5G-utbyggnad

Kalle Hellberg har fått ett oseriöst svar (se tidigare inlägg från Kalle i ämnet) från ansvarig gällande 5G-utbyggnaden i Umeå, som vanligt befriat från hänsyn till kunskap, fakta när det gäller våra skatteslukare. Kalle svarar med redogörelse över sin gedigna kunskap i ämnet. För bilaga anmäl dig till Kalles sändlista på <kalle@maxicom.se>

Från: Anders Kjellander
Skickat: den 28 januari 2019 16:10
Till: Kalle Hellberg
Kopia: mats.berggren@umeaenergi.se; Hans Lindberg ; katrine.riklund@umu.se; robert.winroth@vll.se; anders.sylvan@vll.se; Peter Juneblad ; Johan Gammelgård
Ämne: SV: 5G-utbyggnad

Hej Kalle,

Tack för ditt brev.

Det är verkligen inte frågan om att Umeåbor skall utsättas för risker, vår ambition är utforska tillämpningar som ska vara till nytta för oss som bor i Umeå:

Umeå 5G och alla inblandade i projektet kommer givetvis att respektera de föreskrifter och gränsvärden för radiofrekventa elektromagnetiska fält (radiovågor) som gäller i Sverige.

vänligen

Anders Kjellander

Styrgruppsordförande

Umeå 5G

Mobil +46 (0)70 3900056

e-mail anders.kjellander@umea.se

 

Svar från Kalle Hellberg:

Hej och tack för “icke-svar”! Om jag ville vara spydig så skulle jag kunna skriva här att det ”omfattande svaret” måste ha tagit lång tid att fundera ut! Men nu är inte jag av spydig natur, så därför följer här nedan min kommentar till er och hoppas på en bättre respons på detta, personligen från er alla.

I mina brev till er har jag klargjort att de föreskrifter och gränsvärden som är satta, bara gäller för strålning så stark att värmeskador uppstår, de är alltså endast till för att inte ”störa” telekomindustrin i deras utbyggnad och därmed vinster, allt ska vara godkänt! De som har satt dessa gränsvärden är betalda och i vissa fall anställda av industrin, se bilaga!

Ni har fått veta att de skador av elektromagnetiska fält i mikrovågsområdet som sker med allt levande även handlar om biologiska skador och för dessa finns inga gränsvärden. De biologiska skadorna uppstår vid strålningsnivåer som ligger flera hundratusen gånger lägre än vad gränsvärden gäller för. Detta har ni funnit i de länkar till forskningsrapporter jag skickat med i mina båda tidigare brev till er, ni har väl läst och sett i dessa länkar?

Mina brev till er är allvarligt menade och de bygger på min insyn och kunskap i detta ämne, jag är djupt oroad av vad kommande teknik ska ställa till med för allmänheten! Lika oroade är de oberoende forskare i världen som står för ca 65% av all forskning i denna sak!

Redan dagens trådlösa teknik orsakar stora lidanden och problem för de som kallas elöverkänsliga, enligt en ny undersökning i USA är ca 35% av deras befolkning nu skadade av denna teknik (torde vara liknande här), men de flesta förstår inte orsaken till sin ohälsa. Så vad innebär då 5G, med sin högre frekvens och högre datamängd per tidsenhet, för mig är det helt klart att den inte blir ”snällare” än dagens teknik.

Man lär sig en hel del av att jobba med trådlös teknik i ca 60 år och att idogt studera hälsopåverkan med denna teknik de senaste ca 24 åren! Jag besitter därmed kunskaper i mycket stor grad om strålning och hälsopåverkan! Men ni väljer alltså att tro på myndigheter (t ex SSM) vars order från regeringen har varit att inte lägga hinder för trådlös utbyggnad (skatteintäkter och arbetstillfällen går före allt annat). Samma myndighets tidigare talesman, Lars Mjönes, har offentligt erkänt att myndigheten saknar kompetens för att utvärdera hälsorisker med strålningen.

Men ni är väl alla självtänkande personer som borde kunna ta eget ansvar för ert arbete med att i expressfart vilja föra ut en ny och icke utforskad teknik, vars hälsopåverkan få vet något om? Vore det inte på sin plats att ni personligen satte er in i en del av de forskningsrapporter som finns och tog eget ståndtagande, i stället för att bekvämt hänvisa till en myndighet? Det blir ju ni som får stå i skamvrån när skadorna från 5G inte längre går att dölja, myndighetens tjänstemän kommer inte att ge er sitt stöd, de kommer att skylla på att de inget visste, det kan inte ni skylla på!

Så ska ni verkligen fortsätta att vurma för, och gå i bräschen, för en skadlig teknik i framtidens Umeå?

Vad är era kommentarer till detta?

Undrar Kalle Hellberg

Vd Maxicom AB

Blidsberg

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 5G-utbyggnad

 1. SasjaL skriver:

  Några som sitter inne med gedigen kunskap inom området är USA:s militär, men de vill inte släppa ifrån sig den typen av information … Det borde inte vara svårt att lista ut varför.

  Gillad av 2 personer

 2. michaelnilsson228 skriver:

  När det kommer till processorer för datorer så är den största aktören på marknaden just nu Intel. Alla Intel microships som sitter i datorer är utvecklade i Israel. Det är Intels Israelteam som också har utvecklat 5G och som har pushat hårt för denna dödliga teknik. Terrorstaten vill utrota oss också precis som dom håller på att utrota palestinierna.

  Gilla

 3. Pingback: Strålande info nr 19-2, den 30/1 | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.