Ebbas ”utsläppsfria” kärnkraft…

Från Kalle Hellberg <kalle@maxicom.se>

Hej! Jag har många strängar på min lyra, tycker många i min omgivning, kanske är det så! Jag har genom hela livet haft svårt att inte lägga mig i när jag ser eller hör något som jag uppfattar som fel eller t o m upplever som direkta lögner (finns säkert någon bokstavskombination för detta)! Det är därför jag engagerar mig i detta med trådlös teknik och hälsorisker. Jag vet sedan 26 år tillbaka att strålning från trådlös teknik är skadligt för allt levande!

Kärnkraften har genom åren varit ett ämne som jag inte kunnat låta bli att lägga mig i! Som tekniker måste jag bara ingående studera den tekniken, för att själv få bekräftat om den är bra eller dålig. Min idoga genomgång av allt som funnits om den tekniken sedan 70-talet, nere på atomnivå, har gett mig en tydlig insikt om hur vansinnigt det är att satsa på denna teknik, därför kan jag inte låta bli att lägga mig i när nu kärnkraften är på tal igen, särskilt bland oerfarna politiker.

Jag anser att detta ämne är så viktigt att även ni inom min strålningslista bör få ta del av detta.

Se bilagor! Min anm: Brevet till Ebba nedan, men bilden på kärnkraftens bränslecykel gick inte att klistra in här hur jag än försökte med div program, sedan skriva ut o scanna o kopiera/klistra igen o you name it det suger så maila Kalle för den bilagan!

Uppdaterat: Här finns nu bilden och hela artikeln!

Detta har även gått ut till media och alla politiska partier (media vill naturligtvis inte att allmänheten ska få del av dessa fakta, därför kommer du inte att få läsa eller höra något om detta i media)!

Tror inte att Ebba eller KD kommer att kommentera detta heller, det är så de behandlar allt som kan vara negativt för dem själva, total tystnad ska råda! (Jag har nu fått svar från de flesta tidningar jag skickat detta till, ingen har ”plats” för detta öppna brev!)

M v h  Kalle H.

 

Öppet brev till Ebba Busch Thor och KD, den 30/4-19.
……………………………………………….
Ebbas ”utsläppsfria” kärnkraft!

I P1:s lördagsintervju den 27 april myntar du Ebba Busch Thor ett nytt ord för svensk kärnkraft, ”utsläppsfri energi”, vilket du upprepar flera gånger. Intervjuaren ifrågasätter inte detta uttryck, vilket vittnar om denne journalists brist på kunskap i sakfrågan. Men hur ser verkligheten ut? Betrakta följande bild noga, så ser bränslecykeln ut för ett års drift av en enda reaktor med avgiven eleffekt 1 MegaWatt (t ex Ringhals 3).

(Bilden av kärnbränslecykeln in här) Min anm: Bilden på kärnkraftens bränslecykel gick inte att klistra in här så maila Kalle för den bilagan!

Av ett ton malm får man 200 g – 2 kg natururan, jag har utgått från 0,5 kg/ton. Urlakningen av uranet sker genom att krossa och mala malmen och blanda den med bl a svavelsyra (200 kg koncentrerad svavelsyra per ton malm). Den sandvälling som återstår efter uranurlakningen, ca 3 ton per ton malm, kan inte återanvändas, utan ”tippas” i naturen. Denna välling innehåller ca 90 procent av malmens radioaktivitet och en mängd tungmetaller. En hel del av svavelsyran avdunstar till atmosfären. Det är
mycket stora arealer runt urangruvorna som är obeboeliga för allt levande.

I varje steg i kärnbränslecykeln läcker både försurande och giftiga kemikalier liksom radioaktiva ämnen till luft, mark och vatten (i reaktorn ökar sedan radioaktiviteten i bränslet ca 3 miljoner ggr). Betydande mängder av uranisotopen U-238 frånskiljs i samband med anrikningen, för att användas i militära vapen.

Framställningen av bränsle till våra kärnkraftverk kräver insats av stora mängder energi. Den energin tas vanligen ur fossila bränslen, vilket bidrager till de stora utsläppen av försurande ämnen. Alla de som vill satsa på kärnkraft för att bl a minska koldioxidutsläppen, visar bara sin okunskap i sakfrågan.

Att du Ebba Busch Thor nedlåter dig till att så grovt ljuga om denna form av elproduktion är beklämmande! Vi som hoppats på att du Ebba var ett undantag har nu fått bevis för att du och KD inte är ärligare än övriga politiker och partier, allt för att vinna röster från en okunnig allmänhet.

När Vattenfall anser att Ringhals reaktor 1 o 2 är så gamla att de måste skrotas för att inte orsaka en katastrof, då anser du Ebba t o m att staten kan skänka dessa reaktorer till privat företag som driver dessa vidare, snacka om lekmannatyckande, därmed är du en mycket okunnig och farlig politiker!

Du nämner också fjärde generationens kärnreaktorer, något som kärnkraftsivrare hoppats på i över 40 år. Det är inget som finns ännu och som ingen vet om de kommer att fungera så som man hoppas.

Det mest skamliga är att du Ebba fick bilden över kärnbränslecykeln från mig för tre veckor sedan, du borde alltså veta hur verkligheten ser ut i denna sak! Ändå sitter du i lördagsintervjun och sprider lögner, du påstår också att KD är ett parti att lita på, skrämmande nonchalans mot sanningen! Det är inte sådana politiker Sverige behöver! Där förlorade du min och många röster i nästa val!

Kalle Hellberg
Blidsberg
…………………………………………………………………………………………………………………………………..
Öjelunda 101
52377 Blidsberg
kalle@maxicom.se

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ebbas ”utsläppsfria” kärnkraft…

  1. hllviken skriver:

    🇸🇪 ❤️❤️❤️ Mycket bra gjort ❗️❗️ 👍👍

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.