Det stora hotet?

Från Kenneth Sandberg

Sent: Friday, August 23, 2019 8:04 PM
To: klas.friberg@polisen.se ; Justitedepartementet
Cc: Morgan Johansson ; Stefan Löfvén ; Anders Holmberg ; Belinda Olsson ; Erik Pelling ; Ebba Busch Thor ; Jale Poljarevius
Subject: Öppet mail till Klas Friberg

Enligt din uppfattning, Klas Friberg, är det “högernationalismen”, den högerextrema debatten på de sociala medierna, som utgör det stora hotet i Sverige. Hotet om vålds- och terrorbrott och mot demokratin.

Du säger att ni vet att det är många “oorganiserade” som deltar i denna debatt och som då på sikt utgör det stora hotet, men ni vet inte “exakt” hur många dessa individer är.

Klas Friberg; Jag ska hjälpa dig lite på traven i din uppsökande verksamhet:

– Jag är en av alla dessa sannolikt hundratusentals som i allt större utsträckning skaffar information och utbyter synpunkter och uppfattningar via sociala medier. Och min identitet och vistelseadress kan du enkelt skaffa genom att t ex kontakta mig. I likhet med dessa övriga “högernationalister” handlar min nationalism och aktivitet om att försvara det svenska folk, den nation och det välfärdssamhälle som flera generationer före oss skapat genom bygget av det unika svenska folkhemmet.

Det debatten handlar om på nätet är den stora elefant i rummet som du och dina med-PK:ister uppenbart inte tycks vara medvetna om. D v s den enormt stora och ansvarslösa invandringspolitik som ägt rum under drygt tre decennier. Med åtföljande kvinnotrakasserier och (grupp-)våldtäkter, samt kriminalitet – icke minst skjutningar och sprängningar – och allehanda otrygghetsskapande företeelser.

Nu är vi flesta dock övertygade om att ni – polischefer, politiker i Riksdag och kommuner (bland andra det falska (S)-kommunalrådet i Uppsala, Erik Pelling), samt PK-medierna – i själva verket är medvetna om hur det förhåller sig. Men att ni alla samfällt låtsas som att problemet (= elefanten) inte finns och istället riktar strålkastarna mot olika s.k “högernationalistiska hot” i vårt samhälle.

Därav den debatt som ni beskriver som ett hot mot demokratin. Oundvikligen uppstår här i Sverige ett allt starkare krav på att byta ut de styrande – inklusive den grupp vid de statliga medierna och de dominerande tidningarna som genom sin hegemoni ägnar sig åt att föra svenska folket bakom ljuset. Samt, helt naturligt, en diskussion om ansvarsutkrävande för dom som på detta sätt under lång tid har agerat såsom folk- och landsförrädare. Att det i denna debatt förekommer uttryck som att det då här i Sverige bör tillämpas samma straffskalor som en gång Vidkun Quisling och Nicolae Ceaușescu fick vidkännas – och att det kan bli tal om att ta många gatlyktor i anspråk för att höja dessa individer till deras rättmätiga höjd – är ingenting att förvånas över.

Du har därför, Klas Friberg, absolut anledning att känna oro för din egen skull. Och detta tillsammans med alla övriga i Polisens ledning som för er egen snöda vinning och personliga välfärds skull saboterar arbetet för en mycket stor polisgrupp ute på fältet, vilka tvärt emot era ambitioner och agerande sökt sig till Polisen för att hjälpa till att skapa ett tryggt samhälle. Flertalet av dessa uppfattar troligtvis dig som den falska person du är. Liksom vi som via SVT får åse ditt teatraliska framträdande.

Självklart är det i första hand de styrande politikerna – alltifrån riksdag och regering samt de styrande ute i kommunerna – som har störst skuld i den situation som Sverige befinner sig i. Men det fråntar inte er i ledningen inom Polisen ansvaret för hur ni agerar.

Nedan några utdrag från de tragikomiska inslagen i SVT 2´s nyhetssändning och det samma kväll sända programmet Opinion Live.

Med allt annat än uppskattande hälsningar
//Kenneth Sandberg
………

https://www.svtplay.se/video/21849994/aktuellt/aktuellt-22-aug-21-00-3?start=auto
Aktuellt SVT 22 aug 21:00
“SÄPO-chefen Klas Friberg varnar för högerextrema attentat i Sverige”.

Klas Friberg:
– Vi har en ökad grad av propaganda där flera högernationalistiska våldsbejakande ideologier sprids på nätet. Vi ser att fler individer följer detta och är med i dom konversationer som finns där, chattar och annat.

– Vi ser också att vi har ett antal grova terrordåd som har skett runtomkring i världen/…/Och det sammantaget gör att vi kan inte utesluta att vi har en risk för sådant här också. Vi ser en förändring, en risk för att fler hamnar i och bekänner sig till den här tron.

– Det vi ser är att allt fler individer, som inte är organiserade i vit makt-miljön men som bejakar samma ideologier, kan radikaliseras och komma att begå den här typen av grova brott eller terrorbrott.

– Vi har inte exakta siffror på hur många dom är – en av problematiken för oss är att dom är mycket svåra att upptäcka – men vi ser genom olika inhämtningar och underrättelser att intresset ökar/…/det är en utmaning för oss att hitta dessa innan dom begår dom här grova brotten.

– Det nya som vi ser när det gäller högernationalismen är att det blir allt fler av dom ensamagerande på högersidan. Våldsdåden som har skett utomlands inspirerar sannolikt individer i Sverige.

– Den andra delen är att vi ser det som ett långsiktigt hot mot demokratin när den här typen av individer ger sig på meningsmotståndare. Gör olika typer av brott som har en främlingsfientlig bakgrund.

– Vi har intensifierat vårt underrättelsearbete med inhämtningar från nätet, mm. Vi har svårt att få korn på alla, men vi har fått korn på en del av dom.

– Debatten i samhället, retoriken, gör de här extrema uppfattningarna till lite mer normala uppfattningar. Jag vill inte ge några exempel, jag vill bara peka på en allmän samhällsutveckling som vi ser som farlig.

– Jag recenserar inte samhällsdebatten, jag har bara talat om vad vi ser för faror med den.

https://www.svtplay.se/video/23116522/opinion-live/opinion-live-sasong-8-22-aug-22-00?start=auto
Opinion Live SVT 22 aug 22:00
Debatt från Uppsala om våldtäkter och otrygghet. Med bl a Ebba Busch Tor KD, polischef Jale Poljarevius, Emile Pilthammar fd moderat och kommunalrådet Erik Pelling (S).

Ebba Busch Tor (politikern som ges fluktuerande opinionssiffror i takt med hennes “å ena sidan, men å andra sidan”):

– Jag tycker det är fruktansvärt att jämställdheten nu har klivit tillbaka på många håll. Att kvinnor och tjejer upplever att den grundläggande tryggheten faktiskt inte finns där. Att gator och torg inte tillhör alla, inte tillhör kvinnorna. Vi borde alla kunna känna oss trygga i våra egna bostadsområden, i våra egna hemstäder.

Programledare Belinda Olson (en programledare som – i likhet med Janne Josefsson, m fl – är helt på det klara med elefantens roll i de dramer som hon leder), frågar:

– Kan otryggheten ses som att Polisen misslyckats?

Polischef Jale Poljarevius (som utan sin uniform kunde uppfattas som vilken byfåne som helst ute i landet).

– Nej, man kan inte skylla allting på Polisen. Det är gärningsmännen som har ansvaret. Men vi har kortsiktigt jobbat med olika saker; Ordningsvakter, kameror, beskärning av buskage som kan utgöra vissa faror (sic).

– Vi ser att det räcker inte. Hela samhället måste mobiliseras mot det här.

– Men det är något som vi kan göra något åt; Det bör göras i skolan, men kan göras också på andra håll. På SFI, t ex. (Hoppsan..!)

– Vi har i ett antal olika mätningar sett att otryggheten ökar bland kvinnorna. Exakt vad det beror på vet vi inte… (sic). Det handlar inte minst om killar som drar runt på stan i stora gäng. Det är många som blir skrämda av den typen…

– Det handlar om kulturen (.!?); Vad är acceptabelt och vad är inte acceptabelt. Vi tycker att det är självklart – men det är inte självklart. Och det gäller allt från små pojkar till fullvuxna män.

– Det kommer inga anmälningar från studentnationerna. Men att ni skulle vara felfria när det gäller att begå brott, det tror inte jag…(..!)

Kommunalrådet Erik Pelling (efter den sedvanliga långa utläggningen om samarbeten med Polisen, Skolan, Politikerna nationellt, etc etc):

– Det handlar om normer och värderingar. Det handlar om kriminella individer, oftast män med en j…a taskig kvinnosyn.

– Men att peka ut grupper, att säga att det är invandrare som står bakom det här, det kommer inte vi att se som en lösning. Vi angriper problemen, vi söker inte syndabockar utifrån etnicitet.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det stora hotet?

 1. SasjaL skriver:

  Vi angriper problemen, vi söker inte syndabockar utifrån etnicitet.

  Kommunalråd Erik Pelling, Polischef Jale Poljarevius m.fl.,

  Något som definitivt inte sker, är att angripa egentliga problem. I stället läggs bevisligen energi på att bl.a. tramsande, passivitet, begränsa yttrandefriheten för vanligt folk, egenberikning (korruption) etc., isf. att agera mot de som genomför grov kriminalitet. Det gör er i praktiken medskyldiga! Något befolkningen tyvärr i allt större utsträckning har fått erfara.

  Låtsas inte som om att ni inte vet, för det gör ni! Man kan/får inte heller skylla berörda problem på symptomen, när de egentliga orsakerna är något annat. De egentliga problemskaparna är de som tydligt möjliggjort situationen, dvs. politiker och MSM. Vid problemlösning, precis som vid alla typer av analyser, måste helheten alltid betraktas! Hade ni gjort det, så hade ni vidtagit korrekta åtgärder för länge sedan och dagens situation hade aldrig uppstått.

  Det är tämligen ointressant om besluten om konstaterad passivitet rörande vissa etniciteters illegala aktiviteter tas inom polisväsendet eller kommer ifrån politiker. Ni sköter inte ert jobb oavsett, dvs. er skyldighet mot samhället! Bilden av era verksamheter styr allt mer mot att ni stöder (hjälper) [grov] kriminalitet, i syfte att kuva befolkningen. Ni vet, de som betalar er lön … Juridiskt sett, så handlar det om ‘grov trolöshet mot huvudman’, men pga. den stora omfattningen har det passerat gränsen för hög- och landföräderi …

  Vad ni ägnar er åt, är att tränga in befolkningen i ett hörn. Resultatet kommer dock inte att bli det som ni förväntar er, för när det blir för trångt i hörnet … Något som vi allt för ofta bevittnade under 1900-talet, men även tidigare. Dags att lära av historien, i stället för att oundvikligen upprepa den! Vänd om och gör rätt, innan ni hamnar i en situation ni inte kan ta er ut ur.

  Valet är enkelt, sköt era jobb eller avgå!

  Gillad av 4 personer

 2. michaelnilsson228 skriver:

  Skrämselpropaganda av globalistlakejen Klas Friberg.

  Vem är högerextrem? Är man högerextrem om man vill att ni SÄPO och den vanliga polisen får stopp på skjutningar, sprängningar, våldtäkter m.m? Är man högerextrem om man är mot massinvandringen? Är det högerextremt att älska sitt land? Är det vi som är oroliga för hur Sverige har blivit högerextrema? Kan du svara på det Klas Friberg. Jag vill veta.

  Det kommer givetvis inte att tas en enda ”farlig terrorist” genom det här och om man tittar internationellt så har övervakning av vanliga människors kommunikationer fångat exakt NOLL terrorister. Påstår du Klas Friberg att Sveriges räddning från ”terrorister” är massövervakning av medborgarna, eller är det ytterligare ett led i skrämselpropagandan att vi vanliga medborgare ska vara rädda och medgörliga.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.