Galenskap har blivit regel

Kommer helt av mig i bloggandet och tror det beror på att jag hoppas att galenskapen som verkar gript tag i nästan hela världen bara är en mardröm. Kan det vara sant? Nej folk har ju hjärnor! Eller har dom bytts ut till skärmar kontrollerade av propagandamakarna bankägare, vapenproducenter, läkemedels/vaccinproducenter tillika mediaägare?

Som exempel kikar vi lite på Natos – med Sverige som alltid lika trogen bundsförvant – invasion och ockupation av Afghanistan. Ett land som under talibanerna bestod till stor del av småskaligt jordbruk vilket med ”hjälp” av oss under den 20 åriga ockupationen förvandlats till vallmoodlingar (knarkproduktion). Oss är de som röstat på riksdagspartierna som voterat för invasion/okcupation av även det landet långt härifrån som aldrig stört oss. Ett annat är t ex Libyen.

Kriget bekostades i vanlig ordning av lånade pengar. Inte bara krigsproducenterna skall tjäna utan fram för allt bankerna med hjälp av räntan generation efter generation efter generation. För att ta ett exempel, se artikel i Nya Tider ”Så mycket har USA:s krig i Afghanistan kostat”. USA:s skattebetalare står så klart för notan, vem annars? Kriget kostade det hårt arbetande folket 300 miljoner dollar varje dag i 20 års tid. Räntan bidde 500 miljarder dollar och växer som sagt stadigt. Smart! För att rasera afghanernas möjlighet till självförsörjning till förmån för heroin till världens knarkare och antar även morfin till läkemedelsindustrin.

Nästa artikel i samma tidning ”Varför slåss vi i Afghanistan?” innehåller mycket talande utdrag ur ”Det Islamiska Emiratets brev till det Amerikanska folket”. Får vi gissa att det är den sanna skildringen av verkligheten där borta? Tänk om skärmfolket ville höra de drabbades version, inte alltid bara krigens vinnares version…

Senaste nytt ur samma tidning ”Vaccinerade personer är de som hotas av de nya covid-varianterna”. Läs och sprid! Besudla dig inte med propagandan, tiden är för knapp, vi måste vakna för verkligheten eftersom den håller på att glida oss ur händerna – rakt in i total galenskap, för oss, inte vinnarna, de förverkligar sin dröm och håller på att lyckas!

Detta inlägg publicerades i Krigs o Rättsbusiness, Vård o Miljö. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Galenskap har blivit regel

 1. SasjaL skriver:

  Visst, folk har hjärnor, men där det är dags att ‘kila vidare’, så kan de donera dem som nästan oanvända … Helt otroligt att man skall kunna behöva fälla en sådan kommentar.

  ‘Fiskar’ på jobbet in emellanåt, om hur det står till med kunskaperna i sammanhanget (går varsamt fram, så att de inte får för mycket att smälta på en gång.), men det är skralt, mycket skralt. Det är vad media ‘förmedlar’, inte helt oväntat, som fortfarande gäller som informationskälla. Några få är dock upplysta och vi har börjat att konversera tvärs över i lunchrummet under matraster. Övriga är tysta, mycket tysta. Någon gång skjunker det förhoppningsvis in … Cheferna äter i ett annat rum, så det får bli pö om pö ute på arbetsgolvet, när tillfälle ges. Den mest hysteriska av dessa har köpt in ett antal snabbtester, men jag har inte fått tillfälle att förmedla att snabbtester generellt ger fler felaktiga svar och när PCR-testet ger godtyckliga resultat beroende på den person som utför det, så …

  Gillad av 2 personer

 2. Helena Palena skriver:

  Suveränt bra genomgång av orsaken till galenskapen. Tappar också sugen för det hela är så otroligt att dom kan genmföra det här och folk går på det. Vi vet agendan och det är inga vänliga själar som ligger bakom det här. Fy fan på ren svenska.

  Gillad av 3 personer

 3. michaelnilsson228 skriver:

  Hur får man hopp i en hopplös tid?
  Kanske är det svårt att hålla hoppet uppe, men hur håller man uppe hoppet i en hopplös tid? Jag tänker att mycket annat tappar sin dragningskraft. Många saker som tidigare var viktigt blir klart mindre viktigt.

  Kanske är det svårt att hålla hoppet uppe. För mig har det blivit viktigt att se och söka upp det som verkligen är ljuspunkter just nu. Vad menar jag? Jo, att du kan skapa hopp hos dig själv också andra genom att fokusera mer på det som är och det som har varit bra, då får inte oron om framtiden makt över tänket.

  Till sist har jag en väg som överväger alla andra vägar. Jag ber till gud att han ska ge mig hopp. Min tro vilar i en Gud som kan mer än vad jag kan. Som har ett bättre perspektiv än alla oss andra. Det ger mig en trygghet. Den ger mig tilltro. Den ger mig ljus i tunneln. Framtidstro. Den bär mig på ett förunderlig sätt. Ställ inte frågan ”är du lycklig?”. Utan fråga ”hur lycklig är du?”. Välj att titta på allt från den positiva sidan. Träna dig att se att du har mer hopp än du tror. Mer hoppfull än du upptäckt dig vara. Du är mer lycklig än du tror att du är. Än så länge finns det så mycket att vara tacksam för. Låt det fylla din tankevärld.

  Min bön är: Herre, tack för att vi får sätta vår tillit till dig Herre. Tack för att du förmår att hjälpa oss i en tid som denna. Gå med oss. Ge oss ditt hopp. Tack för att du räcker till för oss alla. Hjälp alla som drabbas i andra länder av deras regeringars tyranni. Hela. Stödja. Trösta. Amen.

  Gillad av 1 person

  • hllviken skriver:

   Du är verkligen en snäll människa som vill skänka tro och hopp till medmänniskorna!

   Gillad av 3 personer

   • Michael Nilsson skriver:

    Tack för de vänliga orden, hllviken!

    Jag har fann min plats i livet för länge sedan, och mitt kall är att hjälpa och motivera mina medmänniskor. Genom att följa mitt inre kall får jag uppleva en grundning och mening i mitt eget liv. Att få göra det jag är ämnad för och inte en massa annat som jag tror att jag borde och måste göra, ger utrymme för den inre lågan inuti mig att växa sig allt starkare. Min upplevelse är också att jag känner stöd från denna allomfamnande och gudomliga kraft när jag följer det som är mitt att följa.

    Men i år 2021 har blivit självisk, idiot, mördare med mera för att jag vägrar ta giftinjektionerna. Trevliga och snälla människor har blivit elaka, men jag bryr mig inte om vad dom kallar mig, för jag vet att jag gör rätt. Om dom som tar giftinjektionerna vet att dom gör rätt, så är det deras val.

    Vilken väg ska man välja, vilket beslut man ska fatta, om svaret ska vara ja eller nej, stanna eller gå, fortsätta eller avbryta, bör inte bestämmas av vilket val du gillar, eller vad som känns lätt, utan av vad som känns rätt. Väljer man det alternativ som känns rätt, oavsett hur svårt beslutet är att fatta, och oavsett om det till en början innebär svårigheter och obehag så finns det inget att ångra. Att välja det som känns rätt, den väg som den inre kompassen pekar ut är den bästa vägvisare vi har till vårt förfogande. Den vägvisare som ger oss visshet och tillit, som agerar utifrån kärlek och utveckling, som gör att vi går vår väg med livets stödjande hand i ryggen och som får andra att möta oss med kärlek och respekt.

    Gillad av 1 person

   • corneliadahlberg skriver:

    Håller med Hllviken! Vårt samhälle har de facto blivit Lennart Hellsings I Annorlunda:

    ”I Annorlunda
    där är fyrkanter runda
    där har ringar fyra kanter
    där är glasbitar diamanter
    där har de flintskalliga lockar
    där niger pojkar, flickor bockar
    men annars är det mesta bara
    som det brukar vara.

    I Annorlunda
    där kan man se och blunda
    där är fula flickor sköna
    där är röda rosor gröna
    där skiner solen hela natten
    där kan man torka sig i vatten
    men annars är det mesta bara
    som det brukar vara.

    I Annorlunda
    där är det sjuka sunda
    där är alla gubbar unga
    där är bomullstussar tunga
    där betar bilarna på ängen
    där seglar båtarna i sängen,
    men annars är det mesta bara
    som det brukar vara

    I Annorlunda
    där är djupa sjöar grunda
    där är alla kurvor raka
    där kallas framåt för tillbaka
    där får man pengar när man handlar
    där kallas russinen för mandlar,
    men annars är allt bara.”

    Vi kan tillägga:
    I Annorlunda (Sverige)
    där har godhet blivit ondska
    där har Satan blivit Gud”..

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.