Har vi åska i luften?

Peter Krabbe

coronavirus

Så har vi då fått smaka lite på det nya decenniet. Att nervositeten hänger i luften kan vi inte missta oss på. Eller är det bara lite åska? Man kan nog se det som en upptrappning på alla fronter. Frågan är hur mycket vi tål utan att börja må dåligt på allvar.

I min förra krönika valde jag att låta agendan med depopulation vänta av den anledningen.

Ändå kom chocken med Coronaviruset som ett brev på posten. Vi befinner oss nu mitt i en global pandemi, som vi inte vet hur och när den slutar. Antalet dödsfall ökar för varje dag och motmedel saknas. Naturligtvis finns det motmedel mot ett virus som man i USA tagit patent på för 5 år sedan, det är bara inte tillgängligt för dem som redan är utsedda till förlorare. Är det en tillfällighet att detta virus dyker upp just nu, när alla går och…

Visa originalinlägg 682 fler ord

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Har vi åska i luften?

 1. hllviken skriver:

  Cornelia omnämns här:

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Tack för tipset! Det som sägs om mig stämmer inte, han är inte moderat och alla ville ha in honom i styrelsen men jag var ensam om att föreslå honom som ordförande. Anledningen var att Henning höll uttröttande långa monologer som upptog den mesta av vår mötestid medan andra knappt fick en syl i vädret. Jag uppskattar Henning för hans stora kunskap och vilja att förändra och var länge villig att lyssna och ta till mig av hans kunskap, men det finns en gräns som jag försökte sätta utan framgång 😉

   Jag saknar deltagande i ett bra parti och Populisternas partiprogram var bra! Jag hoppas på ett bredare parti som samlar så många som möjligt av dem som vill förändring, utan att behöva tro på ”reptiler” och mind control i den form som Henning ofta talade om.

   Gillad av 1 person

 2. hllviken skriver:

  Vem hotar vem?

  Gillad av 1 person

 3. michaelnilsson228 skriver:

  Människor dör inte av ”Coronaviruset”, utan det är skiten dom sprayar ut på oss. Vad är det dom sprayar?

  Gillad av 1 person

 4. hllviken skriver:

  Det är oerhört det som pågår i Tyskland nu. Tack och lov för denna kanal som är förnuftets röst.

  Gillad av 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   Han är skarp och talar så härligt tydligt! Vad heter han?

   Som hälften svensk hälften tysk har jag undrat ibland om jag inte tillhör de båda nationer (om man nu kan kalla dem nationer, egentligen är båda vad jag förstått företag) som i snabbast takt förverkligar ett helvete för sina befolkningar?

   Gillad av 1 person

   • hllviken skriver:

    Tydligtalaren heter Markus Gärtner. Han arbetar hos firman Privatinvestor Politik Spezial. Chefen heter Max Otte och han gav nyligen ut bästsäljarboken Weltsystemcrash.

    Gillad av 1 person

   • hllviken skriver:

    Förresten, jag bodde 20 år i Tyskland där jag började älska den bästa delen av det tyska folket.

    Gillad av 1 person

   • michaelnilsson228 skriver:

    hllviken, vilken del av det tyska folket älskade du bäst? Jag läste tyska i högstadiet och har alltid gillat det tyska språket.

    Gillad av 1 person

   • hllviken skriver:

    Michael, jag levde med min familj i en liten universitetsstad. Det vanligaste yrket på vår gata var specialistläkare. Hela familjer var läkare i flera generationer. När jag föll från hög höjd och skadades svårt tog mina 85-åriga grannar mig till sjukhuset. Mannen var svårt handikappad, hade benproteser. Ändå gjorde detta gamla par allt för att hjälpa mig. Det finns många goda gärningar att räkna upp.

    Det finns många högt bildade, arbetsamma, ärliga och hjälpsamma människor i Tyskland.

    Gillad av 2 personer

   • corneliadahlberg skriver:

    Vi får be för att dom människorna tar över rodret snart!

    Blir berörd av din berättelse och undrar hur det gick vidare, om du vill berätta?

    Gillad av 1 person

   • hllviken skriver:

    Det gamla paret är i himlen sedan några år tillbaka. Jag sänder dem tacksamma tankar då och då.

    Jag klarade mig efter omständigheterna bra men jag såg bedrövlig ut efter hemkomsten från sjukhuset. Blåsvarta märken över hela kroppen. Stor bula på huvudet. Bra igen efter några månader.

    Gillad av 2 personer

 5. michaelnilsson228 skriver:

  Efter att ha förlorat två världskrig har Tyskland fått rykte att vara Europas mest ondsinta land kanske t.o.m. genom tiderna. Bara att säga ordet ”tysk” frambringar hos många bilder av robotgående kommandosoldater på marsch för att ödelägga sina fredsälskande grannländer.
  Skälet till de inre bilder vi får är den krigspropaganda som de Allierade använt sig av för att få folket med sig. Stora delar av USA’s befolkning har sina rötter i Tyskland och det gäller också Storbritannien. Det fanns ett ljumt intresse att gå till krig mot Tyskland. Något krig var inte möjligt om man inte hade stora delar av folkets stöd.

  Men hur skulle man få det? Det fanns bara ett sätt – att genom upprepad propaganda framställa Tyskland som en så ond nation att det var mer eller mindre en moralisk plikt att gå till krig mot dem. Metoderna som användes var exakt lika i första- och andra världskriget – att utan minsta hänsyn till verkligheten, framställa tyska folket som militäriska, aggressiva, onda, känslokalla, rasistiska, antisemitiska och auktoritetsälskande.

  När Hollywood får bestämma så vinner en fictionfilm alla priser om de onda tyska soldater som godtyckligt bestämmer över liv och död. Ingen som helst koppling till det som visas i filmen finns till någon verklig händelse. Ändå tror många att detta är något som hänt.
  Filmer som länge varit standard i Hollywood och precis som i fallet med Schindler’s List så tror de flesta som ser filmen att så här gick det till i verkligheten. Vi är helt enkelt konditionerade, efter decennier av hjärntvätt, att helt okritiskt ta in detta och eftersom detta tema upprepas och upprepas sätter sig till slut en bild i våra hjärnor att tysken är ond. Tyskar gör onda saker utan någon som helst anledning.

  Här pågår programmering av våra hjärnor – verklighet och fiction smälter samman. Hollywood bestämmer vem som är ond och vem som är god. Varför inte ta av oss glasögonen och börja se, på riktigt? Ingen tvingar oss att ha dem på.
  Har denna bild av de ondskefulla tyskarna alltid funnits? Nej, tvärtom. Under 1800-talet framställdes Tyskland i en helt annan dager.

  Så här beskrev den engelske historikern ”Fredric William Maitland hur britterna såg på tyskarna: ”..det var vanligt att man målade en bild av tyskar som opraktiska, drömmande, sentimentala varelser vars blå ögon blickade ut mot en moln av musik och tobaksrök”

  Så här skrev den franske skribenten Madame de Stael: ”…de är poeter och tänkare, en vänlig ras, drömmare ovilliga till krig”

  Den amerikanske historikern Henry Cord Meyer skrev: ”..tyskarna ses som metodiska, energiska och progressiva. Dess hängivenhet till musik, utbildning, vetenskap och teknologi väcker stor beundran hos det amerikanska folket”

  Så här skrev den amerikanske historikern Andrew Dickson White 1905: ”Tyskland har efter enandet (1871) blivit en stormakt både inom det militära, konsten, vetenskapen och litteraturen. Tyskland är själv platsen för sofistikerat tänkande, garanten för civilisationen och en naturlig vän till alla som önskar förbättra mänskligheten”

  Kanske är det så här tyskarna var i verkligheten, om vi tar av glasögonen vi fått av Hollywood.

  Tittar vi på tyska folket har de historiskt bidragit mycket till mänskligheten. Tyskland sågs som en modell i världen, för en kultur att alltid prestera och för att sätta ärlighet, hårt arbete och ordning högt, från arbetaren till landets högsta ledare. Det går inte att göra en lista som ryms i en text som denna på alla de namn inom filosofi, konst, litteratur och vetenskap som gjort sig kända över världen. Framför allt var man ett hårt arbetande folk, men några bra bilder på ”vanliga” människor är som vanligt svårt att finna från denna tid.

  Denna bild av Tyskland som en god nation av hårt arbetande människor och en garant för den västerländska civilisationen kom att ändras mer eller mindre över en natt då kriget bröt ut 1914 och den brittiska krigspropagandan satte igång på högsta varv. Det första världskriget där broderfolk och systerfolk dödar varandra därför att de hetsats till det av de som äger media och kontrollerar storföretagen.

  Jag har aldrig gått på historieböckernas eller Hollywoods lögner om Tyskland.

  Gillad av 1 person

  • hllviken skriver:

   Bra, Michael.

   Jag är uppvuxen i Skåne och jag lärde känna många tyskättade. Skåne ligger nära till och det fanns en stor invandring där.

   De var glada, trevliga, kärleksfulla, ordentliga och ärligt strävsamma. Min familj hade flera tyska vänner. Vi hade en tysk hemhjälp ett tag. Minns än i dag vallmofrötårtan hon bakade till min födelsedag! Det godaste jag någonsin ätit! (Det krävs färska, nymalda vallmofrön om det ska bli delikat. Vi hade tillgång till det).

   Gillad av 2 personer

 6. corneliadahlberg skriver:

  Tack för än idag sällan hörda lovord över tyskar!

  Jag glömmer aldrig känslan när min tyska mamma sade åt mig att prata svenska under en resa i Norge när hon såg/kände onda blickar riktade på oss. Jag var 10 år. Tyska är mitt modersmål och än idag pratar jag mest tyska även med min skånska pappa, trots mammas bortgång.

  Min kusin som föddes 1945 reste som vuxen till Israel för att gottgöra det han blivit lärd att hans folk gjort sig skyldigt till. Under vistelsen där förlorade han sin käresta under en bussolycka. Hans mor däremot beskrevs som en ”förintelseförnekare”. Tyvärr har jag aldrig talat med henne, min moster och gudmor, om saken. Jag var lika hjärntvättad som de flesta och nu är även hon borta.

  Min mamma var alltid djupt förtvivlad över kriget, tårarna kom varje gång hon berättade om sin älskade levnadsglada kusin som 18 år gammal aldrig återvände mot slutet av kriget, o.s.v. tragiska levnadsöden. Den känslan har satt sig djupt i mig och jag blir förtvivlad när jag ser att våra ”folkvalda” fortfarande inte vill ha fred utan tvärtom skapar krig genom sina beslut.

  Gillad av 2 personer

  • michaelnilsson228 skriver:

   Jag skulle ge vad som helst för att veta varför din moster beskrevs som en ”förintelse”-förnekare. Jag tror hon tog med sig sanningen i graven.

   ”Förintelsen” är en av historiens största bedrägerier. Myten om den används varje dag för att försvaga tyska folket, vita européer och nationalister. Den används för att få alla i västerländska länder att känna skuld. Den används för att visa hur förkastligt det är att prioritera sina egna intressen, framför andras. Den används för att försvaga vårt instinktiva skydd av vår egen familj och vårt folk. Den används för att ingjuta i var och en av oss att ett avslag i ett asylärende är ett upprepande av ”förintelsen”. Den används för att försvaga vårt motstånd mot det pågående folkmordet på vita i varje vit nation i världen.

   Den används för att få oss att tro att allt som förknippas med Tyskland före andra världskriget är den ultimata ondskan och att vi därför är goda om vi gör tvärtom. Tron på denna lögn leder till vår egen undergång. Vi måste sluta låta oss luras. Gång, på gång, på gång, i fråga efter fråga. Vi måste ta tillbaka våra egna hjärnor och bryta hjärntvätten. ”Förintelse”-myten har gjort att vi tappat förmågan att tänka själva.

   ”Förintelsen” finns där hos var och en av oss som ett ständigt filter genom vilket vi ser på världen. De flesta av oss ställer inga frågor. Vi tror att ”förintelsen” är en självklar sanning. Vi tror att den har hänt och därför inte behöver undersökas. Det känns inte bra inombords att ställa kritiska frågor och vara undrande om ett så vidrigt brott. Vi vet ju redan vem som varit ond respektive god, eller hur? Vi vill vara goda. Vi vill tro. De som tvivlar är onda, så har man sagt. Därför låter vi oss hellre luras och går under som folk och civilisation.

   Vill vi förstå den utveckling som idag sker i Tyskland, ett land som är ockuperat sedan andra världskriget, där det är belagt med fängelsestraff att förneka ”förintelsen” men ett tvång att tro på den, kan vi inte underskatta betydelsen ”förintelsen” har för att underkuva det tyska folket vilket i sin tur gör att landet idag helt saknar förmågan att försvara sig mot den påbjudna mångkulturen och massinvandringen. Varje nekande till en person som söker asyl blir då som en ny ”förintelse”. Vi har i hög grad anammat samma tänkande i Sverige. Kommer ni ihåg när Åsa Romson sa att Medelhavet är det nya Auschwitz.

   Man förtalar och förlöjligar alla som inte rakt av accepterar den officiella versionen och i flera länder är det idag t.o.m. olagligt, förenat med långa fängelsestraff, att ifrågasätta ”förintelsen”. Man angriper alltid den som forskar, dess hederlighet, kunskap och gräver fram allt som den forskaren har sagt eller gjort som på minsta sätt kan kritiseras, för att få forskaren att, i allmänhetens ögon, framstå som oseriös. Ytterst sällan bemöter man själva argumentet eller sakfrågan.

   Hade tyskarna verkligen önskat utrota 6 miljoner judar är det 100% säkert att man mycket enkelt hade kunnat göra så mycket snabbt om där funnits 6 miljoner, men det gjorde det inte för de allra flesta hade redan hunnit lämna Tyskland. Hela denna procedur med tågtransport över hundratals mil för att sedan omedelbart gasas är absurd. Ingen med önskan att utrota något folk skulle vara så korkad att man använde så ineffektiva metoder. Gaskamrarna blir endast logiska om de verkligen användes att utrota den farliga tyfus-lusen. Tyfus var sedan länge den största faran i och utanför lägren, förutom att dö i strid.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.