Vägra betala och tänk till i morgon

ENERGIUPPROPET

Vägra betala hela elräkningen!
https://www.facebook.com/groups/energiuppropet/

Den ekonomiska hanteringen har vart under all kritik. Inflationen ökar, elpriserna stiger åt rekordhöjder, och det har endast börjat. Detta är något som kommer att påverka ofantligt många hushåll under vintern. Och våra makthavare gör just nu oerhört lite för att stoppa den kommande krisen.

Nyligen gick dessutom elbolagen ut med att de ville riva upp bundna avtal. De ekonomiska stödpaket politikerna lade fram som lösning, kommer endast att spä på den redan stigande inflation och skuldmättnad vi ser i dagens samhälle, och förvärra vår ekonomiska situation.

Fortsätter vi i denna takt så kan vi se en energi- & ekonomisk kris inom kort. Något som återigen kommer att slå tillbaka på folket.

VI UPPMANAR DÄRFÖR FOLKET TILL EN ENAD PROTEST:

VÄGRA BETALA HELA ELRÄKNINGEN!


Vi kommer att sätta igång denna protest när vi är tillräckligt många.

Vi har startat en namninsamling där vi kräver att staten går in och betalar överskottet i elräkningen.

Politiker undviker att ta sitt ansvar för att de satt oss i denna situation av beroende av globala energipolitik. Vi utkräver därför ansvar, och tvingar staten att gå in och betala överskottet av folkets elräkningar.

Sverige är ett av länderna med lägst statsskuld i världen, och påstås ha sparat pengar ”i ladorna”. Dessa resurser bör därför användas i denna ”krigsvinter” som politikerna kallar det, där vi inte trycker upp ytterligare pengar som endast bidrar till ökad inflation.

Politikerna bemöter just nu inte problemet i proportion till vad som behövs att förhindra denna utveckling. Våra skattepengar har använts till allt annat än att säkra ett tryggt och stabilt samhälle åt folket. De har glömt bort att makten utgår från folket. Så låt oss påminna dem nu.
Demonstration mot inflation & korrupta politiker!
Det är dags för folket att resa sig. Vi ser att den ekonomiska utvecklingen går åt helt fel håll.

Ofattbart höga el- och driftkostnader
Ökande bränslekostnader
Stigande priser på mat och livsmedel
Nekande av kontanter som betalningsmedel
Bostadsmarknaden håller på att dyka och räntorna skenar uppåt

Detta är bara en bråkdel av problemen vi ser öka i samhället. Och vi ser inga konkreta lösningar från våra politiker. Nästan så att man kan fråga sig om en samhällskollaps är själva meningen?

Vi är inne i en ekonomisk bubbla, som snart kommer att spricka. Och det ekonomiska systemet är skuldmättat sedan långt tillbaka. Detta är självaste grunden till problemen. Något som våra politiker är tysta om, när de endast riktar fokus mot symptomen. Något som dessutom kommer slå tillbaka på den vanliga svensken i längden.

HUR LÄNGE SKA VI ACCEPTERA DETTA?

Den 1 Oktober samlas vi kl 14.00 på Medborgarplatsen i Stockholm för att visa politikerna vårt missnöje och kräva att de tar sitt ansvar. Därefter kommer vi genomföra en frihetsmarsch till riksdagshuset och visa att folket kräver ekonomisk frihet från våra makthavare.

DET HÄR ÄR FOLKETS UPPROP.

Visa att även du kommer att stå upp för friheten, och delta via:
www.folketsupprop.nu

I Glasgow går folk ut och bränner sina el räkningar. Samma i Neapel. Svensson är nog snarare benägen att ta livet av sig när den så innerligt betrodda överheten trampar neråt mer än vanligt i takt med att den slickar uppåt allt mer ogenerat (det funkar ju). För inte länge sedan slickade våra politiker för vaccinbolagens kanonvinster för att strax därpå slicka för el bolagens kanonvinster. Skillnaden är att de förra fick våra skattepengar medan politikerna nu valt att trampa på bostadsägarna. Storföretagen betalar knappt någonting för sin el, se t ex Facebook och Google i Sverige. Klaus Schwabs plan tar stormsteg framåt: Vi ska inte äga någonting och bli lyckliga i finanselitens händer.

I morgon går svenska medborgare och icke medboragare och röstar för Klas Schwabs The Great Reset, för högre el priser m.m.

Max Gustaf Segerström FB: ”VÅR EGEN MARIE ANTOINETTE HJÄLPER DIG KLARA VINTERN
Idag tipsar Sveriges egen Marie Antoinette, Annika Strandhäll, om vad svenska folket ska göra i vinter när det är kallt och de inte har någon mat hemma.
1. Vrid upp temperaturen extra mycket på alla element. Ta sedan en taxi till Operakällaren och ät något riktigt gott och glöm inte att säga åt taxichauffören att vänta utanför.
2. När du är klar, hoppar du in igen i den varma sköna taxin och åker till Vetekatten och äter prinsesstårta – alla kan vara prinsessor, men inte lika fina och bra som mig så klart.
3. Glöm inte att säga åt taxichauffören att vänta igen utanför.
4. När du fikat klart, köper du en stor påse kanelbullar, som du tar med i taxin.
5. Åk sedan hem med taxin.
6. När du kommit hem är det jättevarmt och skönt hemma och du har massor med goda kanelbullar att äta.
– Go och gla, kexchoklad, som Mogge brukar säga. Svårare än så, behöver livet inte va.
Det går inte att be taxichaufförer att vänta utanför över natten, tro mig, jag har frågat många gånger.
Puss & K!
Din Working Class Hero”

Hur mycket valmanipulation blir det denna gång tro? Jag har redan lagt min röst, för ut ur EU:s teknokrati och finansdiktatur och nej tack till att anfalla andra länder tillsammans med krigsorganisationen Nato. Nu har du räknat ut att inget riksdagsparti fick min röst 😉

Lycka till i morgon, jag menar tänk till… Eller skratta åt spektaklet? Både och tror jag på!

Detta inlägg publicerades i Raseringspolitik. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Vägra betala och tänk till i morgon

 1. SasjaL skriver:

  Problemet med att rösta på ett parti som inte redan finns med i riksdagen, är att allt för få vågar göra det. (Det finns över 50 behöriga partier, som knappast får något medialt utrymme alls …) I.o.m. att ett sådant parti har mycket små möjligheter att ta sig över 4%-spärren, så blir det indirekt en röst som gynnar de som inte borde få några röster. Så länge folk i allmänhet är rädda för att det kommer ut att de röstat ”avvikande”, alternativt är hjärntvättade, så lär inga större förändringar ske. Rätten till ”valhemlighet” borde vara tillräcklig och är man bara uppmärksam i vallokalen över hur folk beter sig, fram för allt valfunktionärerna, så skall det inte vara några problem.

  Gillad av 3 personer

  • SasjaL skriver:

   Har några bekanta som förmedlat att de förhandsröstat. Frågade om de fick tillbaka röstkortet. Gemensamt svar var nej. Frågade då om hur de skulle kunna nyttja den lagliga rätten att ändra sin(a) röst(er), då det förutsätter att man har röstkortet kvar …

   Gillad av 2 personer

   • corneliadahlberg skriver:

    Mitt stoppades ner i samma box som valkuverten med motiveringen att jag förtidsröstade och annars skulle kunna rösta en andra gång. Där missade jag tydligen något, så länge sedan jag förtidsröstat…

    Gillad av 1 person

   • SasjaL skriver:

    Brott mot vallagen m.a.o. Har förtidsröstat vid två tillfällen och en valfunktionär försökte konfiskera mitt röstkort vid det senare. Opponerade mig högt och tydligt och undrade hur jag skulle kunna nyttja min lagliga rätt om röstkortet saknades. Jag fick snabbt röstkortet tillbaka, när den kommunistiske funktionären blev varse om att alla i lokalen bevittnade händelsen. Tyvärr, så var jag redan uppe i för högt varv, att jag inte frågade om hur många gånger det hänt hittills …

    Gillad av 4 personer

   • SasjaL skriver:

    Röstar man en ”andra gång” eller fler, så är det bara den sista som är giltig. På valdagen är den definitiv och först då skall man lämna ifrån sig röstkortet. Äldre röster skall då uppenbart makuleras. Eftersom att funktionärerna måste hålla reda på röstsedlarna genom identifiering av kuverten, så har vi tyvärr dilemmat att rösträknarna slutligen kan identifiera vem som röstad vad, om förhandsrösten blir definitiv. De kan med andra ord inte lägga ner dem omärkta i samma låda. Kuverten märks med det id-nummer som finns i röstlängden, om jag inte missminner mig. Hur kan man annars identifiera de rätta röstsedlarna för den som ångrar sig? [ret]

    Gillad av 3 personer

   • corneliadahlberg skriver:

    Ja precis hur kan man isf identifiera rätta valsedlarna. Talade med väninna om saken idag och samma där, de stoppade röstkortet i samma kuvert som hennes valsedlar. Med andra ord borde det inte vara svårt att föra register över vem vi rösat på…

    Gillad av 2 personer

 2. Pingback: Vägra betala och tänk till i morgon - Bloggfeed

 3. michaelnilsson228 skriver:

  Det är såååå frustrerande att titta på partidebatterna. Jag försöker i alla fall, men dom är sååå långt borta från verkligheten, och ingen av dom skänker mig något hopp. Det har dom inte gjort på många många år. Jag blir bara förbannad varje gång jag hör och ser dom.

  Det är så lätt för dom att stå och prata om ditten och datten utan att fatta vad deras redan tagna beslut har fått för konsekvenser. Sen har dom mage att stå och rabbla massa dynga för att skyla över vad man gjort och därmed framstå som en ängel när man kommer med de vackra orden och lösningsförslag på de problem man själv skapat. Ingen av dom ser en helhetsbild av hur konsekvenserna i det dagliga livet är för den lilla människan av den förda politiken.

  S och MP måste erkänna sitt ansvar för elbristen, men dom blånekar om detta. Hur kommer det sig att politiker kan ljuga hur mycket som helst, och samtidigt uppfattas som sanningssägare av sina väljare?

  I sitt valmanifest 2014 lovar Miljöpartiet att flera gamla kärnkraftsreaktorer ska stängas under den kommande mandatperioden. Att frågan har högsta prioritet framgår av den energiuppgörelse som MP och S ingår redan två veckor efter valdagen den 1 oktober 2014 två dagar innan den nya regeringen presenteras.

  De centrala delarna i överenskommelsen är: ett stopp för Vattenfalls planering av ny kärnkraft. I stället ska det statliga bolaget användas för omställningen mot förnybar energi. Effektskatten på kärnkraft höjs kraftigt liksom säkerhetskraven. I SVT:s Rapport samma kväll framträder en mycket nöjd Åsa Romson (MP): ”Vi ska säkerställa att det stängs kärnkraftsreaktorer under den här mandatperioden och det kommer också att bli så.”

  På podcasten: Solcellskollen (24/4 2018) skryter Miljöpartiets dåvarande energipolitiska talesperson Lisa Nordin om hur regeringen med hjälp av informell styrning förmådde Vattenfall att skifta fokus till 100 procents förnybar energi.

  Sanningen kommer alltid fram, förr eller senare.

  Gillad av 4 personer

 4. Janos Levai skriver:

  ”De ljuger aldrig så mycket som de gjorde före ett val, under ett krig och efter en jakt.”
  Otto von Bismarck

  ANNA DAHLBERG

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/s-ministrarnas-arrogans-har-blivit-outhardlig/

  Gillad av 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   Tack Janos för påminnelsen om att manuellt publicera din censurerade kommentar, igen! WordPress gillar som sagt inte dina länkar, vad det nu är för fel på denna underbara musik?

   Lite lustigt, Anna är mitt 1:a namn, långsökt, hm, och jag har bott i Bismarcks våning i Berlin, alltså f d. Hyrde bara det minsta rummet men lite utsikt över Kurfürstendamm hade jag, Västberlins stora shoppinggata, fast mycket shopping blev det inte fattig student som jag var 😉

   Gillad av 1 person

   • Janos Levai skriver:

    Min fru heter Marta( Márta) och min mamma hette Anna Langer så klart vad betyder för mig namnet…jag älskar de!

    Beethoven underbara musik har en stark koppling till 1956 oktober 23 i Ungern!
    Vi var aldrig rika heller men det saknas inte ….

    Livet blir rikare, festligare och mänskligare om vi fyller de få minuterna i vardagen med det extraordinära, det mänskliga, det välvilliga och det artiga; så med festen.

    TACK Cornelia!

    Gillad av 1 person

 5. Janos Levai skriver:

  ”Din kommentar inväntar granskning.
  11 september, 2022 kl. 08:32”

  Vad ska de granska och censurera, citat från expressen eller Beethoven
  Berömda musik??? :- )))))))))

  Bästa censormäster jag älskar dig fortfarande du är bäst!!!
  Hoppet är det sista som dör!

  Med vänlig hälsning

  Janos Levai

  Heja Sverige, Heja svenska folket!!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.