Nieårskrönika

Nej, det är inte felstavat, bara lite, istället för nyårskrönika blir det 9 års bloggkrönika 😉

I alla fall snart 9 år sedan första publiceringen – ”Intervju med nöjesprofilen Robert Mourad” den 28 mars 2011. Jag anade att det bara var en tidsfråga innan min politikerblogg på Norrköpings Tidningar skulle censureras, så lika bra att ha nästa blogg klar den dagen. Censuren blev snart ett faktum när Lars Stjernkvist (S) kände sig tilltalad som diktator av mig, SD-ledamot i Kommunfullmäktige från ingenstans, utan makt, utan pengar, men enligt Stjernkvist det värsta som hänt honom under hans 30 år som politiker. Jag blev för övrigt mycket stolt över den komplimangen!

Sossar och moderaternas gruppledare hotade med polisanmälan eftersom jag strax efter avrättningen av Ghadaffi undrade vad vi skulle göra med våra egna diktatorer, avrätta eller nöja oss med att avsätta dem? Det var nämligen lite av feststämning på kommunfullmäktige här i sta´n efter Ghadaffis död. Typ ”vi lyckades avrätta ännu en”. Först Saddam, sedan Ghadaffi, sedan var det tänkt att Bashar al-Assad skulle väck, fast där blev det stopp eftersom vad jag förstått Sveriges stora fiende Ryssland inte var med på NATO:s inkl. Sveriges avrätta-diktatorer-spel för de rika finansfamiljernas räkning.

Sedan dök den av bankmedia intensivt hatade Trump upp, han som skapade fred med Nordkorea och tog hem trupper från främmande land till Sveriges stora förtret. En amerikansk president som inte håller befintliga krig igång och skapar nya, såsom företrädare fredspristagare Obama ägnade sin tid vid makten åt, kan inte vara bra för landet med världens största vapenexport per capita. Sverige fortsätter hellre skapa nya flyktingar än fred.

Jag har skrivit ner mina tankar om samtiden på många områden, bl a om det dödliga vapnet 5G och besprutningen av vår himmel. F.d. polis Conny Andersson säger f.ö. att vi bör polisanmäla besprutningen varje gång vi ser den – Vad (allmänfarlig ödeläggelse/vållande till kroppskada/miljöförstöring) – Var – När!

Framöver kommer jag nog inte längre vara en kanal åt andra lika ofta eftersom det finns så många som gör samma sak alldeles utmärkt! Se sanningens alternativ till vår skattefinansierade ljugarmedia i bloggrollen till höger som vuxit sig allt längre. De jag inte lyckades publicera där finns under sidorna Nyheter och Påverka.

Länge blev det nästan 1 blogginlägg om dagen. Inte nu mer, men är det så att du gärna fortsatt läser ett om dagen vill jag tipsa om att klicka fram valfritt gammalt inlägg så kan jag nästan garantera att om du bara byter ut namn, eventuellt, och datum så är det lika aktuellt idag som då, fast värre… Seriöst: Du är istället <3ligt välkommen att kika på de sammanfattande sidorna högst upp i bloggen som jag uppdaterar med aktuell info vart efter som.

Min ambition har varit att försöka omsätta min frustration över all lögn som raserar vår möjlighet att leva i fred med varandra, i harmoni med naturen, till att bygga ett hållbart liv utifrån minimal tillgång. Ett meningsfullt liv möjligt för ALLA trots att raseringen av vårt samhälle ser ut att fortsätta i rasande fart. Det finns beskrivet i Gräsrotsrevolten,
eller att se/lyssna till och blev inspiration till grundandet av ideella föreningen MagMa.

Ett resultat av föreningens arbete blev Fas3-verksamhet i en lokal här i sta´n. Den blev dock nerlagd efter 9 månader av Arbetsförmedlingen trots att 2 av våra mot slutet 9 deltagare kom i arbete under tiden. Man kan ju inte bara säga ”Ni är en nagel i ögat på oss så därför avslutar vi avtalet”, så de hittade på en konstig anledning till nedläggningen.

Föreningen MagMa har varit en kanal till olika former av aktivism, som nattvandring och demonstrationer och organiserade även 2 Gulavästar-demonstrationer, men de flesta dansar hellre på tangentbordet, än… Vilken svenne vill bli sedd av chefen iklädd gul väst och ett plakat? Vem vill förlora jobbet eller bli utstött?

Krävs åsiktsanpassning och förljugenhet för att behålla jobb och vänner förlorar jag för egen del hellre båda! Det har jag gjort, det har gjort ont men det var det värt – faktiskt ren befrielsekänsla att lämna fårflocken! ”Bara döda fiskar flyter med strömmen” som det heter, vi är väl människor?

Det är inte många som sett sidan ”Terapi till salu” uppe i bloggen. Inte så konstigt kanske, den är ett skämt, men inget skämt utan allvar! Jag kommer framöver ägna mer tid åt att dehjärntvätta norrköpingsborna. Nej skämt åsido, tyvärr, vi skulle så klart behöva fria människor istället för en fårflock. Fårflocken skapar krig och förödelse, fria människor skapar värdig framtid. Seriöst erbjuder jag friskvård med fokus på egenvård, ifall du läser sidan och klickar på sista länken.

Ensjön 28.12-19

Molnen på vår himmel har blivit ungefär lika konstiga som våra politiker har blivit, ungefär samtidigt… Ensjön den 28.12-19.

Uppdaterat solnedgång över samma sjö från annan sida den 1 januari 2020:

1 januari 2020

Lite senare från berget över Ensjön

Från vägen några minuter innan vyn från berget:

Solnedgång 1.1 2020

Detta inlägg publicerades i Gräsrotstankar. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Nieårskrönika

 1. Conny Lundberg skriver:

  Tack, Cornelia, för allt du gjort och gör för mänskligheten!!! ❤ ❤ ❤
  Gott Nytt År!!! 🙂 🙂 🙂

  Gillad av 4 personer

 2. Pingback: Nieårskrönika — corneliadahlberg – Life, Death and all between

 3. hllviken skriver:

  🙏 🙏 🙏 🙏 🙏

  Tusen tack för allt gott arbete!!!

  Gillad av 4 personer

 4. drhallonhatt skriver:

  KOA’s senaste alster kompletterar din nieårskrönika väldigt bra tycker jag 😀 https://morklaggning.wordpress.com/2019/12/30/vad-du-vet-och-vad-du-inte-vill-veta/ skriv ut och däng i skallen på det sovande folket

  Gillad av 4 personer

 5. Janos Levai skriver:

  Tack, Cornelia och Gott Nytt År 2020 för Sverige ock svenska folket, jag hoppas verkligen att bli allt bättre!
  Det sägs att det sista som överger en är hoppet, och så länge det finns liv finns det hopp. Även om detta oftast är tänkt som väldigt positiva uttryck.

  Så jag uppmanar dig som kämpar, du som vill tro gott om andra tills dess de bevisar motsatsen.

  Hoppet är det sista som dör!

  https://projektsanning.com/2019/12/28/ps-nyarshalsning-2019-varfor-ska-vi-egentligen-bo-i-sverige/

  ”En gång var vi ett fantastiskt land. Vi kan bli det igen. Vi behöver bara ta tillbaka landet från verklighetsfrånvända och oansvariga politiker. Det här är Sverige. Och det är vårt sedan många hundra år tillbaka. Våra förfäder har byggt det med blod, svett och tårar.
  Som Christopher Jarnvall skriver: Sverige är ingen utbytbar plattform. Sverige är historia, traditioner, förfäder, trygghet – vår plats på jorden. Det spelar ingen roll om vi har bott här i generationer eller har kommit hit på senare år: Den som arbetar och sliter och bygger på Sverige skall också ha rätt till en del av det. Men ingen annan! Övriga kan ta sitt pick och pack och resa någon annanstans. I förekommande fall även förpassas ur riket.
  Det här får bli PS Nyårshälsning till er alla med hopp om ett starkt 2020 där vi visar att vi inte gett upp eller tänker ge upp Sverige. “Detta är vårt hus! Det är bättre att vi tar tillbaka det, slänger ut dem som inte är välkomna hos oss och städar upp efter aktivisterna och deras förödande experiment!”

  Med vänlig hälsning!

  János Lévai

  Gillad av 3 personer

 6. hllviken skriver:

  🇸🇪 😍 🇸🇪 🥰 🇸🇪 🥳 🇸🇪

  KAMPEN FORTSÄTTER!

  🌄 🌄 🌄 🌄 🌄

  Gillad av 4 personer

 7. michaelnilsson228 skriver:

  2019 är snart slut och snart går vi in i ett nytt decennium. 2019 har mest handlat om 2 saker; hat och skam. Tendensen att vilja brännmärka dom som ifrågasätter och tysta människor med annan åsikt tycks dessutom vara stigande. Att uttrycka en fullt fredlig och rimlig åsikt kan nuförtiden sluta med att man råkar illa ut.

  De människor som klappar sig själva på axeln och menar att de står upp mot hatet, när det de egentligen är dom som hatar mest. Deras filosofi är att den som kastar mest skit på någon annan vinner. Om folk inte öppnar ögonen för vad hat gör för ett öppet och tryggt samhälle så är vi lika förlorade som vilket krigsdrabbat land som helst.

  Om vi ska se tillbaka på det senaste årets debatt, inte ovanligt förekommande från ledande politiker i regeringsställning, så kan vi nog sammanfatta det med ett ord: ”Skam”.
  Flygskam, köttskam, plastskam, flerbarnsskam och också en rejäl konsumtionsskam. Vi har hört era argument till leda och det har inte undgått någon att vi alla har ett ansvar att uppnå en hållbar framtid. Men skammen, vad gör den för nytta?

  Det mest intressanta är att de som skambelägger andra oftast är de som är privilegierade med möjligheten att välja. Den som skriker högst om minskat flygande, minskad konsumtion och höjd bensin- och dieselskatt är i själva verket den som har råd och därmed kan känna sig som en bättre människor och samtidigt peka finger åt andra som oftast inte har råd eller inte har något annat val.

  Det verkar som att vissa politiker och samhällsdebattörer tror att vi löser problem genom att skambelägga människor. Det löser ingenting, det resulterar i barn med panikångest och vuxna i depression.

  Jag vill tacka dig Cornelia för ditt engagemang och att du orkar fortsätta nästa år också!

  Jag vill önska dig Cornelia och alla ni som följer Cornelias blogg Ett Gott Slut på detta år och Ett Gott Nytt År 2020!

  Gillad av 3 personer

 8. Pelle skriver:

  Önskar ett gott nytt år och god fortsättning till er alla.

  Gillad av 4 personer

 9. Pingback: Gott Nytt År! | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.