Så blev 1 maj

Svar på gissningsleken = 2

Va säjer man? Vi, ordförande i MagMa Lars-Erik Nilsson och jag, kunde iaf trösta oss med att sossarnas antal inte heller var stort. Orkestern de hyrt in hade ungefär lika många deltagare som demonstranter.

Dröjde inte länge innan 2 poliserna på plats undrade vad vi tänkte göra. Vi berättade att vi varken tänkte sätta eld på egendom eller kasta sten, de tog mina uppgifter i egenskap av organisatör – för 2 😉 Poliserna var trevliga och körde snart iväg, det var lugna gatan.

20190501_122050

Vi mötte till en början bara trevliga sossar (jag har för många år sedan suttit i KF som SD-politiker). När vi konstaterat att ingen gul väst från FB-gruppen dök upp den här gången heller, så bestämde vi att inte tåga ensamma och begav oss tillbaka till bilen. På väg dit längs med röda tåget tar en sosse med röd fana plötsligt hastiga kliv ur tåget mot mig och hotar att om vi tänker gå efter dem så skulle de ”kasta ut oss”. Tyvärr var poliserna borta, annars hade jag låtit dem upprätta en anmälan om hot.

Hade det inte regnat hade bl a 2 små barn med gula ballonger varit med oss idag. Nu slapp barnen möta en sosse som med våld vill tysta dem som genomskådat deras lögn. Han var anförtrodd att bära röda fanan och sade – ”Jag vet att du har varit sverigedemokrat.” Och? SD var enda riksdagspartiet som sade nej till att bomba sönder främmande land, se Libyen. Till skillnad mot fanbäraren gillar jag inte våld.

20190501_122452

Tyvärr blev den här dagen inte mitt livs första deltagande i 1-maj-tåget. Är vi redo för ett gult tåg nästa år? Nina Drakfors från FB-gruppen Gula västar Norrköping ville intervjua oss, men fanns längre fram längs vägen så vi möttes tyvärr inte. Hoppas på bättre uppslutning och träff med Nina en annan gång!

I Frankrike demonstrerade ca 40 000 Gula västar idag, de är nämligen inte nöjda med sina politiker…

Detta inlägg publicerades i Gräsrotstankar. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Så blev 1 maj

 1. larserik9 skriver:

  Då vann jag gissningsleken, gissade 8 och var därmed närmast. Kan bara bekräfta det som står i inlägget och ja jag trodde det skulle vara fler på plats.

  Gillad av 1 person

 2. Du skulle ha svarat att du vet om att sossarna INTE har varit socialistiska på 30 år och att de skickat demokratin till Bryssel och således borde kasta ut sig själva ur sitt eget tåg, eller åtminstone byta till mer passande borgerligt flagg. Detta är många riktiga sossars verkligt stora sorg. Jag vet för jag har talat med dem. 20% är ok. 80% är borgerliga karriärister som skiter i svenska folket.

  Gillad av 1 person

 3. Pelle skriver:

  Apropå 1 Maj…

  Gillad av 1 person

 4. Tobbe L skriver:

  Vad tråkigt att inte fler ställer upp!
  Men bra jobbat, all eloge till er och kämpa på.

  Gillad av 1 person

 5. Pingback: Av Greta Th | corneliadahlberg

 6. Pingback: Nieårskrönika | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.