Gula västar Norrköping

Folkrörelsen mot maktmissbruk – Gula västar – startar grupp i Norrköping!

56931790_275446283395698_7292436542520295424_n    47306372_270237480515082_9037351548656549888_n

Gula reflexvästar är en symbol för ett enat folk mot politiskt förtryck, politikers folkförakt och inskränkningar i yttrandefriheten.

Vi är politiskt obundna och det som enar oss är att stå upp för folkstyre istället för dagens korrumperade politikerstyre! Är du med?

Anmäl dig antingen på Gula västar Norrköping FB-sida eller på VK eller i kommentarsfältet på ideella föreningen MagMas sida. Föreningen arbetar för att etablera Gula västarna i Norrköping.

1553491_941194779223962_7871589254603461889_o

Eller anmäl dig nedan i kommentarsfältet. Förresten så behöver du inte anmäla dig alls, bara köp en gul väst och kom med, eller kom utan väst, alla behövs 😉 Här en annan Gula Västarna på FB som tilltalar mig!

Låt oss växa som i Frankrike!

L54I207as7PLc8y8Bf1BJCbfQW0

Välkommen!

 

 

Detta inlägg publicerades i Gräsrotstankar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Gula västar Norrköping

 1. Brage Norin skriver:

  SVERIGE BEHÖVER VAKNA UR SIN BEDRÖVLIGA DJUPSÖMN.
  Men är det möjligt? Jag är pessimistisk. CIA:s systematiska hjärntvätt av det svenska folket har gjort oss historiskt blinda. Vi tror på allvar att Ryssland är ett militärt hot mot Sverige. Att erövra Sverige finns inte ens i fantasin hos någon enda rysk politiker. Bara tanken att lösa frågor om språk, valuta, pensioner, skatter, handel, … skapar ångest hos vare tänkande människa. Inget land i hela världen är beredd att ta över något annat land – så enkelt är det. Detta är så självklart som någonting kan bli.

  Att mentala idioter inom militärmakten som sprider ryss-skräck behöver vård. Alla politiker som ser ryska ubåtar i svenska farvatten behöver terapi. Det är ren mytomani att utmåla Ryssland som ett hot mot Sverige. Putin tackar Gud för att han har Finland som buffertzon mellan Ryssland och Sverige. Ryssland vill inte ta i Sverige ens med tång. Vi har blivit ett dårhus.

  Det jag ser i den Svenska Akademin, på Dramaten, i Riksdagen – det jag ser i massor av invandrartäta stadsdelar i Sverige, det jag ser i Aftonspyan och de nyheter jag ser i TV – allt detta gör mig illamående. Jag ser en svensk variant av ”Gökboet” – ett svenskt sinnessjukhus. Jag ser en framtid som är mycket skrämmande. Jag är i grunden en mycket glad människa. Men verkligheten omkring mig verkar onekligen dyster. Jag ser ett förlorat land. Det är min bild av Sverige.

  DET ÄR UTVECKLINGEN I ÖSTER SOM RÄDDAR VÄRLDEN – ÄVEN VÅRT LAND.
  Den pyttelilla pusselbiten Sverige kommer att läggas in i det NYA STORA världspusslet som är på väg att skapas i öster. Världen är snabbt på väg att förändras. Det är den ”multipolära världen” som kommer att ta över. USA:s världsherravälde är på väg att rasa samman.

  Vi behöver miljoner ”gula västar” – men jag ser bara gula räddningsvästar i andra länder i världen. Det som händer i Frankrike är mycket stort – det förändrar Frankrike långsamt men säkert. Men det som händer i Kina är oändligt mycket större – det förändrar hela världen.

  Min optimistiska framtidstro har sina rötter i det globala skeendet – absolut inte den svenska jorden. Träskmarkerna i vårt land luktar illa. Det är skeendet i öster som ingjuter framtidshopp. Utvecklingen i Asien gör mig glad och förhoppningsfull. Exemplet Kina är enormt glädjande.

  DEN KINESISKA MUREN ÄR HELT OFATTBAR.
  Pyramiderna i Egypten, Taj Mahal i Indien, Machu Picchu i Peru – alla är fantastiska storverk. Men den kinesiska muren är så väldig att man blir stum. När kineserna bygger verkar de kunna skapa precis vad som helst. Jag är helt förstummad.

  Silkestygerna är ett annat kinesiskt underverk. Det kinesiska porslinets skönhet chockade hela världen. Men det som nu sker i Kina är det största underverket av dem alla. Det märkliga folket i öster bygger ett välstånd i landet som lyfter hundratals miljoner människor upp från fattigdomens eviga förbannelse. Detta ofattbara mirakel har skett på ”en historisk sekund”.

  Jag har jobbat i Kina under cirka 10 år – med start 1999. Jag såg de sista åsnorna som mycket tidigt på morgonen drog vagnar fullastade med tegel in till Peking. Senare när det blev ljust tog tvåcylindriga traktorer över transporterna. De kom i oändliga rader. Jag betraktade skådespelet från mitt hotellrum i Beijing. Mitt första intryck av Kina glömmer jag aldrig.

  Jag såg milslånga lastbilskolonner överlastade med kol som gjorde vägarna i Shanxi-provinsen svårframkomliga. Något år senare tog flerfiliga järnvägar över koltransporterna. Med lok fram och bak transporterade enorma tågset fram bränslet till kolkraftverken. På nolltid försvann kolet från vägarna. Hypermoderna motorvägar ersatte det gamla vägnätet i en takt som ingen kan tro vara möjligt. Infrastrukturen exploderade mitt framför ögonen.

  Jag har sett hela Peking byggas om på några få år. Samma explosiva omvandling har jag fått bevittna i Hohhot i Inre Mongoliet där jag jobbade med förbränning av restprodukter från jordbruket. Samma utveckling har jag även fått uppleva i Shanxiprovinsen där jag forskade med förbränning av kol i många år. Jag är bländad av Kinas ofattbara kapacitet.

  HISTORIENS STÖRSTA INFRASTRUKTURPROJEKT – DEN NYA SIDENVÄGEN.
  Kinas framgångssaga har smittat av sig i öster. Ingen kan formulera ord som beskriver vad som nu sker i Asien, Flera miljarder människor har börjat marschera i takt. Hela Asien håller på att explodera. Belt and Road Initiative ”BRI” är det kinesiska namnet på det historiska megaprojektet – den nya sidenvägen. Detta projekt är oändligt stort – minst ett hundra gånger större än den kinesiska muren..

  BRI är på väg att återförena ”den gamla världen” – Asien, Europa, Mellanöstern och Afrika – ännu en gång i historien. Den ömsesidiga handeln skapar naturligtvis fred. Det stämmer att inga länder med Mac Donalds någonsin har krigat med varandra. Handel skapar ömsesidigt samarbete på väldigt många plan. BRI är därför i grunden ett gigantiskt fredsprojekt.

  DET BERÖR ALLT OCH DET GÅR FORT! Pärlband av moderna hamnar växer snabbt fram för framtidens fartygstransporter. Rader av nya flygplatser byggs. Massor av nya järnvägar för höghastighetståg byggs på rekordtid. Mängder av nya gruvor startas för produktionen av råvaror som behövs inom metallindustrin. Kinas industriella mega-kapacitet i kombination med Ryssland oändliga energiresurser gör hela detta enorma projekt möjligt. Aldrig någonsin i mänsklighetens historia har en så gigantisk infrastruktursatsning ägt rum.

  Målet är att återförena folken i Asien, i Europa och i Afrika. Den ”gamla världen” knyts samman. Tre fjärdedelar av jordens mineral- och energitillgångar finns på denna stora sammanhängande landmassa. Fyra femtedelar av världens befolkning bor där. Det ”Eurasiatiska århundradet” har redan startat. Det ”amerikanska århundradet” med ständiga krig över hela jordens yta är äntligen över. Jordens sista krigarimperium kollapsar. Vi får snart ringa ut de tusenåriga krigens helvete från jordens alla hörn och kanter. Vi är på väg att få världsfred!!!

  JAG HAR SKÅDAT MIRAKLET MED EGNA ÖGON.
  Jag har varit inblandad i många forskningsprojekt i Kina. Kanske har jag vistats där sammanlagt kanske 35 treveckorsperioder. Varje gång har jag bländats av den kinesiska kulturen. Den underbara maten, de fantastiska samlingar av människor som tränar gymnastik utomhus i parkerna, respekten för äldre mm. Varje gång jag vistats i Kina har jag bländats av det vänliga kinesiska folket. Jag är djupt berörd.

  Jag tror att jag diskuterat med kinesiska ungdomar om politik i flera tusen timmer. Jag har pratat med kinesiska arbetskollegor överallt där jag jobbat i Peking, i Shanxiprovinsen och i Inre Mongoliet. Jag har även koordinerat forskningsprojekt där Luleå Tekniska Universitet och kinesiska företag varit partner. Jag har haft många kinesiska arbetskollegor vid universitetet där jag undervisade/forskade i nästan 30 år. Jag har alltid pratat politik med mina kollegor på grund av mitt intresse för kinesisk kultur och historia.

  Jag har varit på bröllop i Kina. Jag har varit på begravningar. Jag har varit på underbara fester där mongoliska sångare har splittrat rösten i två olika stämmor. Jag har varit på fantastiska teaterföreställningar och jag har tittat på kinesiska TV-program väldigt många gånger. Gung Fu filmerna var mina favoriter. Jag älskar alla kinesiska TV-program som riktas till barnen. Jag blir alltid mycket glad inombords när jag tittat på dessa barnprogram. Jag högaktar den kinesiska kulturen. Jag har blivit djupt berörd av Kina.

  FOLK MED GEMENSAMMA DRÖMMAR SKAPAR UNDERVERK.
  Folken i öster har börjat drömma. Ingenting kan stoppa den kraft som släpps lös när miljarder människor enas och börjar gå åt samma håll. Hela Asien kokar av framtidstro. Kinas dröm, Rysslands dröm, Saudiarabiens dröm – alla fina framtidsdrömmar håller på att smälta samman. ”Den nya sidenvägen” är den största och den vackraste drömmen av dem alla.

  Det finns många ordformuleringar som fångar visdomens magiska insikter. En mening som fängslat mig beskriver kusligt exakt vad som nu sker i öster. ‘Love does not consist in looking at one another, but in looking together in the same direction’. Fritt översatt – kärleken innebär inte att stirra sig blinda på varandra – kärleken innebär att man stirrar gemensamt åt samma håll.

  Kärleksparet i öster – den kinesiska draken och den ryska björnen – har funnit varandra och de spanar in Europa, Mellanöstern och Afrika – ”den gamla världen”. De drömmer om en värld i samarbete. De drömmer om att alla stridsyxor ska grävas ner. De drömmer om världsfred. Oj – det är en hisnande vacker dröm. Den drömmen är även min dröm.

  En värld i fred föds. Födslovåndorna blir svåra, men vad gör väl det. Vi får äntligen ringa ut de tusenåriga krigens helvete från jordens alla hörn och kanter. Vi är på väg att få världsfred.

  FOLK UTAN DRÖMMAR GÅR UNDER.
  Drivor av narkomaner och totalförstörda mänskliga spillror börjar fylla gator och parker i stad efter stad – Los Angeles, Chicago, Detroit, … listan är utan slut. Drogberoende ”kändisar” har blivit landets avgudar. Nerknarkade skådespelare och musiker dör som flugor. Hollywood-fruarna skriker hysteriskt. Självmorden, överdoserna, mass-skjutningarna – allt exploderar ”over there”. USA har omvandlats till ett kokande helvete på jorden.

  Landet är total-paralyserat. Hatgrupper växer som svampar ur jorden. De politiska blocken hatar varandra. Psykotiska galningar har samlats som gräshoppor i maktens korridorer i Washington. USA faller utför det finansiella stupet. ”Alla konkursers moder” kommer snart att skaka om världen. Dollarn är på väg att falla. Absolut ingenting kan stoppa katastrofen.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gillad av 5 personer

 2. Conny Lundberg skriver:

  Tack för allt du gör för vårt land, Cornelia!!! 🙂

  Gillad av 3 personer

 3. Brage Norin skriver:

  ”THE BIG FOUR” – DE ENDA GIGANTISKA VINSTMASKINERNA I VÄRLDEN.

  Det finns bara fyra länder i världen som öser in bergskedjor av kapital genom sin handel med omvärlden – Kina, Tyskland, Ryssland och Saudiarabien. I Kina, Ryssland och Saudiarabien forsar pengarna in till de stora statliga företagens kassor i första hand. I Tyskland strömmar vinsterna in till de vinstgivande exportföretagen, men naturligtvis berikas även landets ekonomi i slutänden.

  Det handlar om astronomiska pengar. Tre av ”The Big Four” har handelsöverskott runt två hundra miljarder dollar per år. Hur mycket pengar är 200 miljarder dollar? Ett talande exempel – för detta kapital kan man köpa en miljon villor som kostar 2 miljoner kronor styck (motsvarar 2 000 miljarder kronor). Anta att en dollar är 10 kr. 2 000 miljarder kronor motsvarar därför 200 miljarder dollar. (Kinas handelsöverskott är i storleksordningen 400 miljarder dollar medan Tysklands,
  Rysslands och Saudiarabiens handelsöverskott är cirka 200 miljarder dollar).

  Den senaste rapporterade 12-månadersperioden har gett upphov till följande ”handelsöverskott” – skillnaden mellan export och import av både varor och tjänster:
  + KINA: 380 B USD (april 2018 – mars 2019)
  + Tyskland 236 B USD (mars 2018 – feb 2019)
  + Ryssland 195 B USD (mars 2018 – feb 2019)
  + Saudiarabien 173 B USD (helåret 2018)

  KOMMENTARER:
  KINAS handelsöverskott det första kvartalet i år (jan – mars) hamnade på 76,3 B USD trots att Kina nästan står stilla under det kinesiska nyårsfirandet. Varje år hamnar handelsbalansen nära noll den månad Kina firar nyår. Siffran 76,3 B USD är sensationellt hög. I fjol hamnade överskottet under dessa tre månader på 54,6 B USD. Kina går med andra ord som tåget. IMF skrev upp Kinas beräknade BNP-tillväxt i år från 6,2 till 6,3 % för några dagar sedan. Kina verkar oberörd av USA:s handelskrig.

  Kinas handelsöverskott gentemot USA uppgick till hela 62,7 B USD under det första kvartalet i år. Med andra ord var det kinesiska jätteöverskottet på 76,3 B USD nästan helt beroende av handeln med USA. Kinas gigantiska handel med omvärlden förutom USA – går nästan jämnt ut (plus 13,6 B USD). Det är som vanligt med andra ord. Inte ett spår av handelskriget syns i Kinas ekonomiska handelsresultat.

  TYSKLANDS handelsöverskott de senaste tre rapporterade månaderna (dec 2018 – feb 2019) blev 46 B USD. Detta motsvarar ”i årstakt” 184 B USD (att jämföra med 236 B USD den senaste 12–månaders perioden). Tysklands lokomotiv ser ut att bromsa upp något.

  RYSSLAND kör vidare i expressfart – samma överskott de senaste tre månaderna som tidigare under året. Framtidsutsikterna är lysande. Tre jättelika naturgasnät vrider på kranarna för den ryska naturgasen i slutet av detta år. Landets ”credibility” har uppgraderats av en serie värderingsinstitut. USA:s och EU:s så kallade handelskrig har slutat i ännu ett gigantiskt storfiasko.

  SAUDIARABIENS handelsöverskott stiger – kvartal efter kvartal efter kvartal. Aramco Oil öser in pengar till kungariket. Det första kvartalet 2019 rapporteras in i maj månad, men oljeprisets utveckling garanterar ännu en stegring av handelsöverskottet under 2019 års första kvartal. Mohammed bin Salman gläds naturligtvis oerhört. Landets befolkning har samlats bakom drömmen ”Saudi Vision 2030”. Vackra drömmar, ett enat folk och en mycket god ekonomi – det verkar mycket lovande. Långsamt men säkert grävs stridsyxorna ner i Mellanöstern.

  BIGGEST LOOSER – USA.
  USA:s handelsunderskott har brakat ner i helvetets avgrund. Landets underskott i handel med varor snuddar på ett tusen miljarder dollar det senaste året. Sedelpressarna går dygnet runt. Förtroendet för dollarn kommer sannolikt att kollapsa redan under innevarande år – senast år 2020. Massor av världskända ekonomer skriver att den finansiella ättestupan ”The Fiscal Cliff” är mycket nära.

  THE BIG FOUR OMFAMNAR ALLA PROJEKTET ”DEN NYA SIDENVÄGEN”.
  ”Belt and Road Initiative” – BRI – är kinesernas favoritbeteckning för ”den nya sidenvägen”. Detta gigantiska infrastrukturprojekt är det största ”initiativ” som skapats i Homo Sapiens historia. BRI knyter samman den gamla världen – Asien, Europa, Mellanöstern och Afrika. Det är här som bergskedjorna av kapital investeras. Det är här som världens tillväxt sker. Underverket Kinas tillväxt motsvarar ungefär en tredjedel av den globala tillväxten. Detta faktum är mycket svårt att förstå.

  Eftersom Kinas BNP är FEM gånger större än Indiens BNP måste tillväxten i Indien vara fem gånger högre än i Kina bara för att hålla skillnaden mellan ländernas BNP konstant. Idag är skillnaden mellan BNP drygt 10 tusen miljarder dollar (10 triljoner USD). Indiens BNP-tillväxt måste vara sanslösa 32,5 % om Kinas tillväxt är 6,5 % för att hålla ”jämna steg” bakom Kina. (IMF:s senaste prognos för tillväxten i Kina i år 2019 är 6,3 % och 7,3 % för Indien).

  Ingen människa kan smälta att Kinas BNP-tillväxt har legat nära tio procent i flera årtionden i sträck. Att fortsätta i nästan samma takt är ett fullständigt obegripligt mirakel. Indien har inte en promilles chans att hänga med Kina ekonomiskt. Kastsystemet förlamar landet. Jag älskar det indiska folkets djupa respekt för allt levande, men verkligheten är som den är. Kina är ett ekonomiskt underverk. Kina är världens ekonomiska lokomotiv.

  SVERIGES STÅR I ETT VÄGSKÄL.
  Sverige har bara att välja väg. Fortsätt att se ryska ubåtar i svenska farvatten, fortsätt att ta fast ryska jättefarliga spioner, fortsätt att sprida ryss-skräck, fortsätt att sprida CIA:s evangelium –vi måste hata både Ryssland och Kina. Ondskans demoner kan dra vårt land ända ner i avgrunden. Om inte Sverige kan befria sig från det kvävande greppet av CIA:s spindelnät i vårt land är det kört. Vi kommer att möta samma fasansfulla öde som folket i Ukraina om vi inte vaknar upp i grevens tid. Risken är mycket stor. Vårt land är nämligen nerlusat med folk som berikar sig på CIA:s mutor – dollar.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.