Är du sparsam lille vän

Bilden heter egentligen ”Är du lönsam lille vän” men passar lika bra eftersom det är vad vårt el-sparande handlar om. Spara så att den billiga svenska elen kan exporteras till utlandet för att ge kraftbolagen fina vinster som blir etter finare när de säljer tillbaka elen till oss, nu till EU:s högsta pris.

Citat av journalist Urban Månsson ur debattartikeln ”Platta ut kurvan och var solidarisk – då var det virus, nu är det el” i Nya Tider:

”Kontentan är att hushållen i Sverige skall använda mindre el så att kraftbolagen skall kunna exportera desto större andel av den el vi producerar i landet – och tjäna pengar på det. Vi såg hur elpriserna sjönk radikalt – till och med till negativa värden – när tre av fyra kablar till kontinenten kopplades ifrån för planerat underhåll (se NyT v.42/2022).

Vår ljugar-media påstod att det låga priset berodde på att det blåste – inte ett ord om de frånkopplade kablarna!

Det är klart att kraftbolagen hellre vill sälja dyrt till kontinenten än billigt till svenskar. Reservkraftverket i Karlshamn, som bränner 70 000 liter olja i timmen och som släppte ut 90 000 ton koldioxid förra året, har kört för fullt trots att Sverige haft överskott på el. I år kommer utsläppen att bli mycket större – 2021 års nivå passerades redan i augusti. Karlshamnsverket köper sin olja från Preems raffinaderi i Lysekil. Priset varierar och uppdateras på deras egen hemsida varje vecka. Enligt Preems hemsida kommer råoljan framför allt från Ryssland.”

Du sparar väl solidariskt på el även om du råkar tillhöra de lyckligt lottade som har bundet avtal? Lika solidarisk som du för inte länge sedan blev dresserad att vara genom att helst ta samtliga vaccindoser mot corona. Och vips blev du riktigt lönsam lille vän, kanske som livslång läkemedelskund.

Ur inbjudan-mail till en konferens i temat: Den amerikanska militären har sitt eget rapporteringssystem – whistleblowers 2021 lämnade följande data: There were also increases in registered diagnoses in 2021 for the following medical conditions:

 • Hypertension – 2,181% increase
 • Diseases of the nervous system – 1,048% increase
 • Malignant neoplasms of esophagus – 894% increase
 • Multiple sclerosis – 680% increase
 • Malignant neoplasms of digestive organs – 624% increase
 • Guillain-Barre syndrome – 551% increase
 • Breast cancer – 487% increase
 • Demyelinating – 487% increase
 • Malignant neoplasms of thyroid and other endocrine glands – 474% increase
 • Female infertility – 472% increase
 • Pulmonary embolism – 468% increase
 • Migraines – 452% increase
 • Ovarian dysfunction – 437% increase
 • Testicular cancer – 369% increase
 • Tachycardia – 302% increase

Åter till Urban Månssons utmärkta artikel:

”Under coronaåren växte ett enormt skuldbeläggande fram där individer som, av olika anledningar, inte lät sig vaccineras skammades och sades vara osolidariska med, i synnerhet, utsatta och svaga personer. En uppfattning som till och med framfördes av Moderaterna var att bara vaccinerade skulle ha tillbaka sin frihet att umgås, resa och vistas i det offentliga rummet.” ...

Forskning på området beteendeekonomi visar att det mest effektiva redskapet för att påverka människors beslut och beteende är att väcka skamkänslor. Det förstärks genom att det är medmänniskor som förmedlar budskapen och pekar finger åt dem som inte ställer upp och bidrar.”

Snart har jag citerat hela artikeln, men bara måste visa, igen, vilka fantastiska regelverk våra högavlönade i Bryssel knåpar ihop:

”I början av året avslöjade … Greenpeace att flygbolagen tvingats flyga minst 100 000 ”spökflygningar” under vintern i Europa bara för att behålla sina start- och landningsrättigheter på de stora flygplatserna. Lufthansa erkände efter detta att man ensam stått för 21 000 tomma flygningar under vintern. Greenpeace påpekar att dessa onödiga och olönsamma flygningar utan passagerare eller last understryker EU-kommissionens hyckleri, då man å ena sidan kräver av medlemsländerna att minska koldioxidutsläppen från bland annat semesterresor, samtidigt som man inför ett regelverk som tvingar flygbolagen att flyga tomma flygplan.”

Då kan ju vi som är solidariska och stannar hemma vinka till alla tomma plan istället, medan vi drömmer om semestern i värmen.

Har länge tänkt tipsa dig som inte sett om dokumentären ”Massmordet på insekterna” som vi bara kan önska att våra EU-politiker skulle ta på allvar istället för att ägna all tid åt ren förödelse, som att skicka ännu mer vapen till Ukraina – läs Peter Krabbes senaste utmärkta analys Får vi snart fred i Ukraina?

Massmordet på insekterna, 56 min, visar hur den verklighetsbaserade fria vetenskapen systematiskt förvrids och döljs för att nå agendasättarnas mål.

Trevlig helg och låt oss be för att klimatet blir mycket varmare, med tanke på elpriserna…

Detta inlägg publicerades i Raseringspolitik. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Är du sparsam lille vän

 1. levai13gmxcom skriver:

  Gillad av 2 personer

 2. Pingback: Är du sparsam lille vän | Varjager's Weblog

 3. Pelle skriver:

  Prof Ryszard Legutko

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.