CIA:s MEST FÖRÖDANDE MISSTAG ÄR ETT FAKTUM

Av Brage Norin (bragenorin@protonmail.com)

HUR SANNOLIKT ÄR DET???

Att 15 saudiska agenter helt öppet flyger till Turkiet för att inne i Saudiarabiens konsulat i Istanbul mörda en mycket känd saudisk journalist Jamal Khashoggi – som bland annat skrivit för Washington Post? Mordet är som skräddarsytt för att dra åt sig världens uppmärksamhet.

Alla vet att det saudiska konsulatet är EXTREMT noggrant övervakat av den turkiska säkerhetstjänsten. Massor av kameror och avlyssningsutrustningar spelar upp precis allt som sägs – liksom all trafik in och ut från konsulatet. Mycket riktigt kunde Turkiets president Erdogan snart släppa ljudband som chockade hela världen. CIA har tillåtits avlyssna banden.

* Hur sannolikt är det att transportera en bensåg (!) till konsulatet i Istanbul för att när Khashoggy var färdigt strypt – såga kroppen i bitar?Det är inte att undra på att de som fått lyssna till det djävulska mordet på dessa band är djupt chockade. Charkuteristyckningen av Khashoggis kropp skedde direkt inne på konsulatet. Det är svårt att finna ord för beskriva hur enastående perverst detta mord genomfördes.

* Hur sannolikt är det att alla i ”dödsskvadronen” reser helt öppet med sina egna pass på flyget till ett sådant morduppdrag? Namnen på alla 15 agenter är nu offentliggjorda. Observera att ingen använde falskt pass. Observera att transporterna skedde i flygplan med tydliga saudiska dekaler. Det är helt uppenbart – mördarna ville legitimera sig offentligt – men varför? Frågorna är många. Följde de flesta i mördarteamet bara order? Var det bara några få som kände till planeringen av mordet? Var det någon som kände till varför just denna journalist skulle mördas? Hela nätet är fullt av frågetecken.

Några i dödsskvadronen hade nära band till Saudiarabiens kronprins Muhammed bin Salman. Någon eller några (uppgifterna går isär) var med i den delegation som följde kronprinsen under hela hans tre veckor långa vistelse i USA. Spåren är tydligare än spår i nysnö. Spåren är misstänksamt ”övertydliga”. Alla utlagda spår ser ut att leda till Saudiarabiens kronprins Muhammed bin Salman!!! 

* Hur sannolikt är det att ett så enastående vidrigt mord av en så känd journalist planeras strax före Saudiarabiens viktiga internationella konferens – the Future Investment Conference i Riyadh? Mordet ägde rum den 2:a oktober medan ”Future Investment Conference” ägde rum den 23:e – 25:e oktober – tre veckor senare. Det var ett mord som var perfekt ”tajmat” för att skada konferensen maximalt. Mycket riktigt – precis detta hände.

Över 40 toppdelegater som skulle ge konferensen absolut högsta internationella prestige – uteblev från konferensen. Tyska Siemens var en av de sista storföretag som tvingades backa ur. Detta var ett mycket hårt slag i ansiktet på Muhammed bin Salman. En efter en av de viktigaste amerikanska investerarna i Saudiarabien hotar nu att dra sig ur – senast i raden är Bill & Melinda Gates Foundation.

Allt talar för att en av den turkiska presidenten Erdogans närmaste rådgivare Yigit Bulut har rätt när han skriver: “Khashoggi’s murder was staged to put Saudi Arabia and the king in a very difficult position and to surrender Saudi Arabia completely to the United States.” (Fritt översatt: Khashoggis mord iscensattes för att tvinga Saudiarabien och landets kung att kapitulera fullständigt för USA).

* Hur reagerar Muhammed bin Salman när hans amerikanska investeringspartner drar sig tillbaka en efter en? Han har ju i tre hela veckors tid kurtiserat med alla dessa amerikanska affärsikoner – liksom massor av kändisar i Hollywood. Han måste ha blivit – lindrigt uttryckt – ”omskakad ända in i märgen”. Han måste vara extremt besviken och uppleva det som ett ofattbart förräderi.

* Hur reagerar Muhammed bin Salman när CIA och brittiska M16 kräver absoluta garantier för att en av Muhammed bin Salmans farbröder ska garanteras säkerhet när han reser till Saudiarabien för att förhandla? Prinsen tog nyss emot honom personligen på flygplatsen. Massor av olika källor skriver att hans uppdrag är solklart – kronprinsen måste stiga åt sidan. Man kan bara gissa att kronprinsen hisnar.

* Hur reagerar Muhammed bin Salman när USA försvarsminister James Mattis plötsligt kräver ett slut på det saudiska kriget mot Yemen? Just när stora saudiska truppförstärkningar har samlats för ett avgörande genombrott i kriget kommer Mattis med detta budskap. Att yttra sig så tydligt om ett krig som ursprungligen startade under Obamas presidentperiod – är extremt märkligt. Det var Obama som gav klarsignal till detta krig mot Yemens befolkning. Att tro att kronprinsen på egen hand startade kriget är rent trams. CIA hade total kontroll över landet. Obama var den verkliga arkitekten bakom kriget – naturligtvis i samarbete med CIA. Den unga oerfarna kronprinsen hade ingenting att säga till om – han följde bara husbondens order.

* Hur reagerar Muhammed bin Salman när USA:s utrikesminister ”Secretary of State” Mike Pompeo instämmer i försvarsministerns uttalande? Han kan omöjligen missuppfatta budskapet. Kronprinsens krigsuppdrag måste med andra ord avslutas. Inom en månad måste fredsförhandlingarna vara igång. USA tillkännagav t o m en lämplig kandidat för dessa fredsförhandlingar. Snacka om klartext.

* Hur reagerar Muhammed bin Salman – när en grupp av republikanska senatorer vänder sig till president Trump och rekommenderar honom att överväga planerna om Saudiarabiens satsning på kärnkraft – ev med tillstånd att själva anrika bränslet till reaktorerna? Detta måste vara extremt provocerande för kronprinsen – liksom för massor av andra inflytelserika personer i Saudiarabien. Detta var ett unikt hot – ett hot som inte enbart riktades mot kronprinsen.

* Hur reagerar Muhammed bin Salman – när Susan Rice – nationell säkerhetsrådgivare under Obamas andra presidentperiod – den 29:e oktober i New York Times skriver: ” … Prince Mohammed is not and can no longer be viewed as a reliable or rational partner of the United States and our allies,”

I klartext – Prins Muhammed är inte längre en pålitlig partner varken för USA eller landets allierade. Det var ett enastående tydligt besked.

* Hur reagerar Muhammed bin Salman – när USA hotar att införa sanktioner mot alla individer med anknytning till mordet? Men vänligt nog ger CIA kronprinsen tid att begrunda sina synder – han får väntetid. USA:s utrikesminister Mike Pompeo framförde under torsdagen budskapet att USA behöver ”a handful more weeks” innan sanktionerna kan träda ikraft mot de ansvariga. Att USA hotar med sanktioner mot personer nära kungahuset är ytterst sensationellt. Man behöver inte tveka en sekund – USA hotar indirekt kronprinsens enorma förmögenheter – om han inte viker sig. Observera att det handlar om gigantiska förmögenheter som kan ”frysas” på ett enda ögonblick av USA. Detta hot måste skrämma vettet ur kronprinsen.

VÄRLDEN VÄNTAR I SPÄNNING PÅ MUHAMMED BIN SALMANS REAKTION.

Uppenbart är mordet skräddarsytt för att kompromettera kronprinsen. Prinsens livsmål är att förverkliga sin framtidsdröm ”Saudi Vision 2030”. Han trodde att han skulle bli den största av alla statsledare i hela den muslimska världen. Han är mycket beslutsam. Han är en kallhamrad person som inte skyr någonting för att nå sitt mål – men hans världsbild har rasat ihop mitt framför ögonen. Han har sannolikt redan insett att han inte kan förverkliga sina drömmar – om han inte bryter med USA.

Även om Muhammed bin Salman på något sätt – direkt eller indirekt – har godkänt detta mord, så har han garanterat inte varit inblandad i detaljplaneringen av mordet. Att genomföra ett så uppseendeväckande mord och lämna så många tydliga spår efter sig – som alla pekar mot högsta topp – det är absolut inte hans beteende. Att kronprinsen skulle agera så enastående självdestruktivt förefaller helt ofattbart. MbS agerar precis tvärtom i alla internationella sammanhang. Han gör allt för att stärka sin egen prestige i världen. Han försäkrar sig nästan alltid om USA:s stöd – närmare bestämt om Trump-administrationens stöd – innan han fattar viktiga beslut. Alla hans perversa uttalanden om Iran sprider han för att vinna CIA:s stöd. Han vill till varje pris behaga husbonden i väst. Han vet att detta är mycket viktigt för att en vacker dag kunna krönas till Saudiarabiens kung när hans far avlider.

MbS har samtidigt försökt balansera mycket försiktigt mellan öst och väst. Han vill få hjälp från alla håll och kanter för att bygga upp sitt land. Han vill även samarbeta med Kina och Ryssland och Pakistan – länder som USA betraktar som sina bittra fiender. Kina är ju landets viktigaste oljekund. Det är viktigt att uppföra sig väl. Det är denna balansgång som har retat upp CIA till bristningsgränsen. USA vill till varje pris få bort kronprinsen från makten. Detta är ett odiskutabelt faktum. 

VAD EXAKT ÄR DET SOM SKRÄMMER CIA FRÅN VETTET?

Det är risken att Saudiarabien och Kina börjar handla olja i andra valutor än dollar.  

Detta är pudelns kärna. Kina har ett lockbete som ingen i längden kan stå emot. De erbjuder sig att köpa olja och betala med rent skinande guld. Kina har lagrat på sig bergskedjor av guld. Att betala importerad olja i kinesiska yuan som kan växlas in mot rent guld är oemotståndligt för Saudiarabien. Landet är ju redan dränkt under bergskedjor av amerikanska finansiella dasspapper. Det är detta betalningsbedrägeri som Saudiarabien måste befria sig ifrån för att kunna utvecklas självständigt. Alla kunniga ekonomer i världen vet att alla former av amerikanska statsobligationer – s k bonds – snart kommer att bli värdelösa. Självklart vill landet börja sälja sin olja även i andra valutor än dollar.

Kom ihåg att världens i särklass största oljeköpare heter Kina. Kom ihåg att världens största oljeexportör under årtionden varit Saudiarabien.

Detta faktum skapar mardrömmar hos varje CIA-agent i hela världen. Om oljehandeln mellan länderna tillåts ske i yuan – i praktiken i rent guld – går det åt helvetet med oljehandelns koppling till dollarn i hela världen. ”Petrodollarns” epok kommer därmed snart att vara över. Dollarns ställning som härskarvaluta skulle automatiskt erodera sönder. Detta skulle bli början till slutet för jordens sista krigarimperium USA.

SAUDIARABIEN ÄR DÄRFÖR EN FRÅGA OM LIV OCH DÖD FÖR USA.

Läget är extremt tillspetsat. CIA:s agerande är desperat. Det är därför som det plötsligt haglar hot i alla former över kronprinsen. Komplotter, hot och smicker blandas samman i en salig blandning. Drevet är i full gång. Wall Street Journal, Washington Post och New York Times har gått till attack på bred front. Målet är att få bort kronprins Muhammed bin Salman.

Den pakistanska pressen är ytterst trovärdig. Landet har mycket täta band med Saudiarabien på alla nivåer. Enligt Pakistan Defence – har Netanyahu ringt en serie ”senior American officials” och framfört budskapet att hålla fast vid Muhammed bin Salman. Den 1:a november publicerades i Washington Post uppgiften att Netanyahu även ringt upp företrädare för Bush-administrationen och framfört budskapet – ”bin Salman is a key strategic partner” Den israeliska oron verkar vara äkta – inte ett spel för gallerierna. Naturligtvis är oron befogad. Skulle kronprinsen vända sig österut innebär det en förödande politisk katastrof för Netanyahu.

Kronprinsen uppvaktas mycket flitigt. En grupp evangeliska ledare har nyss fått träffa honom.

BREAKING NEWS: American Evangelical leaders met today with His Royal Highness Mohammed Bin Salman (MBS), the Crown Prince of Saudi Arabia. Today, we had a two-hour meeting at the palace in Riyadh with H.R.H. Crown Prince Mohammed Bin Salman. Please pray for him, his family, his advisors, and for the leaders and people of this important country (citatet ur en artikel i JOEL C ROSENBERGS BLOG).

Kronprinsen var mycket lugn och trevlig under mötet – och han log vänligt. Hör och häpna – ett gemensamt pressmeddelande fylld av hyllningar till kronprinsens politiska planer avrundade mötet. Så lustigt – Saudi Vision 2030 lovordades av de ”evangeliska ledarna”.

Hot och smicker haglar från alla håll och kanter. Om han kapitulerar inför CIA:s offensiv kommer hans liv att stå på spel. Han vet att hämnden ruvar i luften. Han vet med absolut säkerhet att hans framtid som ledare i Saudiarabien är över – om han kapitulerar. Jag känner på mig att Muhammed bin Salman kommer att klippa banden med CIA. Han kommer att knyta banden allt tätare med Kina, Ryssland och Pakistan. Detta kommer att öppna dörrarna för den mycket efterlängtade freden i Mellanöstern – ett scenario som oroar Netanyahu värre än pesten.

DETTA SKULLE ÄVEN INNEBÄRA ”BÖRJAN TILL SLUTET” FÖR PETRODOLLARNS EPOK.

Dollarns världsherravälde skulle därmed snart vara över. Bäva månde inte bara galtarna – bäva månde vi alla. Vi kan bara be en stilla bön om att den valutakorg som kommer att reglera framtidens handel, införs under någorlunda ordnade former. Varje land i hela världen kommer att påverkas. USA drabbas av ett förödande kaos och en amerikansk militär diktatur skapas. Skeendet kommer att förlama alla länder i USA:s imperium – under lång tid framöver. Alla förmögenheter med anknytning till dollar eller andra former av amerikanska finansiella dasspapper – ”bonds” – kommer att utraderas. Om Muhammed bin Salman klipper banden med CIA är det bara en tidsfråga innan förtroendet för dollarn börjar rasa. Då startas den lavin av bankkollapser i väst som oundvikligen leder till dollarns fall.

Under alla de år jag försökt förstå världspolitiken har jag aldrig upplevt ett så tillspetsat läge som nu. Min inre kristallkula säger att USA är på väg att förlora Saudiarabien ur sitt grepp. Men helt säker kan ingen vara – inte ens Guds barnaskara. Guds vägar äro nämligen bortom mänskligt förstånd. Det enda som är absolut säkert är att vi snart får ringa in ett fredsrike på jorden. Det har ”den gamle” bestämt. (Der Alte – den gamle – är Albert Einsteins ofta använda ord för den mystiska kraft som vi kallar Gud).

EN TYST MINUT ÄR HAN VÄRD.

Jamal Khashoggi var en enastående ren människa inför Gud. Det var en stor och vacker själ som anlände till himlen när han lämnade sin kropp. Han vek sig inte för någon – han vek sig bara för sanningen. Överallt står det att han var en känd ”kolumnist” som skrev för Washington Post. Nästan ingenstans står det att han flera gånger berömt Erdogans politik – något som retade gallfeber hos CIA. Khashoggi lät sig inte infångas i CIA:s spindelnät. Det var en äkta journalist som lämnade jordelivet. Han hade köpt en lägenhet i Turkiet och han drömde om att flytta ihop med sitt livs kärlek. Men helvetets demoner släckte drömmarna. Han blev ännu ett offer för ondskans krigföring. Oj vad det är svårt att förlåta – men vi har inget val. Gud förlåt dem ty det veta icke vad de gör.

Khashoggi levde under ständigt hot. Nästan ingen har en aning om hur det är att leva under sådana hot – MEN DET HAR JAG!!!

Det började när jag berättade sanningen om chartertrafiken tur och retur till månen för ett halvt århundrade sedan. Nixon var USA:s första president som var rymdmytoman. Jänkarna skickade sex gånger på raken folk tur och retur till månen. Där plockade dom sten till förbannelse och stoppade ner i säckar.. Hör och häpna – Nixon var så generös – han delade ut stenar från månens yta till över 1 500 inflytelserika politiker och institutioner världen över. Att få motta de första stenarna från en annan himlakropp var ofattbart fint. De var naturligtvis helt ovärderliga. Trots denna perversa mutkampanj förlorade USA kriget mot Vietnams folk. Världens militära supermakt USA förlorade kriget mot ett s k uland. Så djävulskt hade USA aldrig förnedrats någon gång i historien. Inte ens presenterna från månen kunde vända världsopinionen.

Detta var det sjukaste och mest perversa politiska mutförsöket i Homo Sapiens historia. Det spårade ut bland rymdmytomanerna i USA alldeles förbannat. Månbilar hängdes upp under månlandarna och fälldes upp som paraplyer efter landning. 16 km/h blev hastighetsrekordet på månen. Naturligtvis provades även golfspel på månens yta- Det blev hole in one på direkten – golfbollen försvann i måndammet i en krater. Den nakna sanningen är att vi inte skulle klara av att lända med folk på månen och sedan ta dem därifrån än idag – inte ens om alla länder i världen samarbetade i över tio år skulle vi klara det.

Alla astrofysiker på jordens yta vet att måntrafiken är ren mytomani. Men det värsta av allt är inte själva lögnen – utan den totala tystnaden hos alla dessa akademiker. Ingen vill äventyra sin karriär och berätta sanningen. Jag känner personligen minst ett hundra fysiker som vet vad Stephen Hawking menar när han beskriver Nixons månresor som ”det kalla krigets månäventyr”. Där går gränsen. Där går ”den röda linjen”. Denna gräns passerade jag och berättade den nakna sanningen. Dessutom skrev jag i text den nakna sanningen och spred den på nätet. Då började helvetet.

IT`s OVER – YOU ARE DEAD – Så löd de korta telefonsamtalen som började strömma in. Jag svarar därför sedan flera år aldrig på telefonsamtal från obekanta. Jag hotades personligen av agenter som varnade mig när jag föreläste offentligt om de fejkade månlandningarna. Dessa hot har nu pågått i cirka tre år. För cirka ett år sedan mottog jag en varning exakt kl sex på morgonen. Av någon mycket märklig anledning svarade jag i telefonen. Då fick jag veta att jag skrivit något som innebar en fara för mitt liv. Jag gick genast ut och berättade om mordhotet till hela min sändlista på närmare 300 personer. Ingenting hände – planerna ställdes gissningsvis in.

För ett antal månader sedan kapades min dator och tömdes på alla mina mejl-adresser. Dessutom tömdes alla mejl – både in och utgående – sedan flera år tillbaka. CIA:s hantlangare skickade ut ett mejl till många på min sändlista med innehållet att jag satt fast på en flygplats och behövde låna pengar omedelbart. Då började min telefon att tjuta utan uppehåll. Jag meddelade så många personer jag kunde på nätet att allt var ett sabotage. Tur nog hade jag för hand skrivit ett lista mejl-adresser – men denna lista omfattade bara cirka 200 personer (jag förlorade över 100 mejladresser vid kapningen av min dator).

För ett halvt år sedan började en massa grov pornografi att dyka upp på nätet när jag googlade på ”Brage Norin”. Detta var extremt obehagligt. Tänk er att googla på ert namn och mötas av en serie träffar som verkar intressanta. Någon lösryckt mening som jag skrivit hade satts ihop med pornografiskt material av grövsta slag. Djävlar vad jag hoppade till när jag kollade vad alla dessa nya träffar handlade om. Överallt ombads man öppna filer för att få se något extra intressant. Jag öppnade naturligtvis inga filer – som garanterat innehöll barnpornografi. Ja det var just detta som var syftet.

Jag kan idag skriva en bok om hur det är att skriva den nakna sanningen när man passerar den förbjudna gränsen – den röda linjen. Det är precis detta jag gör i artikeln ovan. Mina skriverier om det mystiska mordet på Khashoggi är farligt nära gränsen. Jag sammanställer fakta som tyder på att de ytterst ansvariga för mordet är CIA. Detta har redan lett till nya hot. För första gången någonsin blev min fru riktigt uppskrämd. Detta hände bara för någon dag sedan. Hon och hennes syster upptäckte att de var bevakade vart de än körde i stan – i Boden. Det pågick en hel timmes tid. Jag satt hemma i trygghet. Övervakningen var så tydlig att det rimligen var ett försök att skrämmas. Bägge upplevde händelserna mycket obehagliga.  Ett kollapsande imperium är mycket farligt. Var tyst och håll dig i flockens mitt. Sådana är vi nästan alla – undantagna äro få. En av dessa undantag heter Jamal Khashoggi.

Brage Norin – Skogså Tankesmedja

brage-norin-hc3b6jdare

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till CIA:s MEST FÖRÖDANDE MISSTAG ÄR ETT FAKTUM

 1. hllviken skriver:

  Lite *off topic* men intressant att dessa sanningar får sägas nu:

  Gillad av 1 person

 2. Brage Norin skriver:

  GODNATT TITANIC.
  BREAKING NEWS: RAPPORTEN FRÅN USA:s VARUHANDEL MED KINA SEPTEMBER MÅNAD 2018 HAR NU PUBLICERATS. 
  USA:s underskott i varuhandeln med Kina slog ett nytt historiskt rekord i september månad – minus 40,2 miljarder dollar. Det tidigare bottenrekordet – minus 38,6 miljarder dollar – redovisades månaden innan (augusti). Detta bottenrekord höll sig bara en månad. Aldrig någonsin i USA:s historia har sådana astronomiska förlustsiffror redovisats.

  UNDER DE SENASTE SEX MÅNADERNA (APRIL – SEPT 2018) HAR EN AMERIKANSK KATASTROF INTRÄFFAT.
  * USA:s import av varor från Kina har ökat med sanslösa 31 %.
  * USA:s underskott i varuhandeln med Kina har ökat med sensationella 44 %.
  Observera: USA:s import av varor från Kina har ökat alla sex månader ”i sträck”.
  Observera: USA:s handelsunderskott har också ökat alla sex månader ”i sträck”.

  KINESISKA VAROR FLÖDAR IN I USA SOM EN TSUNAMI.
  Handelsdata under de senaste 6 månaderna ser ut som trappsteg.
  * USA:s import av varor från Kina bara ökar och ökar och ökar och … 
  * USA:s underskott i varuhandeln med Kina bara ökar och ökar och ökar och … 
  * Det enda spår av handelskriget som syns är att Kinas import från USA faller.
  * De senaste fyra månaderna har importen fallit med hela 12 %. 

  USA:s HANDELSKRIG ÄR EN MEDVETEN SJÄLVMORDSPOLITIK.
  Kina öser in större och större vinster – månad efter månad efter månad efter …
  * Om de två senaste månadernas varuhandeln med Kina fortsätter i ett år – blir USA:s underskott cirka 480 miljarder dollar.
  * Om de två senaste månadernas varuhandel med hela omvärlden fortsätter i ett år – blir underskottet över 900 miljarder dollar.

  USA:s HANDEL MED OMVÄRLDEN KRASCHAR MITT FRAMFÖR ÖGONEN!!!
  Massor av länder förbereder sig inför vad som komma skall. De börjar lagra guld som aldrig förr. Alla vet nämligen att guld kommer att väga tungt i morgondagens valutakorg. Kina har lagrat upp hela bergskedjor av guld. Ryssland har också investerat våldsamt. Turkiet, Italien och Tyskland likaså. Saudiarabiens största oljekund Kina erbjuder sig att betala oljan i rent guld (naturligtvis baserat på aktuellt guldpris). Att handeln sker i kinesiska Yuan är bara en formalitet. Dessa Yuan kan omedelbart växlas in mot guld – i Kina. Detta är ett erbjudande som Saudiarabien inte kan stå emot. Precis alla ekonomer inser att dollarns ställning som basvaluta i världshandeln snart är över. Till och med en död höna fattar detta. Inom en mycket snar framtid kommer den s k Petrodollarn att vara ett minne blott. Härskarvalutan dollarn eroderar nu allt snabbare. Land efter land efter land övergår till att handla med sina egna valutor. Hela EU är på väg i samma riktning. Våra hjärnor sitter fast i gamla tider. Vi ser inte vad som sker trots att det är övertydligt. 

  VI STÅR INFÖR ETT TEKTONISKT MAKTSKIFTE I VÄRLDEN.
  En ny valutakorg är på väg att födas. Den dag Saudiarabien meddelar att oljeförsäljningen till Kina kommer att ske i Yuan – bevittnar vi början på slutet av dollarns herravälde. Alla former av amerikanska statsobligationer kommer att falla dramatiskt i värde. En lavin av bankkollapser är oundviklig. Dollarn kommer därefter att krascha.

  Alla vet att USA aldrig någonsin kommer att betala av sina skulder. Skulderna rusar ju upp i skyn som en raket. USA måste trycka drivor av nya luftpengar bara för att kunna betala räntorna på alla sina skulder. Konkursen är absolut oundviklig. Det var bara tio år sedan hela världens ekonomi var ytterst nära att krascha – det var så nära att världen nästan stannade av. Den gången vara inte Kina förberedd inför en finanskrasch.

  Några galningar på Wall Street kom då på att trolla fram nya bergskedjor av dollar – och alla togs på sängen. ”Fiat-dollar” – rena luftpengar – strömmade ut från Wall Street. Världen häpnade. ”Quantitative easing” (QE) – så kallades politiken. Men kejsarens nya kläder var alltför genomskinliga. Idag har massor av länder insett att det bara är en tidsfråga innan en helt ny valutakorg reglerar världshandeln. Det är därför som även EU-länderna är på väg att överge dollarn i sin handel. Det är därför som så många länder ökar på sina guldreserver. Guldreserverna kommer på något sätt att vägas in i morgondagens valutakorg – den korg där världens valutor vägs samman.

  Denna gång är massor av länder i öst mycket bättre förberedda inför dollarns fall – jämfört med för tio år sedan. Det är de länder som är dränkta av ”bonds” som först dras med i den lavin av bankkollapser som väntar bakom dörren. Tyskland storbanker måste slå igen – trots landets urstarka ekonomi. Samma sak gäller en serie japanska banker. Saudiarabien har också tvingats lagra på sig hela berg av bonds. Saudiarabien vill naturligtvis avsluta dollarns strypgrepp över den saudiska oljehandeln. Det är inte att undra på att USA till varje pris vill kuppa bort Muhammed bin Salman från makten. Den lömska kronprinsen måste till varje pris plockas bort. Hela USA:s utrikespolitik koncentreras nu på denna ödesfråga. 

  Tusentals CIA-agenter har kopplats in på uppgiften. Tiotusentals politiker och ekonomer i världen följer nu det saudiska dramat dygnet runt. Vad kommer att hända?  USA och UK kommer att misslyckas. CIA och M16 kommer att misslyckas. Saudiarabien kommer att knyta banden tätare med Kina och Ryssland. Landet kommer att vända sig österut. 

  Det är en hel serie av politiker, ekonomer och historiker som delar den uppfattning som jornalisten Max Blumental har formulerat så elegant i text:
  “I think we’ll see Mohammad bin Salman pivot east, to China and Russia and other alliances before the US and the UK can take him out,” 

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.