Vad är det?

De fortsätter utsätta boende för extremt höga strålningsdoser samtidigt som de påstår att folk dör av covid-19 trots att många inte är testade. Trötta människor är lättare att lura, styra.

Ett av finanselitens mål med raseringen av vår ekonomi kan vara att köpa upp de flygbolag som inte ägdes av rätt familjer. Snart har de köpt dem och vips är besprutningen av vår himmel ännu lite enklare att genomföra…

Nej, det här håller inte! Det är ju 1 maj ändå så jag övergår till trevligare ämne trots att vi blev fråntagna vårt Valborgsfirande.

Vad tror du kraftigt förstorade, ca 3 cm i verkligheten, bilden föreställer?

Ägg

Lilla bollen låg i hönsredet utanför rastgården så min första tanke var – mycket märkligt alldeles för litet förstagångsägg? Men vad jag vet så har alla mina hönor börjat värpa och lägger normala ägg vid det här laget.

Ägg lördag 1 februari 2020

Barnbarnen var på besök några dagar tidigare och kanske de kastat in den lilla bollenä i redet, som vi av konstig anledning inte upptäckt?

Vi googlar på kråk-ägg, gök-ägg, men nej de ser inte ut så. Vad göra?

Jag skakar det, ingenting verkar röra på sig. Jag skrapar och det blir liten rispa. Ska jag knäcka det? Nej så tråkigt, tänk om det är ett befruktat ägg? Då får vi aldrig veta möjligheten det innehöll 😦 så jag stoppar det under vår ruvande höna. Hon heter Rigmor eftersom hon är en så duktig mor. Hon ruvar på 12 st förhoppningsvis befruktade ägg jag bytte mig till hos väninna som har tupp. Den 6 maj har det gått obligatoriska 21 ruvardagar.

Plötsligt kom jag på att det ju flyger en hel del duvor här och redet ser faktiskt ut som ett duvslag! Vi googlar duvägg och ja, faktiskt, skulle kunna vara det 🙂 Duvägg behöver ruvas 18 dagar så har vi tur kanske de kläcks på ett ungefär samtidigt med hönsäggen!?

Om det inte är en boll…

 

Fortsättning följer!

Detta inlägg publicerades i Trevligare, Vård o Miljö. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vad är det?

 1. Pingback: Vad är det? — corneliadahlberg – Life, Death and all between

 2. hllviken skriver:

  Olika fåglar har olika färg på äggen. Naturligt.

  Vet ej svaret på dina frågor, dock.

  Gillad av 1 person

 3. hllviken skriver:

  Eggande 1:maj-predikan av M. Hagenbo: Hörvärd!

  Gillad av 2 personer

 4. Linnea skriver:

  Oj va spännande, tror du att strålningen kan påverka äggens färg?

  Gillad av 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   Jag tror strålningen påverkar allt levande! Ber dig härmed så mycket om ursäkt Linnea för att din kommentar inte syns förrän idag! WordPress måste ha ändrat rutinen att skicka samtliga kommentarer till min mail har vi upptäckt idag. De flesta kommentarer hamnar fortfarande i mailen men 76 kommentarer inväntade granskning och jag hade ingen aning om att de var gömda under admin flera extra klick bort. Tråkigt att de inte informerar innan de gör sådana ändringar, till det sämre dessutom…

   Gillad av 1 person

 5. Pingback: Vackert och fult | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.