Av Greta Th

Nej, inte den Greta, kändisdottern som troligen blir svinrik på att gå storfinansens ärenden med sin lögn innebärande vinst och kontroll för finansfamiljerna. Här talar en oavlönad Greta, pensionär som inte får ett öre för att nedteckna sanningen. Hon heter Greta Thorén, vågar beskriva verkligheten och säger på FaceBook-sidan Pensionärer i Gula västar:

”Ni får kopiera, dela och skicka vidare hur mkt Ni vill. Jag står för varenda stavelse. Jag anser det är en skam för Sverige att politikerna diskuterar några hundra kronor i höjd pension, eller i lägre skatt, och därefter slår De sig för bröstet i självutnämnd belåtenhet. Här kommer texten:

Nej, kära politiker, ni har inte en susning.

Fattigdomsgränsen i Sverige är satt till 11.830kr/månad netto. Drygt 230.000 svenska pensionärer når inte upp till den summan. För egen del klarar jag mig. Vi är nämligen två i hushållet. Om vi inte vore det, hade jag inte haft många alternativ. Jo, det förstås, jag kunde ju hyra in mig i en garderob någonstans, eventuellt bo växelvis hos barnen.

Man kan ju fundera hur politikerna tänker. Och om de gör det, var finns omtanken om fattigpensionärerna? Jodå, pensionen ska höjas med ett par tre hundra kronor i månaden sägs det, garantipensionen kanske justeras och bostadstillägget ses över. Men hallå! Allt annat? Det är småpengar ni snackar om. Har ni politiker ingen förståelse för att med stigande ålder följer sviktande hälsa och merutgifter?

Vad kostar inte en rollator för utomhusbruk, ortopediska skor, hemtjänst, färdtjänst, fotvård, frisör, nya glasögon, tandläkare, mediciner, sjukvård? Årskort i kollektivtrafiken kan gå på närmare 7.000kr. Samma pris för färdtjänsten.

Medan ni själva hälsar på släkten, firar högtidsdagar och julhelger så undrar fattigpensionären varifrån pengarna ska tas till den enklaste julklappen eller presenten.

Dessutom kan pensionären ge sig den på att när presenten ska köpas då sätter tandvärken igång, nya glasögon är ett måste, fötterna har värkt länge nog och ortopediska skoinlägg behövs.

Jisses, ni politiker har inte en susning om hur livet ter sig för den som i stort sett inget har.

Även den mest fattige pensionär drömmer om fotvård och massage, åka bort något dygn och få en guldkant i tillvaron. Men så knackar verkligheten krasst på och den flyktiga, flärdfulla tanken på dagens lunch blir plötsligt – som så mycket annat – en utopi.

Som ni förstår, kära politiker, den där sången Thore Skogman sjöng för en oherrans massa år sedan: ”När man är en glad pensionär, då har man glada dagar, som oss behagar” det stämmer liksom inte längre.

Greta Thorén
Medlem i Pensionärer i Gula västar.”

Jeander-skottkärra-med-bidrag-till-malmö

Passar på att visa bilden på vår Gula västar-demonstration i Norrköping bestående av 7 personer. Intresset för att gå ut på gator och torg är fortsatt lågt till förmån för mycket flitigt blippande på FB-sidor…

20190427_132349

… Nästa demonstration blev nämligen så här.

Det här inlägget postades i Övrigt, Samhälle. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Av Greta Th

 1. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

 2. Det tragiska är förmodligen att tanten i gul väst på något vis har stöttat eländet som utvecklats de snaste 30 åren av det EU-positiva 8-partiet, medan jag som gör allt för att bekämpa detta genom bred valsamverkan, för att återställa sanning och mental friskhet i Sverige, nästan inte får något stöd alls utom av 3-7 individer.

  Gillad av 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   Att de flesta av oss inte kunnat drömma om att politikerna och deras marionettspelare storfinansen skulle bedra oss som det visat sig är ju en sak, det var inte uppenbart då, men att folk fortsätter tro att samma politiker som grundlurat oss nu helt plötsligt skulle vilja oss väl med tanke på hur de nyligen raserat vårt land och inte minst hur Sverige fortsätter föra krig mot andra länder – det är mer än lovligt naivt!

   Vad jag förstått så har administratörerna för Pensionärer i Gula Västar tagit bort mitt inlägg efter många gilla, men några av pensionärerna blev nästan hysteriska vid tanken på att samma politiker som raserar deras pensioner och sjukvård även skulle kunna lura dem vad gäller klimatet.

   Gruppen är tydligen bara till för att höja deras egna pensioner, inte att öppna ögonen för hur systemet egentligen fungerar och hur vi skulle kunna bygga ett friskt samhälle. Censur 🦍 Antar de kommer fortsätta rösta på samma politikeradel till graven ☠️ Suck 😥

   Gillad av 2 personer

 3. Möjligtvis har idioterna röststat på andra partier (ofta EU-vurmande erablissemang som MED eller rena lögnare som AfS, eller kommunister som inte indett att svenskar inte är kommunister) men som alla är för dumma i huvudet för att valsamverka brett. Likväl är det GIVETVIS att kasta bort sin röst fullständigt, p.g.a. 4%-spärren, och följaktligen således jubelidioti.

  Detta ger inte folket makt och inflytande nog att kunna återställa Sverige så att svenska medborgare kan få en skälig pension, som de hade påfen vänsternationelle Olof Palmes tid.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.