Att förstå och vara beredd på vad som kan hända!

Mail från Kalle Hellberg <kalle@maxicom.se>

”Hej! Jag och frugan talar ofta om en kommande ekonomisk krasch, som vi vet måste komma (men vi vet inte när). Vi ”hänger inte bara med” i nyhetsflödet, vi rotar även ”bakom draperiet”, vilket kan vara svårt att förklara för den som inget vill veta. Eftersom vi befunnit oss i en kraftig högkonjunktur och med minusränta de senaste åren, och allmänheten därmed har funnit det enkelt att skuldsätta sig över öronen, så kan det vara dags att hela ekonomiska systemet snart ska rasa, vilket bankerna kan ordna hur lätt som helst.

Många vill inte tro att det kan hända t ex en ekonomisk krasch i Sverige och vissa vill inte ens höra något om detta. Men vi har följt den ekonomiska politiken i många år (jag har rotat djupt i maktens korridorer i över 45 år och fått en otrolig insyn och vänner med insyn högt uppe i hierarkin).

Det absolut värsta som kan hända, om kraschen utlöses, är om kontanterna har tagits bort, vilket Sverige ska vara först med i världen, och detta ska ske inom ett par tre år enligt storbankernas (världsbankirernas) planering. ”Svensson” hjälper tyvärr till och banar väg för detta totalitära samhälle, genom att aldrig använda kontanter samt tycka att ”det är ju så mycket enklare att betala med kort eller med mobilen”, detta utan att förstå att det precis vad den verkliga makten vill.

En ”kompis” som har försökt att ge en lättförståelig bild av hur kraschen kan gå till är Fritjof Persson, som i denna video beskriver vad som hände vid förra stora världskraschen 1929, se den och fundera på vad det skulle innebära om det händer i morgon.

I denna video förklarar Fritjof Persson varför vi har fått nya sedlar och mynt både 2013 och 2017, det ingår i planerna för kommande krasch. Det ska inte finns någon som har besparingar i madrassen, alla ska vara tömda på giltiga kontanter!

https://youtu.be/1_2sYQotRAI

Det kanske inte kommer att hända alls de närmaste åren, vilket vi får hoppas, men den som inte är förberedd om det händer kommer att vara i kraftigt underläge. Verkligheten är inte så vacker som vi skulle vilja att den var. Planering för en stor världskrasch pågår bakom draperierna (det är aldrig en slump om världsekonomin kraschar, det finns de som noga har planerat sådant. Det är bl a dessa aktörer jag har kartlagt i över 45 år)

Här en film sedan 2011 jag hoppas att du också vill se, den visar bl a hur man skrattade åt de som varnade för en storkrasch strax före innan den hände 2008. Då var det USA som drabbades värst.

https://vimeo.com/23680901

Vi är nu i ett läge som liknar dåvarande, snart kan bubblan spricka igen, vilken den planeras göra med vissa mellanrum, denna gång kan även Sverige hamna inom ”explosionens” verksamma område. Har du beredskap för detta?

Kalle H.”

Mer här i bloggen om temat: https://corneliadahlberg.wordpress.com/banksters/

Avslutningsvis för att tillfälligt lätta på trycket – glöm inte att det är fullmåne idag 🙂

P_20190320_184152

Månskenspromenad igår kväll. Sedan kan ju en annan inte låta bli att undra över de märkliga avgasformationerna dock knappt synliga här på usla mobilfotot under månen. Ett tag gick en spikrak svart avgasstrimma tvärs över månen. Kanske skönt att bilden blev så suddig, vem vill se 😉

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

29 kommentarer till Att förstå och vara beredd på vad som kan hända!

 1. Björn Sveninge skriver:

  Det skulle vara intressant att veta substansen bakom rykten om finanskrasch!
  Enligt rykten som väldigt många svenskar tagit till sig står vi även inför en krasch av livsmedelsförsörjningen, vi har fått en trycksak som juden Dan Eliasson skickat oss alla.
  De ”utvaldas” uppfattning om begreppet karma lär vara att de inte får dålig karma om de informerat om vad som skall hända.
  Det förstärker naturligtvis oron.
  I ett kontantlöst sammhälle blir ekonomisk crasch och livsmedelsbrist lätt att genomföra.
  Varför styr judar svensk politik?
  EU och massinvandringen är deras verk.
  De var även verksamma och genomförde revolutionen i Russland 1917, Olof Asch, numera är namnet ändrat till Aschberg, och de verkar stå över lagen.
  Då sköts folk i miljontal….
  Livsmedel o drivmedelslager är borttagna av deras lakejer politikerna.
  Men allt detta är inget att oroa sig för?
  Eller resultatet blir ändå detsamma i Holdomor…
  Ganska fiffigt?

  Gillad av 1 person

 2. Skit samma om det är värdelös fiat-valuta/papperslappar eller digital valuta när kraschen kommer i denna monopolkapitalism. Den som preppar bör preppa med mat och försöka göra sig självförsörjande med egen ekologisk odling, samt ha olika saker som kan skydda/avskräcka mot inbrott, stöld eller rån.

  Prepparen bör även överväga att ha en bug-out-rygsäck, samt en redan förberedd och väl dold plats att ta vägen där ett förråd väntar.

  Gillad av 1 person

 3. Björn Sveninge skriver:

  Förr i tiden preppade staten åt oss, nu verkar ”staten” mest intresserade åt att gräva grav åt oss.
  ”Demokratin måste bort den är infiltrerad av de som vill se oss borta, eller de bara skräms?
  Studerar man religion så finns där mycken kunskap om hur man blir av med hjärntvätt men svenska kyrkan liknar mer en mögelost än någon som kan hjälpa oss ur detta problem.
  Kanske duger homopräster o mögelost till getföda?

  Gilla

 4. Brage Norin skriver:

  SVERIGE ÄR EN PYTTELITEN PUSSELBIT I DET GLOBALA PUSSLET.

  HALVA VÄRLDENS BEFOLKNING BOR I ASIENS TILLVÄXTEKONOMIER.
  + Sydostasien – hem för cirka 650 miljoner människor – är en av världens snabbaste tillväxtregioner. Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam är regionens viktigaste ekonomier. Den årliga BNP-tillväxten de senaste åren ligger runt 5 %.

  + Indien – hem för cirka 1 350 miljoner människor – är en asiatisk tungviktare med mycket hög BNP-tillväxt. Det fjärde kvartalet 2018 motsvarade tillväxten 6,6 % ”på årsbasis”.

  + Kina – hem för cirka 1 400 miljoner människor – är den asiatiska giganten – det ekonomiska underverket i öster. I flera årtionden har BNP-tillväxten varit skyhög. Absolut ingenting rubbar den fortsatta ekonomiska tillväxten. Tillväxten i år 2019 väntas hamna mellan 6 och 6,5 %.

  + Pakistan – hem för cirka 200 miljoner människor – har under de tre senaste åren haft en årlig BNP-tillväxt på 4,6 %, 5,4 % respektive 5,2 %.
  .
  + Bangladesh – hem för cirka 170 miljoner människor – antas under innevarande år 2019 hamna på en BNP-tillväxt över 8 % – för första gången i landets historia.

  RYSSLAND BLIR DET ANDRA EKONOMISKA UNDERVERKET I ÖSTER.
  Trots att hundratals ekonomiska experter i väst har arbetat intensivt i många år för att finna metoder för att knäcka den ryska ekonomin har landet lyckats med det ofattbara – Ryssland står nu starkare ekonomiskt än någonsin tidigare. Det senaste året har flera ekonomiska institut tvingats konstatera ett mycket smärtsamt faktum – Rysslands finansiella situation har förbättrats avsevärt. Det ekonomiska megaunderverket i öster Kina, har slagit sig ihop med Ryssland. Historien har bäddat för denna allians. Länderna passar så förbannat bra ihop. De positiva ”synergieffekterna” är så uppenbara.

  Det är bara att konstatera faktum. USA:s handelskrig har förändrat världen och detta har gått överraskande snabbt. USA har på några få år lyckats isolera sig överallt i världen. Jordens sista krigarimperium tvingas snart dra sig tillbaka från jordens alla hörn och kanter. USA kraschar ekonomiskt och övergår till en militärdiktatur. Det är Gud i himlen som håller t trådarna. Det är därför allt sker med blixtens hastighet.

  SVERIGE BETYDER NÄSTAN INGENTING I DET GLOBALA SKEENDET.
  Sverige är en av Mordors imperiums trognaste vasallstater. Vi har haft en minister i regeringen som sett fler ryska ubåtar i svenska farvatten än alla andra politiker i FN:s samtliga medlemsstater tillsammans. Vi är så ofattbart hjärntvättade att vi tror att Ryssland är ute efter svenskt territorium – att Ryssland utgör ett militärt hot mot Sverige!!! Våra militära analytiker och massor av politiker måste vara fullständigt utbombade i hjärnan. Ryssland har inte en enda molekyls intresse av att annektera vårt land eller Finland eller Danmark eller något annat land för den delen. Sådant tänkande finns inte ens i fantasin hos någon enda politiker i Ryssland.

  DET ÄR BARA ATT VÄLJA VÄG.
  Det finns bara fyra ”vinstmaskiner” i världen – länder som tjänar bergskedjor av pengar genom sin framgångsrika handel med omvärlden – Kina, Ryssland, Tyskland och Saudiarabien. De berg av kapital som nu investeras av ”The Big Four” i österns väldiga freds- och utvecklingsprojekt ”den nya sidenvägen” förändrar snabbt hela världen. Land efter land i Mellanöstern och i Afrika dras nu med i Homo Sapiens största industrialiseringsprojekt någonsin. Saudiarabien ansluter sig. Turkiet likaså. Egypten omfamnas av projektet.

  Land efter land efter land bryter sig lös från USA och hoppar på framtidens tåg. Tågets slutstation heter ”världsfredens ändstation”. Det är ett vackert namn. Framtidens viktigaste ekonomiska marknader finns i Asien. Det är bara att acceptera faktum. Solen går upp i öster medan solen går ner i väst.

  DET INVESTERAS INGENTING I EN VÄRLD SOM STÅR STILLA.
  EU har hamnat i recessionens dimma. Tillväxten håller på att stanna av. Det är på samma sätt i hela USA:s forna imperium. Japan står stilla. Nya Zeeland och Australien rapporterar snabbt fallande BNP-tillväxter tre kvartal i sträck. Kanadas BNP-tillväxt har sjunkit sex av de sju senaste kvartalsrapporterna. Data ser ut som en brant stege nedåt. Hela den förljugna världen – USA:s före detta imperium – är snart ekonomiskt förlamade. I särklass värst är det i USA.

  Tillståndet är perverst. ALL BNP-tillväxt sker med lånade pengar. Att låna sig till tillväxt har de sysslat med under många år. Alla skuldbubblor har nu drivits till bristningsgränsen. Denna helgalna ”tillväxt” tar emellertid snart slut. Förtroendet för dollarn är förbrukat.

  Ett land kan mycket väl låna pengar till kostsamma infrastruktursatsningar som uppenbart kommer att stimulera ekonomin i framtiden. Men att som USA år efter år efter år trycka bergskedjor av egna dollar för att klara sin ekonomi betyder att landet BNP-tillväxt är ett stort lurendrejeri – precis som all annan ekonomisk information från USA. Arbetslösheten, inflationen, BNP-tillväxten – allt är storlögner.

  Nåväl – vad händer med Sverige? Det går åt helvetet med buller och bång. CIA:s femtekolonn är för stark. Vårt land är chanslöst. Vi kommer att drabbas svårt när dollarn kollapsar. Precis allt pekar på att kraschen är nära. Jag bävar.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gillad av 1 person

  • Björn Sveninge skriver:

   Ja det stämmer Brage.
   Det kan tilläggas att vi står under attack på många områden, staten administrerar aborter, homopräster får förtur i Svenska kyrkan, den svenske mannen lär sig att bli feminin, massinvandring som dessutom finansieras av den som arbetar, Nato har bjudits in skulle Sverige inte vara neutralt?
   Ser jag mig omkring finner jag att de flesta svenskar är godhetsindoktrinerade och de försvarar med näbbar o klor ”sina” åsikter.
   Det kommer en krasch och det kommer inte att bli roligt.
   Själv bor jag på landet och tänker börja fiska med nät…

   Gilla

 5. Brage Norin skriver:

  INGEN KAN TA TILL SIG HUR SNABBT ALLT SKER.

  ETT EXEMPEL: EGYPTEN. På en enda vecka har följande inträffat:
  + Universitetet Ain Shams rektor hyllar samarbetet mellan Egypten och Kina. Grundstenen till det välkända universitetets första Konfutius-institut lades på plats i onsdags förra veckan.

  + Det första ryska universitetet i Mellanöstern ”Egyptian Russian University (ERU)” byggs i Kairo. Framtidsvisionerna saknar gränser. Universitetet har målet att bli ett av de bästa i Mellanöstern. Ungdomar från Egypten – liksom studenter från andra länder i Mellanöstern – får lära sig rysk kultur och det ryska språket – bland annat. Massor av viktiga tekniska utbildningar planeras.

  + Många länder I Afrika har minimala chanser att hänga med i den snabba utvecklingen inom digital kommunikation . Utvecklingen går snabbt inom ”Information and Communication Technology, ICT”. Egyptiska ministrar och företagsledare mötte ryska experter på måndagen förra veckan på ICT:s högkvarter i Kairo för att lägga upp ett brett samarbete.

  Citat Egypt Today: “Minister Talaat stated that he had agreed with his Russian counterpart to cooperate in Africa as Egyptian cadres will introduce the Russian technology in the continent”.

  + Moscow Times 18/3 2019. Egypten undertecknar storaffären med Ryssland om inköp av det ryska stridsflygplanet ”Su-35 fighter jets”. Affären motsvarar en kostnad på 2 miljarder dollar. Hela 20 stridsflygplan köps in. Planen ska levereras under åren 2020 – 2021. Det var en snabb affär.

  + NEWSROOM (ADV) – Egyptens Suezkanals “Economic Zone (SCZone)” ska integreras med Kinas Belt and Road Initiative (BRI). Arbetet med samordningen pågår I full fart meddelade Egyptens “planning minister” på tisdag förra veckan.

  PRECIS ALLT SKER MED BLIXTENS HASTIGHET – ÄVEN USA:s FALL.
  + CIA:s storsatsning på Kabulregimen i Afghanistan har slutat i det mest förnedrande nederlag som tänkas kan. Kabulregeringen är inte ens inbjuden till de fredsförhandlingar som pågår. Tacka fan för att ”regeringen” känner sig åsidosatt. USA:s folkslakt i Afghanistan är snart över.

  + CIA:s storsatsning på Tripoliregeringen i Libyen har också slutat i ett grymt misslyckande. Al Sarray sitter ensam kvar i Tripoli allt medan fältmarskalk Khalifa Haftar tar över landet. Obamaregimens anfall mot Libyen har slutat i ännu en katastrof för ”den fria världen”.

  + CIA:s storsatsning på historiens största legoarmé ISIS är ännu ett fruktansvärt misslyckande. Hela den väldiga krigsoperationen för att kunna tillsätta en amerikansk marionettregim i Damaskus har urartat i ett stormfiasko. USA tvingas fly i panik. CIA meddelade inte ens sina närmaste ”allierade” att USA ska dra tillbaka sina trupper från Syrien. Beteendet var sjukt.

  + CIA:s försök till en militär statskupp i Turkiet gick åt helvetet. USA förlorade en av NATO:s nyckelnationer. Banden mellan Ryssland och Turkiet har börjat blomma. Ryska missilsystemet S 400 är snart på plats. Rysk kärnkraft byggs i rekordfart. Turk Streams kranar öppnas i december i år. Turkiet blir transitland för den efterlängtade ryska naturgasen till sydöstra EU – Bingo i kubik.

  + CIA har förlorat Saudiarabien!!!!! Detta misslyckande är extremt ofattbart. Detta jättemisstag överglänser alla andra megamisstag tillsammans. Det finns inga ord för att beskriva den amerikanska politiska katastrofen.

  Googlar man på ”Mohammed bin Salman” möter man sida upp och sida ner med hatisk information. INGEN i hela den förljugna världen gläds över att freden äntligen är på väg på den arabiska halvön, åt att kvinnorna strömmar ut på arbetsmarknaden, åt att det religiösa fanatiska prästerskapet satts på plats, åt att kvinnor får köra bil, åt att se kvinnor strömma in på idrottsarenorna – nej ingenting gläder den så kallade ”fria världen” (den förljugna världen)..

  Varför ser vi inte allt som är positivt? Därför att alla köpta journalister tjänar sitt levebröd på att skriva vad husbonden i väst önskar sig. CIA har förlorat allt hopp om Mohammed bin Salman. Därför exploderar hatet mot Saudiarabiens blivande kung. Vilket övertygande bevis – CIA har tappat strypgreppet om Saudiarabien. Oj – detta förändrar världen.

  + CIA har förlorat greppet om Tyskland. Detta är om möjligt lika stort som att förlora greppet om Saudiarabien. Tyskland tvingas balansera försiktigt men landets status som amerikansk koloni är definitivt över – för alltid. Vilket historiskt uppvaknande vi bevittnar i Tyskland. Det är ett hisnande ögonblick vi beskådar. Den som inte ser att USA:s krigarimperium har kollapsat är både blind och döv.

  Nu är det snart dags för den STORA händelsen – dollarns fall. Spänn fast säkerhetsbältena – imperiets modernation USA störtar in i ett inbördeskrig. En militär diktatur är oundviklig.

  ALLT UTVECKLAS BLIXTSNABBT I ÖST MEDAN ”VÄST” GÅR UNDER.
  Ser ni inte hur snabbt Europas Förenta Stater ”EU” slits i bitar? För ett år sedan stod Spanien i brand. Brandhärden är absolut inte släckt – tvärtom. Sedan exploderade Frankrike. Landet är förlamat. United Kingdom skakar i sina grundvalar. Ett större kaos kan inte tänkas. Italien ansluter sig till BRI – Belt and Road Initiative. Splittringen är fullständig och total.

  Recessionen knackar på dörren i EU. Snart – mycket snart – får vi vara med om något riktigt stort. Ekonomin i alla USA:s vasallstater kommer att skadas svårt när förtroendet för dollarn havererar. Redan i år brakar helvetet lös. En ny värld föds – den ”multipolära världen”. USA:s terrorvälde kollapsar mitt framför ögonen. Tyvärr ligger vårt land illa till. De svenska bankernas innehav av amerikanska finansiella dasspapper blir avgörande för vad som händer i vårt land.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gillad av 1 person

  • Björn Sveninge skriver:

   Kanske lika bra att det går åt helvete.
   Svensken är så djävla dum i huvudet och tror sig dessutom stå över gamla sanningar och religioner.
   Istället har de adopterat ren satanism från ”tidningsägarna”.
   Nu har jag gått och oroat mig för krisen och inser samtidigt att i dagens Sverige är ändå botten nådd.
   Svensken tänker bara på sig själv i allmänhet, det finns naturligtvis undantag men de är få.

   Gilla

   • corneliadahlberg skriver:

    Jag tog bort sista meningen i din kommentar Björn eftersom jag inte tolererar nedsättande ord om homosexuella, som du säkert förstått från tidigare kommentarsvar. Om du vill tar jag bort hela så klart. Du uttrycker dig civilicerat i Lars Berns kommentarsfält och jag vore tacksam för samma hänsyn här!

    Gillad av 1 person

 6. hllviken skriver:

  Om Soros plundring av Sverige tidigt 90-tal m.m.

  Gillad av 1 person

 7. hllviken skriver:

  USA: Träskrensning

  Gillad av 1 person

 8. hypermakt skriver:

  Hej Cornelia!
  Är Jag blockad av Dig eller av WordPress?
  Har försökt att kommentera inlägg på MagMa (rätt ställe) men det går INTE

  Varför denna TYSTNAD här sedan 180328?

  TÄNK om den svenska MarknadEN, i den svenska modellEN av PK-skolnin, är lärd, tränad och betygsatt att i ENskild mental Tanke, Beslut och Handling LYDA Jante och Luthers läror, återförsäkrat av Enskild livslång nedärvd mental Ågren d.v.s. att mentalt i nutid och rum undermedvetet styra TÄNKET att livslångt förneka information som förvirrar (vänder upp och ner) nedärvd mental LYDNAD i det blinda mentala ögat TallkottEN.

  Att FÖRÄNDRA ENskild utvecklad och ägd mental KUNSKAP, att i nutid och mentala rum rättssäkert i tal eller text VÄLJA att producera eller processa svenska namn, ord eller begrepp, med kvalitet och säkerhet i nutid, nära framtid och rum, med RÄTTSSÄKER nytta, ansvar och risk i nutid, nära framtid och rum, är EN svår mental förändringsprocess i nutid, nära framtid och rum i varje ENskild utvecklad och ägd felprogrammerd mental fyrarummare.

  Lärstad den 28 mars 2019
  Rättssäkert namn eller namnteckning här på denna rad av det svenska rättssubjekt som i tid och rum i handläggning eller beslut ovan producerat resultat (text) med eller utan rätt kvalitet och säkerhet i tid och rum.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.