Nya ligan

Precis som föregångarna vill nya ligan låta Bryssels eukrater bestämma det mesta och gå med i världens största krigsorganisation. Nato gillar nog att Sverige så duktigt pytsar in vapen i Ukraina. För att förlänga förstörelsen. Öka antalet döda. ”Stödja” kallas det… Vad jag vet är alla 8 riksdagspartier överens på den ödesdigra punkten, alltså inget fredsalternativ.

Vi flyttar inrikes. Kommer Svergedemokraterna vilja införa svenska el-priser igen? Vad jag förstått så vill de liksom övriga låta Bryssel bestämma, alltså kring 7 kr per kWh när kylan slagit till som Svenska handelskammaren förutspår för oss i zon 3.

Eller stämmer det att Vänsterpartiet ville införa svenska el-priser? I så fall borde vi som vill kunna bo kvar i våra hus under vintern kanske röstat på dem istället? Undrar hur många svenskar ligan tillsammans med oppositionen kommer lyckas frysa ut ur sina hem? Bara för att man vill vara kvar i EU:s inre el-marknad, frivilligt dessutom. Priserna hade annars lätt kunnat gå ner till det normala igen, men nej, vi tvingas nu sälja vår förhållandevis billiga el till EU, innan våra behov tillgodosetts, för att sedan köpa tillbaka den dyraste elen därifrån igen. Bingo för el-bolagens chefer. För inte länge sedan alla tiders Bingo för läkemedelsbolagens chefer (vaccin), livsmedelsbolagens u.s.w.

Begriper inte varför folket röstade fram det, så jag flyttar ut i trädgården.

Några frostnätter har vi haft så jag flyttade in spetspaprikan. Alla blev röda.

I förrgår fick jag upp den här potatisen 😉

Avslutar med min systers bild från vandring i Sarek förra månaden, helt ensam. Jag trodde först det var reklam för tält.

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nya ligan

 1. Pingback: Nya ligan - Bloggfeed

 2. Pingback: Nya ligan | Varjager's Weblog

 3. Janos Levai skriver:

  Alain de Benoist: Europa vill bli av med sig själv, vi är på väg mot total upplösning (video!)

  Idag dikterar mainstream-ideologin i Bryssel att Europa, det europeiska folket, ska skämmas över sitt förflutna, ta avstånd från det och be om ursäkt för sin historia. Europa vill inte ha en identitet för sig själv och vet inte heller vad det egentligen är, trots att det har tusentals år av historia och kultur bakom sig. Och om det finns länder, som Ungern, som vill bli självständiga från denna självlikviderande ideologi, då kommer centern att drabba dem med sanktioner, sa XXI. Alain de Benoist, en världsberömd författare och filosof, gav en exklusiv intervju till Century Institute. Vinnare av den franska akademin i XXI:s stora prisuppsats. Század-institutet höll en föreläsning om Europeiska unionens kris som en del av József Eötvös-föreläsningarna som anordnades av Foundation for Civil Hungary. I intervjun förklarade Alain de Benoist för programledaren Dániel Ferkós fråga:
  Enligt den världsberömde franske filosofen Alain de Benoist befinner sig Europa idag i en stor kris, vi är på väg mot total upplösning, även om början av Europeiska unionen var uppmuntrande. Men idag ser vi att Bryssel slår sig på medborgarna i Europa och spottar på folksuveräniteten. Den frågar inte folks åsikter i stora beslut, beslutsmekanismen fungerar inte alls demokratiskt.

  ”I början väckte den europeiska idén stor entusiasm, vi trodde att den skulle ge ett botemedel mot allt. Vad ser vi nu? Detta är också bara ett problem som läggs till de andra. Vi är nu på väg mot en allmän kollaps. När vi startade processen med europeisk konstruktion gjorde vi många misstag. Vi utgick från ekonomi och handel, istället för att utgå från politik och kultur. Vi ville vara en marknad snarare än en makt, och dessutom ansåg vi aldrig människor som partner i detta, vi var inte intresserade av deras åsikter. Om vi ​​sällan frågade, så tog vi inte hänsyn till vad de ville.”

  Det är viktigt att betona att Europa inte är detsamma som Europeiska unionen. Deras kontinent har en rik historia och kultur. Filosofi och demokrati utvecklades på Europas territorium. Vi har otroligt rika skatter inom konst och vetenskap. Vi skulle kunna vara stolta över vårt förflutna, i jämförelse idag beter sig Europa osjälviskt och underkastar sig andra makters historia.

  På vissa sätt är Europeiska unionen en karikatyr av Europa

  säger filosofen. Det är ett skolexempel på självuppoffring, som EU gör i samband med kriget. Den spelar inte alls den roll som vi kan förvänta oss av en oberoende makt, utan den tjänar helt Washingtons intressen. Även om det skulle ha alla möjligheter att fungera som en självständig enhet.

  Till en början hade Europa inget särskilt intresse av Ukraina. Men när kriget bröt ut antog EU omedelbart den amerikanska ståndpunkten och försäkrade omedelbart den ukrainska regeringen om dess stöd. Det handlar inte om att han skulle ha stött den ryska ståndpunkten, utan att om EU var en oberoende makt skulle han ha erbjudit sig att medla för att avsluta kriget.

  Dagens mainstream EU-ideologi driver inte bara Europas folk till självöverlämnande, utan i slutändan till självlikvidation. På grund av detta kan Europa idag inte definiera sig själv, det har ingen identitet, det skäms över sitt förflutna och sin historia. Liberal demokrati leder medborgarna till den punkten att endast individuella rättigheter är viktiga, nationella rättigheter är inte viktiga. Enligt EU:s ledare är det bra om Europa ber folk från andra kulturer om ursäkt, och de fruktar hela tiden att om Europa tar sig själv och sin identitet på allvar kommer det att utesluta andra folk.

  Idag formar inte Europeiska unionen historien alls, utan snarare ämnet för andra länders historia. Tydligen vill Europa inte ha en identitet för sig själv, även om det har tusentals år av historia och kultur bakom sig. Dagens mainstream-ideologi dikterar att vi måste se på vårt förflutna med en konstant ”mea culpa”, ta avstånd från det och göra oss av med det. Och om det finns länder, som Ungern, som vill bryta sig loss från denna ideologi, då drabbar Bryssel dem med kontinuerliga sanktioner.

  – säger Alain de Benoist i intervjun. Fler intressanta detaljer kan ses i samtalet med den världsberömde tänkaren! Det är särskilt lärorikt hur han som fransman ser på Europeiska unionens nutid och framtid.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.