallet i 100 000 år.

  Detta är två seglivade myter som florerat i ett antal år inom vänsterkretsar. Detta gäller inte kärnkraft baserat på generation 4/thorium! Det är där framtiden är, om man vill prata om ‘hållbarhet’ etc. Inte ‘förnybar’ energi, som förändrar landskap och som följd genuint förändrar klimatet (det enda påvisbara sättet …)

  USA:s militär undersökte och byggde två sådana thorium-kraftverk på mitten av 1900-talet och lade ner projektet, då det inte resulterade i något som de kunde använda i atomvapen.

  Sedan blir inte något ‘avfall’ av dessa kraftverk, då bränslet går att nyttja fullt ut, till skillnad mot kraftverk av de tre första generationerna, som bara nyttjar en liten bråkdel av energin.

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Tack för info! Jag utgår från att Folkkampanjen mot kärnkraft-kärnvapen inte syftar på generation 4/Thorium!

   Undrar om det finns något parti som seriöst avser ställa om till den tekniken, utan att först köra vidare med nuvarande obegränsad tid, under någon sk ”övergångsperiod”? Inom SD fanns/finns intresse, men gossarna verkade genomgående överförtjusta i nuvarande teknik och jag förbjöds att skriva om Fukushima i bloggen 😌

   Gilla

   • SasjaL skriver:

    Att inte nämna gen.4/thorium som undantag, är att jämställa alla typer av kärnkraft. Detta görs antingen medvetet eller av ren okunnighet. Det är stor skillnad redan mellan gen.1 (ex. Tjernobyl) och gen.3 (ex. de svenska).

    I både Kina och Indien håller de på med att utveckla mindre och billigare gen.4-reaktorer, som är tänkta att göra länderna självförsörjande av el. Fram till dess för att täcka behovet, så har man gjort stora investeringar i kolkraft och för att hålla PK-folket i viss mån nöjda, även i vindkraft.

    Frågan är också om utveckling i Sverige har blivit laglig igen. Vi hade atomvapenuteckling i Sverige (därav det egentliga syftet med Esrange i Kiruna), men det förbjöds när de svenska politikerna blev intresserade utav NATO-medlemsskap. En av förutsättningarna var att vi inte fick fortsätta med någon relaterad utveckling.

    Problemet med Fukushima var att man missat att naturen ibland ‘knackar på dörren’ utan förvarning. Inte att tekniken är bristfällig. Befintliga betongvallar var underdimensionerade av den anledningen. De visade för ett tag sedan på tv ett program om vad som orsakade det hela. Forskare kom bl.a. fram till att tsunamin där inte var något nytt, då förkastningen utanför förändras ryckvis och att det fanns en sådan händelse ‘dokumenterad’ redan för ~1000 år sedan. De upptäckte bl.a. att en av de gamla pagoderna längre in/upp i området visade sig markera gräns mot hur långt föregående sträckte sig in i landet.

    Gillad av 1 person

 2. Pingback: NATO:s största militärövning på 30 år | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.