Vackert och fult

Det som är magiskt vackert lever ofta kort, men nya vallmo är på gång i trädgåren:

Vallmo 2 juni

Som du kanske minns så har vi byggt en hönsgård kring hönshuset och där var Rigmor sommarens första höna att ruva – på obefruktade ägg. Jag skyndar till väninna som bor på andra sidan sjön, utanför detaljplanerat område med tillåtelse till tupp, och byter ägg. Rigmor accepterar glatt det mycket större antalet ägg – 12 – och prick på dagen 21 dagar senare har 9 kycklingar kläckts.

Om du minns så frågade jag dig vad den gröna bollen kan vara. Den var ett ägg, troligen duvägg som sagt, men det blev ingen duva utan ägget låg okläckt bredvid de 3 övriga äggen. Kanske obefruktat, jag såg ingen gula.

Så kommer dagen då det är dags att flytta ut från hönshuset. De blev sååå glada allihop…

8 av 9 m Rigmor

… men några roar sig med att rymma genom ett oupptäckt hål i hönsgården. Åtgärdat nu men så himla gulliga de är när jag väl lyckats fånga dem! De fick stå ut med fotografering innan jag släppte tillbaka dem till surrogatmamma, nå´t kul ska man väl ha efter sådan jakt:

2 kyckling
Kyckling på rymmen
På rymmen

Eftersom jag länge drömt om vacktlar så bygger min sambo en mycket väl instängslad avdelning i hönsgården till blivande sådana mycket mindre kycklingar och dessutom mer rymningsbenägna. Här får nu Rigmor med sina rymmande kycklingar bo innan de får flytta till stora hönsgården igen:

Rigmor m 8 av 9

I hönsgården finns många fina och säkra reden att välja på men tror du nästa ruvande höna väljer något av dem? Nej hon väljer ett helt oskyddat värprede utanför hönsgåren och det går inte att flytta henne, hon vägrar blankt. Vad göra, där blir hon förr eller senare uppäten av räven som försökte bita och krafsa sig in i hönsgården för en tid sedan.

Min stackars sambo som är fd bonde och haft höns som näring tvingas nu bygga en instängslad balkong med lyftbart tak till det lilla uteredet. Jag har berömt honom mycket för det fina resultatet!

Specialbyggt ruvarrede

Anledningen till att vi alls byggt 2 uteredena, ifall du undrar, är att vi vill kunna stänga grinden till hönsgården dagtid vid behov av mindre bajs och mer gräs där, eller att någon höna med kycklingar behöver vara instängd där. Vad vi inte tänkte på var att höns har hönshjärnor och kan välja värsta redet…

Det är Märta som ruvar, på obefruktade ägg så klart. Repris, skynda till väninnan för äggbyte.

Den här gången har jag, som om det inte räckte, kläckt en ny obeprövad idé. Fd elev dyker nämligen upp på FB-sidan Höns till salu och är intresserad av några höns jag har för mycket av enligt den kommunala lagen á 8 st, men jag har redan hunnit lova bort dem i utbyte mot trädgårdsväxter till annan intressent så jag föreslår ett annat byte, vän av byteshandel som jag är. Fd eleven har nämligen vacktlar men önskar utöka med höns, går med på min idé och vi hämtar vacktelägg som jag stoppar under Märta medan fd eleven skall få mina höns-kycklingar.

12 vaktelägg

Vacktlarna beräknas kläckas efter 19 dagar, men vi ser och hör ingenting den dagen. Dag 20 tycker min sambo sig höra svaga pip från redet och spänningen stiger. Dag 21 är kycklingarna synbart kläckta och ser visserligen små ut men inte tillräckligt små. 9 av 10 hönsägg har kläckts men vacktlarna lyser med sin frånvaro, så min fd elev sätter igång kläckningsmaskinen samma dag. Där ligger de nu i väntan på kläckning.

Märta är nog delvis kanibal för 5 vacktelägg såg jag aldrig till. 7 låg okläckta i redet så någon jättedelikatess tyckte hon tydligen inte de var…

Märta med några kycklingar på trånga balkongen.

Nästa kull blev 7 kläckta den 7.6

Här vill jag inte ha den nya familjen länge så Rigmor får flytta ut i hönsgården med sin kyckling. Syskonen bor numer hos väninnan på andra sidan sjön.

Surrogatmamma Rigmor med sista kycklingen

Här har nya familjen övertagit tilltänkta vackteldelen och stornjuter av sin frihet. Puss på dig:

Puss

Som om det inte räckte har ytterligare en höna börjat ruva. Var? Jo i enda kvarvarande oskyddade uteredet, var annars… Min sambo vägrar bygga fler balkonger så jag envisades med att flytta Lilla Pip som hon heter till hönshuset mm skyddade reden, men icke. Äggen är få och obefruktade så vad göra? Nytt äggbyte så klart, denna gång 5 st förhoppningsvis befruktade och BINGO, Lilla Pip accepterar sista flyttförsöket till redet med balkong, pust… Återkommer när förra årets sommarkyckling förhoppningsvis lyckats bli förstagångsmamma!

Avslutar med bilder på trädgårdens pioner…

Pioner midsommarafton 2020

… och från min utsiktsplats över solnedgången på berget vid Ensjön

Vid Ensjön efter 22 den 19 maj
Halv 10 på kvällen samma dag

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Så till den fula avdelningen för dig som orkar förstöra sommaren med att lyssna på all lögn från skattefinansierade media och mäktiga bokförlag ägda av krigens vinnare men som sedan vill dehjärtvätta dig med sanningsökande, icke vinstdrivande granskning. Eller som inte besudlar dig med förstnämnda alls – mitt varma tips! – annat än för att lära känna din fiende.

Från Kalle Hellberg <kalle@maxicom.se>

2020-06-20

Tag dig tid att lyssna till Ole Dammegård när han beskriver hur det oftast går till vid ”stora händelser”, hur dessa är arrangerade för ett visst syfte som den verkliga makten bestämt och som lurar de flesta att tro på vad de ser och hör via media! Men det är likt förbannat fejk!

De filmer som allt mer släpps om polisbrutaliteten i Floyd-fallet verkar vara sammanklippningar av filmer som tagits vid olika tillfällen. Polisen som visas oberörd med ansiktet mot kameran, med ett knä mot halsen på den liggande kriminelle Floyd, verkar vara en känd skådespelare, det är inte samma person som sedan visas i TV och som burats in för detta dåd. I bakgrunden syns en bensinmack, men de priser som visas på deras skyltar är inte de priser som gällde den dag detta ägde rum! I vissa filmer ser man datum och tid för inspelningen, men det är inte den dagen det hände. Det verkar ha varit inspelningar av fallet vid olika tider och t o m olika dagar, var även Floyd med på dessa olika inspelningar, är han verkligen död? Om detta berättar Ole.

En del av det Ole säger har vi hört förut, men en hel del är nytt och sammanställer helheten så det blir mer förståeligt, det är svårt att inte ta till sig av det han beskriver med stor tydlighet men även med symbolspråk!

Lyssna, fundera och sprid gärna!”

 
 

Ännu tidigare, från Kalle:

Video ni inte ska se, om makten får bestämma

https://banned.video/watch?id=5edfea623df0b000240ce347

Allt trams om Black Lives Matter är bluff, det är inte så att” min anm eftersom jag inte vill bli inlåst: svarta, slut anm” dör av polisernas kulor i större grad än vita, det är precis tvärt om. Hela denna propaganda är uppbyggd av ett berg av lögner, som vänstersnorvalparna låter sig påverkas av utan eftertanke! De har ju som mål att förstöra, slå sönder butiker, plundra, misshandla och t o m döda. Allt i meningen att det är de rika som måste bestraffas, undrar hur många fattiga småbutiksägare som tycker de har rätt, när deras butiker krossas och deras livsverk förstörs? Att knösrika som t ex George Soros står bakom Antifa (AFA) med enorma pengar vill inte media avslöja, därför dessa snyfthistorier över en av polis dödad mycket kriminell gangster och tillika svart man i USA, som nu skapar globala terrorhandlingar över hela Jorden.

Många fler vita än svarta dödas av poliser i USA.

T o m svenska göteborgstidningen GP beskriver detta i en ledare, skrivet av en svart

www.gp.se/ledare/antirasismen-döljer-usa-s-fattigdom-1.28828615

Hur skulle det vara om vänstergaphalsarna tog reda på historien om slavhandeln, om hur de svarta själva i Afrika idkade slaveri och sålde sina landsmän till framförallt araber, men även till vita uppköpare som sålde vidare dessa svarta till Karibien och Nordamerika. Svart slavhandel pågår fortfarande i Afrika, och det är svarta som står för slavhandeln. Officiellt upphörde slavhandeln i Afrika när de vita kom in som kolonisatörer, då förbjöds slavhandeln. Inget om detta kan man få ta del av i media.

 

Bra artikel om Antifa (AFA), av Jan Norberg
 
 
 
Och ifall du mot förmodan inte blivit allergisk mot corooona – mer om det från Kalle:
 
”Det händer saker du inte får missa

Nya forskningsrapporter visar att Coronviruset är tillverkat av människor och det är speciellt konstruerat för att i första hand fästa på mänskliga celler.

Bevis finns också för att amerikanska regeringen har satsat pengar på denna utveckling i många år, men slutade ge pengar till denna forskning 2013. Men 2014 fick samma organisation bakom denna forskning återigen pengar till sin forskning från USA, dock en annan väg så USA:s regering inte skulle märkas. Mycket intressant och avslöjande video (tack Ingemar Ljungqvist för tipset).

https://youtu.be/eAMhCxHc51E

Som vanligt kan ni lägga till svensk textremsa och jag rekommenderar att ändra filmens hastighet till 75%, detta för att lättare kunna hänga med (om ni inte är speciellt kunnig i språket). Detta görs under kugghjulet.”

 

Och när makthavarna lyckats sprida skräck och hysteri så kommer den luckrativa vaccinationssprutan som ett brev på posten, från Kalle, jag menar från Bill Gates men Kalle sprider sanningsökandet:

”Är vacciner effektiva och säkra?
 

De senaste 34 åren har inte Big Pharma behövt visa några kvalitetskontroller gällande vacciners funktion och verkan, effektivitet och säkerhet.

En rättegång i juli 2018 visade att vaccinstillverkare har varit undantagna från vad alla andra läkemedelsproducenter har tvingats göra när det gäller tvåårsrecertifiering för kvalitet och effektivitet; vilket betyder att deras vacciner inte hade testats med avseende på kvalitet och har inte haft någon bevisad säkerhets- eller effektivitetstestning i över 30 år.

https://www.worldhealth.net/news/landmark-lawsuit/”

 

Ifall du mot förmodan inte blivit synnerligen allergisk mot ett annat uttjatat (hjärntvättat) ämne så håll till godo men se till att först lägga dig skönt tillrätta i solstolen med en svalkande dryck dessa underbara sommardagar:

 

Bakom kulliserna av Peter Krabbe om Palmemordet.

 

Sist men inte minst om Hitler från den icke pengatörstande granskningen bör du inte blivit allergisk mot då den är kraftfullt censurerad och sällsynt.
 
Från Kalle Hellberg:
 
‘”En sann historiebeskrivning ni inte får missa!
 

Tänk tillbaka hur vi i skolan fick lära oss om världspolitiken och hur vi genom åren har fått lögner serverat för oss, bara för att det passar vissa maktmänniskor, och jämför med författaren, historiken och forskaren Jüri Linas beskrivning i dessa videor, del 3 ska komma snart. Betänk att Jüri Lina är totalt svartlistad i Sverige, han måste hålla sina föreläsningar på hemliga platser, han får inte hyra lokaler, han får inte nämnas i media……Vänsterfolket (sossar, v-partiet….) gör allt för att han inte ska kunna förmedla sina kunskaper, sanningen för dessa partier är mycket farlig……missa inte detta!

I del 2 får du veta hur stormakternas planer för bl a Sverige såg ut under 2:a världskriget, vilket Hitler satte stopp för…. Allt viktigt i historiebeskrivningen vi lärt oss i skolan och senare via media är lögn…..

Jüri Lina, del 1

https://youtu.be/GTtxi6Gzilk

Jüri Lina, del 2

https://youtu.be/tpn5skb6xJI”

Detta inlägg publicerades i Övrigt, Trevligare. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vackert och fult

 1. Pingback: Skriv på – riv inte vårt kulturarv! | corneliadahlberg

 2. hllviken skriver:

  Jag delar denna video för att du kan ta till dig den, Cornelia! Här är ett av flera bevis för att det finns personer som lever mer än ett liv: [≈ 19 – 33 minuter in i videon]

  Gillad av 1 person

 3. hllviken skriver:

  Mer dokumentation:

  Gillad av 1 person

 4. hllviken skriver:

  Båda böckerna är värda att anskaffa!

  Gillad av 1 person

 5. You made some good points there. I looked on the internet for
  the issue and found most individuals will agree with your blog.

  Gilla

 6. Pingback: Nykläckt | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.