Sportbutik på medeltida stadium!

From: Kenneth Sandberg

Sent: Friday, November 02, 2018 3:38 PM

To: fadimedagarna@gapf.se ; stodjour@gapf.se ; press@gapf.se ; sara.mohammad@gapf.se ; goteborg@gapf.se ; jonkoping@gapf.se ; social.hallbarhet.ostergotland@lansstyrelsen.se ; eva.asmar@lansstyrelsen.se ; Johan Viklund ; info@nck.uu.se ; webbansvarig@socialstyrelsen.se ; socialforvaltningen@lund.se ; mottagningsenheten@lund.se ; kansli@humanisthjalpen.se ; info@vhek.se

Cc: angelica.larsson@stadium.se ; info@stadium.se ; teamsales.svagertorp@stadium.se ; teamsales.nova@stadium.se ; teamsales.helsingborg@stadium.se ; teamsales.kristianstad@stadium.se

Subject: Sportbutik på medeltida stadium!

Hur korkad måste man vara för att få jobba på Stadium.!?

Jag hoppas ni alla gör som jag; Bojkottar Stadium för all framtid.

//Kenneth Sandberg

………..

https://nyheteridag.se/stadium-fortsatter-salja-burkini-efter-kritik/

Efter hård kritik på sociala medier försvann den heltäckande baddräkten burkini från Stadiums hemsida. På torsdagsmorgonen är dock det omdiskuterade plagget tillbaka, och företaget skriver på Facebook att burkinin försvann från hemsidan på grund av tekniskt fel.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sportkedjan-saljer-burkinis

Det heltäckande badplagget burkini, som primärt bärs av muslimska kvinnor, har varit både omdebatterat och symboliskt laddat, och förbjöds i vissa delar av Frankrike under 2016. Sara Mohammad, ordförande i föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF), beskrev den som en stark symbol för kvinnoförtryck.

https://unv.is/dn.se/ekonomi/sportkedja-borjar-salja-heltackande-badplagg

I slutet av oktober lanserade Stadium två burkini i webb-butiken. Badplagget används främst av muslimska kvinnor för att kunna bada. Det heltäckande plagget är ett alternativ för den som inte vill visa mycket hud. Ansikte, händer och fötter är det enda som syns.

 Vi är stolta över vårt sortiment, berättar Angelica Larsson.

Vidare berättar hon att det har funnits en efterfrågan på burkini. Trots att lanseringen ägde rum för två veckor sedan har produkten redan börjat sälja. Det är dock för tidigt för att säga hur lyckad produkten väntas bli.

– Butikerna har fått in förfrågningar från sina kunder om den här produkten. Vi valde då att lyssna på efterfrågan, säger hon.

Angelica20Larsson20Stadium2

Angelica Larsson, press- och informationsansvarig på Stadium

 

Värnpliktsvägran ger PUT för eritrian i Sverige

From: Kenneth Sandberg

Sent: Thursday, November 01, 2018 5:19 PM

To: Anders Holmberg ; Anna Hedenmo ; Belinda Olsson ; Camilla Kvartoft ; Elisabeth Marmorstein ; Jan Helin ; Jan Josefsson ; Jan Nylander ; Jon Nilsson ; Karin Mattisson ; karin.hubinette@svt.se ; Kristina Hedberg ; Leif GW Persson ; Lennart Persson ; Mats Knutson ; Pelle Nilsson ; Pontus Mattsson ; SVT Aktuellt ; SVT Forum ; SVT Gomorron ; SVT Opinion ; SVT Rapport ; Uppdrag Granskning ; Anders Kraft ; Bengt Magnusson ; Hasse Aro ; Helena Gissén ; Jenny Strömstedt ; Peter Lindgren ; TV 4 Nyheterna ; TV 4 Nyhetsmorgon ; Alex Schulman ; Anna Dahlberg ; Britta Svensson ; Expressen ; Lotta Gröning ; Mimmi Nilsson ; Ivar Arpi ; Per Gudmundson ; Tove Lifvendahl ; Linnea Claesson ; Artur Szulc ; Ulrica Schenström ; Alice Teodorescu ; Jenny Sonesson ; Adam Cwejman ; Lars SkD ; Sydsvenskan

Cc: Petronella Uebel ; malin.nilsson@dom.se

Subject: Värnpliktsvägran ger PUT för eritrian i Sverige

http://www.friatider.se/tryckte-upp-b-da-h-nderna-i-servitrisens-underliv-jag-ska-t-ja-ut-dig-slipper-utvisning-f-r-han

Den 27-årige afrikanen höll fast en kvinnlig anställd i ett skafferi på ett kafé i Norrköping. Där tryckte han upp båda sina händer i hennes underliv och lyfte henne från marken. Nu döms han för våldtäkt – men slipper utvisning eftersom han påstår sig riskera fängelse i sitt hemland Eritrea för att ha smitit undan värnplikten.  Levnadsförhållandena i landets fängelser uppger han vara ”mycket dåliga”.

Åklagaren hade i tingsrätten yrkat att mannen skulle utvisas till sitt hemland Eritrea. Yrkandet ogillas dock av Norrköpings tingsrätt.

Domen har undertecknats av domaren Malin Nilsson.

………..

Man skulle ju önska att domaren Malin Nilsson fick för sig att praktisera på ett mångkulturellt kafé framöver.

Hennes eventuella döttrar – som ju däremot är oskyldiga till att det i Sverige rör sig fritt en mängd sexförbrytare – kan vi å andra sidan beklaga om också dom utsätts för “berikare” á la ovanstående.

//Kenneth Sandberg

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.