Precis som idag!

I underbara boken ”Paradiset finns om hörnet” beskriver Mario Vargas Llosa konstnären Paul Gauguin och hans mormor Floras liv. Läste just raderna ”… i London den där sommaren 1839 när Flora … ägnat sig åt att studera allt i detta stadsmonster med sina två miljoner invånare, huvudstad i jordens största imperium, säte för de främsta fabrikerna och de största förmögenheterna, för att visa världen hur fasaden av välstånd, lyx och makt dolde den mest vedervärdiga utsugning, de värsta orättvisor, och hur en lidande mänsklighet utstod gemenheter och misshandel för att möjliggöra en svindlande rikedom för en handfull aristokrater och egendomsägare.”

Precis som idag! – tänkte jag och här kommer några exempel:

För 3 månader sedan heter det i SvD: ”I pandemins skugga ökar extrem fattigdom och svår hungersnöd

Istället för att förebygga och seriöst behandla influensan, länkar finns t ex här, fortsätter våra beslutsfattare låta världen raseras, inte för styrande multibillionärerna som håvar in pengar på att hela världen vaccineras, utan för det växande antalet fattiga som när artikeln skrevs hade ökat med hela 40%. Hur många procent har det blivit idag? Hur många procent har det blivit när styrande 1 procentarna har fått vad de vill ha? Om de någonsin bli mätta?

Vi ber för att de ansvariga kommer få stå till svars genom vår tids Nürnbergrättegång som advokat Dr Reiner Fuellmich arbetar på att genomföra – läs här!

Några dagar senare i samma tidning: ”444 misstänkta i jättelik maffiarättegång i Italien

Chefsåklagare Nicola Gratteri säger angående maffiarättegången i södra Italien där 444 personer står åtalade, bland dem advokater, revisorer, tjänstemän och domstolsanställda: ”Etiken och moralen (i samhället) har sjunkit kraftigt under senare år… vilket har gjort det lättare att korrumpera offentliga beslutsfattare. Det berör inte bara Italien. Det berör västvärlden.”

Känns det igen när vi tänker på våra svenska offentliganställda beslutsfattare? Varför fortsätter folk rösta på dem? Är det så att korrumperade själar väljer sina likar vid rösturnan? Alla har chansen att vakna ur hjärntvätten men de flesta fortsätter att vandra i fårflocken.

I en artikel ur samma tidning från den 3 oktober anser sig chefen för underrättelseenheten inom Stockholmspolisen ha ”bra koll på stadens kriminella nätverk.” ”Totalt handlar det om 1 500 personer. Av dem bedömer polisen att 25-30 personer står för det största våldskapitalet och som driver våldsspiralen.”

Jag begriper ingenting! 25-30 personer går alltså fria och skördar det ena brottsoffret efter det andra medan polisen jobbar på att ”ha bra koll”. Senare i artikeln säger samma chef att för att förändra det här måste polisen alltid närvara i områdena där dessa kriminella härjar. ”Vi måste vara där varje dag året runt”.

Jag begriper ingenting! ”Vi måste vara där varje dag året runt”. På vår bekostnad ägnar polisen sin yrkesambition åt att ” alltid närvara” i de kriminellas områden, inte att lagföra dessa 25-30 personer som ”står för det största våldskapitalet och som driver våldsspiralen”, utvisa dem (det heter senare i artikeln att en del av dem kommer från Västafrika) så att människor kan leva i trygghet.

Finns det ingen gräns för hur förvriden man får vara i huvudet som beslutsfattare? Nej tydligen inte så länge fårflocksvensson  lägger sin röst på samma politiker som sätter dessa beslutsfattare på sina poster.

Avslutar med en petitess som väl ingen bryr sig om men som får bli sista exemplet på varför raderna ovan för snart 200 år sedan är lika aktuella idag:

Av oklar anledning fortsätter CKS, Centrum för kommunstrategiska studier, skicka sitt nyhetsbrev per post till mig trots att jag slutade som politiker år 2014. Jag blir lika förbannad varje gång jag läser hur de slänger bort våra skattepengar.

Ur sista nyhetsbrevet: 5 miljoner ska gå till att följa drabbade överskuldsatta unga vuxna under 3 år, för att dokumentera vad som händer och försöka förstå. År ut och år in ska samma frågor ” försöka förstås” och dokumenteras till förbannelse medan de drabbade blir fler och mår allt sämre. Inom loppet av 1 tim skulle jag kunna berätta för dessa dokumenterare vad överskuldsättningen ofta beror på och hur problemet skulle kunna lösas, men det vill de naturligtvis inte veta. Vad ska de leva av ifall de 5 miljonerna istället används till att seriöst hjälpa de skuldsatta?

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Precis som idag!

  1. Conny Lundberg skriver:

    Vi står vid ett avgörande vägskäl idag som avgör om vi skall få leva i en demokrati eller en vidrig fascism. Endast de som verkligen brinner för frihet och demokrati kommer att kunna komma i närheten av denna. Sann frihet och demokrati bygger på att alla livsbejakande människor samarbetar med varandra för att avslöja makthavarnas korruption. Vi måste skjuta alla våra åsikter åt sidan och inse att vi i detta ögonblick har chansen att skapa den frihet vi önskar om vi står enade inför hotet av den förtryckande fascism våra makthavare planerar och bit för bit inför.

    Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.