Anmälan mot Skolinspektionen

Av Olle Ljungbeck

Anmälan mot Skolinspektionen för tjänstefel genom att inte förhindra att islamisten abdirizak waberi uppehåller funktionen som rektor på Römosseskolan i Göteborg men också att han i övriga sammanhang tillåts syssla med skolfrågor. 

Jag har i mer än femton års tid följt förhållandena på de islamistiska friskolorna. Men också speciellt granskat Abdirizak Waberis tid som rektor på Römosseskolan och hans kopplingar till religiösa friskolor.Jag har genom att studera såväl vår grundlag som skollagen funnit att skolinspektionen under dessa år helt underlåtit att kräva av ledningarna för dessa skolor att de skall följa skollagen. Det är ett känt faktum att Islam förespråkar kvinnors underlägsenhet gentemot män och därför inte heller i skolsammanhang behandlar pojkar och flickor lika.Jag har själv i min ägo 7 protokoll utfärdade efter skolinspektionens granskning av Römosseskolan som samtliga visar att skolan (Abdirizak Waberi) grovt brutit mot skollagen samtliga år skolinspektionen utfört granskningar av skolanoch under den tid Waberi var rektor. Trots detta fick han behålla rektorsskapet!

Det har nu framkommit att  Abdirizak Waberi, är partiledare för National Unity Party i Somalia. GT kunde i går berätta att partiet kopplas till islamistiska organisationer som Muslimska Brödraskapet. Något som även författaren Johan Westerholm tagit upp i sin bok ”Islamismen i Sverige”. Genom egna kontakter har jag själv informerats om att detta parti i sina stadgar innehåller sådana islamistiska värderingar som fråntar kvinnor/flickor samma rättigheter som män/pojkar.  Självklart har Skolinspektionens åsidosättande av skollagen inneburit framtida men för vissa kvinnliga elever. Därför vill jag påstå att Skolinspektionen under åren gjort sig skyldig till grova tjänstefel och nu i än högre grad vilket kommer att få katastrofala följder för många kvinnliga elever.I frågor där en part (flickorna) är helt utan möjlighet att agera själva måste Skolinspektionen alltid ta deras parti när de utsätts för förtryck.Det måste innebära att sådana skolor tvingas upphöra med sin ”skolverksamhet” och inte som hitintllls förtryckaren ges större och större möjlighet att förtrycka och förstöra livet för ännu fler.Hade det rört sig om svenska skolor med svenska elever hade de stängts omedelbart. Att så tydligt få förtrycka och psykiskt misshandla kvinnliga elever som fått ske på bl a Römosseskolan är så långt ifrånhumanism man kan komma.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävl

Foto från GP
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Anmälan mot Skolinspektionen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.