Politiskt medveten eller bara en ”profil”?

Av Olle Ljungbeck

”En nyttig lärdom!

Synden straffar sig. Det har blivit mer och mer populärt att partierna för att värva röster rekryterar individer som i stort sett saknar politisk erfarenhet men också inte i första hand har profilerat sig för den politik partiet de går till för utan till något helt annat som kan locka väljarna. I stället har de gjort sig kända för helt andra frågor som ofta inte har med politik att göra.

Nästan alla partier gör så. Men när vederbörande rekryt står för sådana åsikter som Lars Adaktusson har i abortfrågan kan det gå riktigt illa. Det visar också på partiernas moral. Hellre en kändis som kan attraherar väljarna än en kunnig och erfaren politiker. Bah Kunkhe är ju en sådan. Hon var en olycka redan som kultur- och demokratiminister men har trots detta nu också blivit EU-parlamentariker. Det finns ytterligare ett antal.

Allt detta visar ju på en enda sak. Nämligen partiernas omoral och förakt för
väljarna. Men synden straffar sig som sagt.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle”

ett-barn-blir-till

Jag håller i princip med Olle men just i abortfrågan tycker jag inte det är ok att ett antal så stort som Faluns befolkning varje år aborteras i vårt land eftersom många av aborterna sker istället för ansvarstagande användning av preventivmedel.

Varför inte låta mannen i de fallen betala aborten, så blir bördan åtminstone något delad. Hur många av dagens aborter beror på att man vet att skulle det gå ”snett” så går vi till sjukhuset och skattebetalarna står för kostnaden. Vet mannen att han måste ta ansvar, inte bara kvinnan som måste genomlida en abort, skulle antalet nog minska. Vi kan väl göra ett försök?

Hur Adaktusson egentligen röstade vet jag inte och jag undrar hur många som egentligen vet. Klart är iaf att media vill ha fri abort till veckan innan vi räddar fostret till livet och att Big Pharma troligen gör big business av abortpiller…

Detta inlägg publicerades i Övrigt, Barn o Unga. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Politiskt medveten eller bara en ”profil”?

  1. Conny Lundberg skriver:

    Helt riktigt, Cornelia! Att ta ansvar för sig själv istället för att kräva att politikerna gör det borde vara självklart.

    Gillad av 4 personer

  2. ulsansblogg skriver:

    Reblogga detta på ulsansblogg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.