Hur rå och ohederlig får en politiker vara, Magdalena Andersson?

Av Olle Ljungbeck

Hur rå och ohederlig får en politiker vara, Magdalena Andersson, för att dölja den misslyckade migrationen?

När Du säger att det behövs 90 miljarder extra under de närmaste åren för att klara de kostnader den ökade åldrade befolkningen kräver, ljuger Du medvetet om kostnaderna och orsaken. Självklart drar en ökad åldrig befolkning större kostnader. Men likväl är det inte denna som är huvudorsaken. Varför nämner Du inte de flera hundratusen invandrare från 2015 som är de som överbelastar budgeten i första hand. Merparten av dessa saknar arbete och inkomst och levererar därför inga skatter till statskassan.

Däremot kräver de miljarder för sitt uppehälle. Dessa kostnader rör sig minst om de 90 miljarder Du nämner. Med all sannolikhet är det deras kostnader som belastar budgeten så den går med underskott och nya skatter måste krävas.

Större delen av dessa flera hundratusen migranter genererar inga inkomster eftersom de inte arbetar.

Däremot har vi åldringar (är 87 år) sedan tonåren levererat skatter till statskassan.
Själv började jag försörja mig vid femton års ålder och har under alla dessa år utom under värnplikten levererat skatt till staten. Som pensionär betalar jag fortfarande hundratusen om året.

Om Du till dessa kostnader lägger de miljarder samhället och vi medborgare åsamkas genom invandrares bränning av bilar och fastigheter och som inte verkar att avta, får Du nog lägga till ytterligare att antal miljarder dessa kommer att kosta samhället.

Du visar verkligen till förakt när Du påstår att vi åldringar kostar 90 miljarder extra. Flertalet av oss har i motsats till de invandrare som kom efter 2015 betalat vad vi kostar samhället och skall därför inte behöva höra dina lögner.

Försök för en gångs skull och tala sanning om de verkliga kostnaderna för migrationen och skyll inte dessa på oss som hela tiden varit solidariska mot samhället genom att arbeta och betala vår skatt.

Men av regeringen Löfven kan vi aldrig förvänta oss sanning, ärlighet och hederlighet som vi dagens pensionärer nästan fick med oss med modersmjölken.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Hur rå och ohederlig får en politiker vara, Magdalena Andersson?

 1. hllviken skriver:

  🇸🇪 Väldigt klart uttryckt – hoppas att twittrare och FB-användare informerar M. Andersson om denna sak!

  Gillad av 3 personer

 2. hllviken skriver:

  ll

  Gillad av 3 personer

 3. micaelsblogspot skriver:

  Reblogga detta på Micael Lidéns Blog och kommenterade:
  Mycket bra skrivet igen Olle Ljungbeck. Tack.

  Gillad av 1 person

 4. hllviken skriver:

  📴 📴 📴

  Gillad av 2 personer

 5. hllviken skriver:

  Invasionen från Afrika till Europa började i februari 2012;

  https://videopress.com/v/cPfcDVL0

  Gilla

 6. Per-Olof Båge Eriksson skriver:

  Nu är du väl högst ohederlig själv Olle Ljungbeck! Du måste ju veta mycket väl att Sossarna aldrig har bett en endaste en av de där invandrarna att komma till Sverige! Men om de väl kommer så kan ju inte en ansvarsfull regering bara ta fram bössorna och jaga dem på flykten! Eller vad menar du att de skulle ha gjort?
  Jag kan bevisa för dej att 2015 sänkte Magdalena Andersson skatten för de allra sämst ställda pensionärerna med runt 500 kr per månad, så att de åtminstone fick en lägre skatt (Kol.2) än vad Alliansen hade givit till motsvarande inkomster efter jobbskatteavdragen (Kol.1)/Per-Olof

  Gilla

 7. corneliadahlberg skriver:

  Jasså sossarna skulle inte ha bett invandrarna att komma hit? Nej inte den lurade/hjärntvättade delen av sossekåren, de flesta, men vad tror du invandrarna fått för info i sina hemländer som gör att de väljer att flytta till Sverige? De flesta vet vid det här laget att verkliga, fattiga flyktingar oftast inte har en chans att ta sig hit, de lider fruktansvärt i flyktinglägren efter att bl a sossarna arbetat för och t o m voterat för krig i deras länder. Sverige tjänar bra på krig, största vapenleverantör per capita som vi är. Dubbelmoral, hyckleri är vad jag kallar det!

  Migranterna som kommer hit består till ca 4% av flyktingar med flyktingstatus enligt FN:s flyktingorgan UNHCR. Övriga kallas bidragsmigranter, de söker förbättra sin levnadsstandard. I no go-zonerna där svensk lag inte gäller går det dessutom bra att härja och skapa sina egna lagar och dessutom få betalt för det, bostad, sjukvård osv. Vilket paradis! Vem betalar? Våra fattigpensionärer förslagsvis…

  Läs på men akta dig för propagandamedia vars ägare gör big business av krig och flyktingar.

  Gillad av 5 personer

 8. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

 9. bjornwiklund skriver:

  MEN måste hålla med OL helt och hållet…..

  Gilla

 10. bjornwiklund skriver:

  MEN måste hålla med OL helt och hållet…..

  Vi har 2 miljoner pensionärer i landet och förutom dessa finns ju ett antal de factopensionärer.

  Dessa 2 miljoner har inte ökats så himla mycket de senaste 20 åren….
  DÄREMOT har vi sedan dess beviljat 2 miljoner UT
  SD (C) bad riksdagens utredningstjänst kolla hur många som kom i arbete av de konstigt nog benämnda ”nyanlända” (ja en, vecka?, en månad?, ett år? ett decennium? ett helt arbetsliv 40 år? vad är nyanländ?
  Nåväl statistiken fanns sedan 15 år tillbaka och den kohort som anlände för 15 år sedan hade till hälften, 50%, kommit i ett helårsarbete dock både subventionerat såväl som deltid….
  ingen tror väl att med en dålig integration skulle denna siffra öka utan dessa 50% blir efter 15 år de facto pensionärer…. fast de inte alla har åldern inne…

  Naturligtvis måste även såväl pensionärer med utländskt påbrå (65+) såväl som de facto pensionärer ingå i de som MA säger att det krävs 90 miljarder för (har inte sett om det är livslångt eller om det är varje år?)

  I Norge har man en uppfattning, fakta, att varje BUT kostar 4 miljoner netto LCC (en 2-3 år gammal siffra) i Tyskland sade AM att siffran blev det dubbla….
  En skuld på 8 000 miljarder som amorteras på 40 år kostar 200 miljarder årligen netto….
  med tyska mått mätt blir det 400 miljarder årligen Ja för såvitt man inte sparar på samhällskontraktet förstås…..

  OKK lafferkurvan stipulerar ju att vid en idelig ökning av inkomstskatten så kommer någonstans skatteintäkterna att minska t.ex. vid 99% skatt eller kanske t.o.m. lägre… kanske redan på dagens nivå…
  alltså behöver punktskatterna öka i smått som i stort… bensin, trängselskatt, bilskatt, osv. i mängden kommer så skatt på plastpåsar…. 3 kr på en påse för livmedel för 150–300 kronor
  dvs 1-2% extra med en moms på 12% (utom på påsar då)

  sanna mina ord och minns var ni hörde det först… momsen kommer att höjas innan året är slut….

  Gillad av 2 personer

 11. Pingback: Hur rå och ohederlig får en politiker vara, Magdalena Andersson? | Varjager's Weblog

 12. Arne Groningsson skriver:

  Jag minns, att i mina yngre år, sådär för en 50-60 år sedan, så gjorde Statsmakterna långtidsprognoser. Hur många som skulle födas, dödas,skiljas, eller gå i Folkskolan om 50 år eller så. Hur många pensionärer det kommer att finnas vid sekelskiftet etc
  Allt detta för att vara förberedd i tid, hur många skolor man behövde bygga, sjukhus, vägar, pensionärsbostäder, och hur mycket en pensionär skulle kosta år 2000 tex.
  Hade man fortsatt med dessa ”konsekvensanalyser” så hade Anderssonskan inte behövt hoppat ur trosorna varje gång det fattas hundra miljarder i Statskassan.

  Gillad av 3 personer

  • bjornwiklund skriver:

   Precis….. MEN om den konsekvensanalysen gör att den allra högst önskade agendan/utfallet skall bli verklighet MEN att vanligt folk skulle säga nej tack ifall de fick veta svart på vitt vad som drivs i det dolda…. skulle väl andra partier än 7-klövern får de flesta rösterna….

   Gillad av 1 person

 13. hllviken skriver:

  ”…vanligt folk skulle säga nej tack ifall de fick veta svart på vitt vad som drivs i det dolda…” –– ja, det är väldigt mycket:

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.