Ensamägande ett hot mot demokratin

Av Olle Ljungbeck

Sila mygg och svälja kameler!

Bonnierägda Mittmedia tillsammans med norska Amedia köper Hallmedia. I Hallmedia ingår tio prenumererande lokaltidningar, tolv nyhetssajter och sju gratistidningar i Småland och Västergötland, skriver Jönköpingsposten, som ingår i koncernen. För en tid sedan köptes Mittmedia i sin tur av Bonnier! Denna koncern äger sedan tidigare såväl Dagens Nyheter, Expressen samt ytterligare ett antal medier!

Samtidigt som detta sker kastar sig PK-media och de 7 PK-partierna över Sverigedemokraterna, SD när detta parti helt legitimt vill kalla in SVT-chefer till riksdagen eftersom man fullt sanningsenligt förklarar att Public Service är partiska. Detta innebär självklart inte att SD vill styra public service.

Att SD som ett renhållningsarbete vill göra detta anses sålunda av pk-media och pk-partierna som något felaktigt.

Att flertalet av medierna nu ägs av en enda koncern är alltså mindre allvarligt än att SVT-chefer får förklara sig inför Sveriges riksdag som består av 8 partier. Kanske är det just att medierna till stor del ägs av en enda koncern som gjort att 80 procent av dessa i stort sett driver samma politiska journalistik!

Detta ägarförhållande borde hålla varje sann demokrat vaken om nätterna och om inte annat till varje pris bekämpas av riksdagsledamöterna om de är demokrater.

Likheten med medierna i de tidigare kommunistiska diktaturerna liksom i dagens diktaturer exempelvis Iran m fl kunde inte vara större. Självklart är detta ensamägande ett hot mot demokratin. Ja, det har kanske redan gått så långt att demokratin inte går att rädda om inte riksdagen slår sönder denna form av mediakoncerner.

För bl a de skribenter som har en annan uppfattning än de politiskt korrekta är det närmast omöjligt att få in artiklar som ifrågasätter dessa eller de sju pk-partierna. Här överträffar redan huvuddelen av de i konsortier ingående svenska medierna t o m medier som Tass och och Pravda på sin tid. Därför är det synnerligen falskt att reagera mot SD.s förslag och fullständigt tiga om Bonnierpressens utestängande av sann och ärlig journalistik.

Ett förhållande är däremot oemotsägligt. Ett land där medierna ägs av ett eller några få koncerner kan aldrig vara eller bli en fullvärdig demokrati. I en sådan stat är makten såväl korrumperad som maktfullkomlig.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

82334310_10216681423214451_1716703689546137600_o

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Ensamägande ett hot mot demokratin

 1. Ping: Ensamägande ett hot mot demokratin — corneliadahlberg – Life, Death and all between

 2. SasjaL skriver:

  Och vad säger Konkurrensverket? – Ingenting …

  Gillad av 1 person

 3. michaelnilsson228 skriver:

  Bonniers är en mardröm för Sverige. Bonniers expansion i Sverige är en utdragen mardröm för det svenska samhället.

  Bonnier har inte bara intresse för att göra affärer och tjäna pengar, de vill styra den ekonomiska och politiska utvecklingen. Det har stått klart sedan länge att Bonnier använder hela sin koncerns resurser för att motarbeta nationalism och försvara mångkultur och massinvandring.

  Ju större Bonniers makt har blivit desto mindre utrymme finns det i den offentliga debatten för kritik mot koncernens grepp över opinionsbildningen. Många som är kritiska till vissa politiska utspel av journalister, proffstyckare och andra glömmer ofta bort att det vanligtvis är Bonnierpressen som trycker deras alster, återger deras ord eller lyfter fram deras agendor.

  Gillad av 1 person

 4. corneliadahlberg skriver:

  Mail nyss från Olle:

  Bonniers majoritetsägande av medier.

  Hej chefredaktörer och insändarredaktörer
  i bl a Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

  Jag fick rätt fortare än jag trodde.
  Med detta menar jag att ni tydligen inte tar
  in min kritik av Bonniers senaste köp av
  medier. Ni är ju själva uppköpta sedan en tid!

  Olle Ljungbeck, Gävle

  Gillad av 1 person

 5. hllviken skriver:

  Den judiska familjen Bonniers ingår i den globalistiska judiska släkten.

  Jag vet inte vad jag ska tro om Hitler och 2VK!?!?

  Mycket intressant samtal om ZIONISMEN:

  http://dlive.tv/dlive-dylkfhbicx+ABKOfS_Zg

  Gilla

   • Mycket intressant länk. Jag har länge funderat på om Hitler kan ha varit en dubbelagent, eftersom han hade en judisk läkare och varför han fattade så märkliga beslut på en mängd olika områden. Teorierna verkar trovärdiga och förklarar en hel del om vad extrem sekterism kan göra.

    Gillad av 1 person

  • hllviken skriver:

   Det är mycket angeläget!

   Det tar mycket lång tid innan ljudet kommer. Det avskyvärda introt är kort.
   Det är absolut värt 2 timmar att lyssna på!
   Christofer Jon Bjerknes har bevis för allting han påstår.
   Youtube bannade honom redan för 10 år sedan….

   Gillad av 2 personer

   • corneliadahlberg skriver:

    Har lyssnat en del, mycket intressant, samma historiebeskrivning av temat jag för 1 år sedan hört välutbildad invandrare från Tjeckoslovakien ge.

    Varför skulle enbart krigets vinnare besitta den sanningsenliga informationen? Varför tillåts våra skolelever bara lära sig den sidan?

    Varför är andra teorier i temat brottsliga? Varför ger vi krigsvinnare tillika krigsskapare rätt att censurera och diktera?

    Hoppas innerligt att fler sidor av sanningen snart ska tillåtas komma upp i ljuset! Så länge vi lever i lögn, väljer att vara blinda, gräver vi vår undergång.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.