Ta strid mot Tomas Åberg och lagen om hets mot folkgrupp!

Från Kenneth Sandberg

Vi närvarade vid rättegången där Åsa Westerberg åtalades för Hets mot Folkgrupp. Åsa påstås ha skrivit ett antal kritiska inlägg om Islam på en social mediaplattform som heter Mewee. Hon anklagades även för att ha förtalat den statligt finansierade Näthatsgranskaren Tomas Åberg. På grund av misstankarna blev Åsa utsatt för ett brutalt gripande av polisen som bröt sig in i hennes hem och misshandlade henne vid gripandet. Sedan fördes hon till häktet för förhör och isolering i flera dagar där hon pressades att genomgå att en dna-topsning med hot om ytterligare isolering.

Rättegången hölls på Södertörns Tingsrätt den 12 december 2019. Dom kommer att avkunnas den 23 december.
……….

Det här måste vi alla svenskar följa, för att ta strid i alla tänkbara former för upprätthållandet av rätten till fria åsikter och yttranden.

//Kenneth Sandberg

jakar_igen

Min anm: Glöm inte MagMas dissidentfond!

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ta strid mot Tomas Åberg och lagen om hets mot folkgrupp!

 1. hllviken skriver:

  ll

  Gillad av 3 personer

 2. hllviken skriver:

  FN-representanter mot tortyr har träffat Julian Assange

  Gillad av 1 person

 3. michaelnilsson228 skriver:

  Hets mot folkgrupp är en godtycklig lag vars gränser ständigt ändras.

  Även om lagen heter “hets mot folkgrupp” så står det uttryckligen i den att den förbjuder “missaktning” mot folkgrupper. Definitionen av missaktning och av folkgrupper är i högsta grad subjektiv.

  Den enda gruppen som är undantagen är gruppen svenskar, som enligt JK inte omfattas av hets mot folkgrupp (eller åtminstone är kraven så höga att ingen ännu åtalats för det).

  Annat som kan vara kränkande är att säga starkt negativa och möjligen kränkande åsikter om Islam. Det var inte förbjudet för 15–20 år sedan, men nu är det så helt plötsligt och vi kan spekulera om varför och varför ska all form av kritik mot Islam landa i hets mot folkgrupp?

  Andra exempel på sådant som kan bryta mot lagen är att skriva något starkt nedlåtande om s.k. ”ensamkommande”. “Ensamkommande” kan också vara en folkgrupp.

  När den s.k.”näthatsgranskaren” Tomas Åberg anmäler facebookkommentarer för hets mot folkgrupp är det också stor skillnad på vilka åklagare som väljer att gå vidare med fallen. Kort sagt så vet man inte vad som bedöms som hets mot folkgrupp. Man kan nog säga att om nämndemännen tycker att något är kränkande mot en ”folkgrupp” så är det det.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.