Livsmedelslagren är avskaffade

Olle Ljungbeck den 21 mars

Landsförrädaren och den man som är ansvarig för tiotusentals brott mot svenska folket – Stefan Löfven – har åter visat sin fruktansvärda brist på framförhållning.

Sedan Sverige gick med i EU har livsmedelslagren avskaffats. I Sverige tog frågan om beredskapslager fart under det ”kalla kriget”, då Sverige lade upp stora lager av  bl a läkemedel, livsmedel, olja och bensin.
Dessa beredskapslager är nu borta. Självklart är det en regerings skyldighet att alltid överväga om sådana bör finnas. Katastrofen Stefan
Löfven skulle aldrig komma på en sådan tanke. Därför befinner sig
Sverige i dag i en situation innebärande enorm brist på läkemedel och livsmedel bl a. Bristen är så stor att människor kan komma att dö av såväl brist på medicin som livsmedel.

Det Stefan Löfven borde göra omgående är att införa förbud mot hamstring av sådant. Han kan inte skylla på att han inte visste. För det första är detta hans skyldighet. Men en annan orsak är att medierna vid ett flertal tillfällen tagit upp frågan. Sålunda skrev de om detta såväl 2015 som 2017. Ett flertal riksdagsledamöter har under hans regeringsperiod fört fram det vid ett flertal tillfällen. Men den tanken föresvävar tydligen inte honom.

Du som läser detta bör därför på alla sätt föra ut denna information i medier, direkt vid samtal etc. Men också kontakta myndigheter m fl.
Stefan Löfven har nu orsakat Sveriges folk så enorma lidanden och
offer att han måste avgå innan det är försent. Den brist på genomtänkt politik med anledning av Corona är fruktansvärd och kan komma att innebära sådana konsekvenser för svenska folket att de ej går att reparera.

Stefan Löfvens intellektuella brister är nu så tydliga att läget med honom som fortsatt regeringschef endast kan sluta i en katastrof.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

 

90114645_2883490911772099_7237587971904372736_n

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Livsmedelslagren är avskaffade

 1. michaelnilsson228 skriver:

  Vad många inte känner till är att självförsörjningen av livsmedel i Sverige under första världskriget var usel. Krig och revolution härjade i vår närhet. Minspärrar och blockader hindrade import av livsmedel. Det uppstod en livsmedelskris med hård ransonering av mat som följd. Det var så illa under en period att det uppstod hungerkravaller i några av våra större städer. Dessa dramatiska händelser är i stora drag vad som så småningom ledde fram till att en regering, under mellankrigstiden, ledd av Per Albin Hansson (S) arbetade fram en plan som skulle säkerställa landets livsmedelsförsörjning i händelse av en liknande situation i framtiden.

  Det hitintills ganska ålderdomliga och ineffektiva lantbruket skulle rustas upp. Lantbruket skulle bli en del av rikets försvar. Det skulle även inrättas beredskapslager av förnödenheter. Om Per Albin Hansson var synsk framgår inte, men det dröjde inte så många år innan andra världskriget stod för dörren. Skillnaden nu, mot det förra kriget, var att Sverige i det närmaste var självförsörjt avseende livsmedel. Det var naturligtvis nödvändigt med ransonering av inhemska produkter ändå. Exempelvis av kött, 150 gram per person och vecka var det som gällde.

  Denna doktrin avseende självförsörjning och beredskapslager av viktiga förnödenheter inklusive drivmedel, var i princip intakt fram till 1994. Då som en förberedelse inför vår anslutning till EU 1995, lades denna doktrin ned. Beredskapslagren avyttrades.

  EU = Europas Undergång.

  Per Albin Hansson ledde Sverige som statsminister mellan åren 1932-1936 och 1936-1946. Vad har den här nuvarande sopa till statsminister gjort för någonting?

  Vi behöver ledare förmögna att lära av historien, se framtidens konturer och agera preventivt och vist.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.