Banksters

Kära läsare Du glömmer väl inte de tyvärr alltid lika aktuella sidorna högst upp i bloggen, som Banksters? Många djupsinniga menar att den är orsaken till samhällsförfallet och det välplanderade slaveriet.

Orsaken till det Kalle Hellberg förmedlar nedan. Jag kommer inte förmedla lika mycket av eländet i fortsättningen. Så många gör samma sak och jag vill fokusera mer på lösningen, som jag gjort ett utkast till här.

Du kan anmäla dig till Kalles mail-lista kalle@maxicom.se:

Läs dokumenten om Sverige från Edward Snowden | SVT Nyheter

Lör 2019-08-17

Tips från listmedlem, tack Christer E!

(Tänk att SVT kunde prestera detta 2013, den missade jag när den sändes).

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/las-dokumenten-om-sverige-fran-edward-snowden

…..

Vi har just lagt upp ”Lördagsintervju 58 med Stig Berglund om NSA:s olagliga avlyssning.”

Du hittar programmet på vår hemsida Swebbtv.se och på Youtube:

https://youtu.be/bPF3y58vVUg

Stig Berglund är analytiker med stor erfarenhet av utredningsarbete åt departement, organisationer och företag. Genom krigsplacering i  Högkvarteret har han också insikter i informationskrigföring.

I detta program berättar han om en skandal som rullas upp i USA och som handlar om att Donald Trump och hans organisation olagligen avlyssnades inför, under och efter presidentvalet 2016.

USA:s National Security Agency, NSA, är en av USA:s 17 underrättelsetjänster – med ensamrätt på PRISM, som spelar in nära nog allt som sker på internet.

Det har nu visat sig att Demokraterna genom NSA har använt denna övervakning på ett olagligt sätt. Dessutom är det nu genom olika utredningar bevisat att anklagelserna om Donald Trumps samröre med Ryssland är helt felaktiga.

NSA samlar in information globalt och lagrar i princip alla telefonsamtal, email, penningtransaktioner och annat för att tillhandahålla denna information till FBI, CIA och andra underrättelseorganisationer. Dessutom tvingas oberoende aktörer på nätet lagra email och annan information som kan efterfrågas.

Stig berättar att Sverige har ett samarbete med USA kring dessa frågor sedan länge, vilket kan koppas till att vi tidigt digitaliserade vårt försvar.

NSA har kompetens också för att ta sig in i andra länders krypterade system. För några år sedan avlyssnades Angela Merkels krypterade telefon av NSA, vilket blev en stor skandal när det avslöjades.

Men om en amerikansk myndighet ska avlyssna amerikanska medborgare krävs domstolsbeslut där motiven granskas. Om domstolen ger ok kan även retroaktiv information lämnas ut om transaktioner, samtal, mail, GPS-positioner mm som har lagrats, vilket ger en väldigt komplett bild.

Mikrofoner och ibland även kamera finns i Smart-TV, datorer och andra elektroniska produkter i våra hem kan också användas för spionage på medborgare.

När myndigheterna får godkännande för avlyssning innefattas, av naturliga skäl, även de personer som den avlyssnade talar med och även de personer som dessa i sin tur kommunicerar med, kan innefattas.

Det som nu har kommit fram är att mängder av personer har övervakats utan lagligt tillstånd. NSA-chefen fick vetskap om detta våren 2016 varpå en revision påbörjades som har visat att de flesta sökningar som gjorts har varit olagliga och att Trumps organisation har blivit utsatt för spionage. Spionaget är betydligt mer inträngande och omfattande än exempelvis det som förekom i Watergateskandalen.

Rosemary Collyer som är överdomare startade en utredning som blev klar i April 2017. Den visar att det under Obamas presidentskap har förekommit ett systematiskt spionage på politiska motståndare.

När Trump nyligen hade blivit vald till president kontaktades han av NSA-chefen som sannolikt då avslöjade att Trumps organisation var avlyssnad. Efter detta flyttade Donald Trump i all hast hela organisationen ut från Trump Tower till Trumps golfklubb i New Jersey.

Stig Berglund menar att vi står inför en stor skandal i USA i och med spionaget på Trump och hans organisation. Den djupa statens spionage har pågått länge och dessutom med federala resurser. De allierade länderna inom underrättelsesamarbetet ”Five Eyes” är involverade – Australien, Nya Zeeland, Storbritannien och Canada. Motsvarigheten till NSA i Storbritannien, GCHQ, samt MI6 och italiensk underrättelsetjänst är andra parter som mycket sannolikt också är inblandade.

Vi kommer in på den svenska FRA-lagen som innebär att Sverige har rätt att spionera på trafik som går igenom Sverige men inte på svensk trafik. Men detta är lätt att gå runt eftersom så många länder har rätt att spionera på utlänningar, vilket då kan gälla svenskar och att de olika underrättelsetjänsterna samarbetar och byter information.

Stig Berglund bekräftar att det kan vara motiverat att täcka över kameran på sin PC och att en ökande andel av befolkningen i USA sätter ett litet plåster över kameran.

Den som vill veta mer om skeendet i USA kan starta med att granska överdomare Rosemary Collyers rapport.

https://www.dni.gov/files/documents/icotr/51117/2016_Cert_FISC_Memo_Opin_Order_Apr_2017.pdf

———————-

Stöd Swebbtv på olika sätt:

– Skicka dina tips eller förslag på ”inskickade klipp” till info@swebbtv.se

– Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

– Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

– Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

…..

Att säga sanningar…

Han är väl värd att lyssna till (om man inte är PK)

https://youtu.be/sb858XaCvJs

https://youtu.be/JcQtYPDiNBE

…..

Pedofiler även i ”svensktoppen”

Det förekommer ofta numera information om politiker på högsta nivå och pedofili, särskilt i USA, en liten återblick hur det sett ut i Sverige kanske är på sin plats

https://youtu.be/Nyr6rvvuMUM

Lite humor som kanske kan reta skamnerverna

Så får man väl inte säga…

https://youtu.be/l1XvrNCq9ZU

…..

Fre 2019-08-16

Vi har just lagt upp Erik och Matti nr 10 – ”Sverige har aldrig varit tryggare!”

Du hittar programmet på vår hemsida Swebbtv.se och på Youtube:

https://youtu.be/QltCLph1mzU

Avsnitt tio av Erik & Matti handlar givetvis om överfallsavstängningen av Swebbtv på Youtube. Vi inleder med att dissekera de kändisar som gör bort sig i den politiska korrekthetens namn genom att ta den digitala kampen mot ”nazister och rasister”.

Vi gör en generell bedömning om att de drivs av opportunism i kombination med hjärntvätt, samt en väldigt isolerad krets av vänner och kollegor.

Nästa ämne är sprängningen vid Landskrona Stadshus och vi tvingas konstatera att det blir mindre av allmänfarlig ödeläggelse och mer av en attack mot Sverige och hennes folkstyre. Samtidigt går Stefan Löfven ut och fördömer våldsdåd i USA för att lägga en dimridå kring de egna misslyckandena.

Vi kopplar ihop den stigande kriminaliteten med att SVT sänder barnprogram som handlar om att det är häftigt att vara kriminell och knarkare och ställer oss frågan om Astrid Lindgren hade kunnat få inspiration till sagor och berättelser motsvarande Emil i Lönneberga i dagens Sverige.

Vår gissning blir att det gamla idylliska, trygga Sverige är ett minne blott och att det kommer att ta lång tid att återskapa en tillit mellan medborgarna som kommer i närheten av vad den var förr. Matti konstaterar att vi har ett samhälle där de tokigaste är de som hörs och de kloka är tysta – vilket är motsatsen till idealet.

Avslutningsvis berättar Matti en historia om hur en person som blivit utsatt för inbrott i Djursholm får höra av sin granne att inbrott inte äger rum i Djursholm, vilket vittnar om hur långt människor är villiga att gå för att upprätthålla sin bild av verkligheten.

Sist men inte minst konstaterar vi att vi lever i den intressantaste av tider och att vi får se vad som händer när pk-illusionen rasar och politiker och journalister har skopat ur det sista förtroendet som finns i befolkningen.

Detta inlägg publicerades i Övrigt, Gräsrotstankar. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Banksters

  1. hllviken skriver:

    Nyttig analys utifrån hur svenskarna manipuleras till förvrängd verklighetsuppfattning:

    Gillad av 2 personer

  2. hllviken skriver:

    ll

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.