MagMa

MagMa är en ideell förening för alla som vill bygga ett hållbart samhälle alternativt/parallellt till samhällsförfallet omkring oss. Det finns många liknande initiativ över landet och hela världen för den delen – med lika många olikheter som det finns grupper. Vi vill fortsätta i den andan med vår profil och bilda en liten hållbar del i helheten – och hoppas på samarbete med likasinnade, utan alla möjliga ”hang ups” 😉

Se och hör vår vision i text eller film.

För att återskapa demokrati, i verkligheten, vill vi att direktdemokrati genom digital folkomröstning införs i så många frågor som rimligt. Vi hoppas den blir verklighet eftersom det brinner i knutarna och vi måste agera om vi inte vill fortsätta se på hur vårt samhälle raseras. Vi tror på folket – inte förljugna och giriga politiker.

Klicka på Direktdemokrati här om du inte orkar läsa hela eller läsa alls för den delen.

Det systemet förutsätter naturligtvis att valfusket i Sverige upphör. Folket måste – jag önskar det var självklart – kunna lita på att ingen manipulerar de digitala resultaten.

Annonser

12 kommentarer till MagMa

 1. vidholdz skriver:

  Äntligen någon som tagit ett initiativ som är värt att lyssna på – mer makt till folket – folket – ja just det – därför att makten har tagits ifrån oss – den finns i EU och det tas beslut bakom lyckta dörrar – allt för att vi gräsrötter inte skall kunna få veta vad som egentligen kommer att drabba oss p.g.a fega politikers beslut. Detta är INTE demokrati – så därför bör vi lyssna på de som vaknat – lyssna DU med.

  Liked by 1 person

 2. Ping: Avhopp | corneliadahlberg

 3. Jag har redan provat på direktdemokrati och har gett upp den tanken efter dåliga erfarenheter i Aktiv Demokrati. Jag drev det partiet framåt tills det förstördes av en obildad massa. Numera ser jag därför stora nackdelar med s.k. ”ideella föreningar” eftersom de lätt infiltreras av idioter och förstörs. Bättre att ha stark personlig ledning av varje organisation så den behåller rätt riktning.

  En hållbar del i en helhet som leder oss mot katastrof kommer tyvärr inte göra skillnad. Problemet måste ryckas upp med rötterna, politiskt med kraft, annars kvävs även ert fina lilla initiativ till slut i katastrofens sista dödsryckning. Bevis: Kortfattad historia av Påsköns slut.

  Och lyckas ni överleva nästa katastrofal nedväxt så beror det sannolikt att ni kan försvara er mot kannibaler effektivt. Lycka till!

  Se dessutom till att stödja det enda parti som försöker lösa helheten för framtidens generationer!

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Tack Martin för att du delar med dig av dina erfarenheter och kunskap!

   Ska strax skynda till mina gamla föräldrar som behöver flytt-hjälp, men ska titta på Vetenskapliga partiet när jag får ro igen – låter intressant! Spontant säger jag bara – önskar alla ärliga som idag jobbar på i det lilla kunde gå samman och bli starka istället! Just nu känns det som många vackra droppar i ett förgiftat hav. Kompromissviljan hos de små tappra dropparna måste bli stor, och där är väl haken…

   Gilla

   • Hej Cornelia!

    Härligt att du hjälper dina gamla föräldrar.
    Jo det finns många bra initiativ som jobbar på i det lilla, men få som inser hur man samverkar effektivt.

    Alla ärliga kan gå samman och bli starka, problemet är att alla som engagerar sig inte har intelligensen för samverkan ej heller den äkta viljan att lyckas.

    Inte ens kompromissviljan behöver vara så stor. I Valsamverkanspartiet som jag skapat, för just ändamålet att förenkla för alla små nya initiativ, så det finns ingen egentlig hake.

    Haken är intelligensen och motivationen att vilja lyckas.

    Vetenskapliga partiet kompromissar inte med vetenskapliga bevis och det bästa för framtidens generationer. Vi ser ingen anledning att göra det.

    Gilla

 4. corneliadahlberg skriver:

  Hemma igen samt igår hade vi andra Måndagsmötet i MagMas lokal,
  https://corneliadahlberg.wordpress.com/2014/08/16/jarnridan-pa-vag-att-kollapsa/
  som blev riktigt spännande! Där nämnde jag ditt initiativ om Valsamverkan – som känns helt rätt! Har just lagt upp följande på partiet Enhets Facebook-sida:

  Min förhoppning är att dessa och andra goda visioner ska få tillträde till ”maktens korridorer” i valet. Vi är nog alla medvetna om hur svårt det är att få ihop tillräckligt med röster och att många småpartier kämpar för goda visioner – var och en på sina håll.

  Ett alldeles utmärkt initiativ, där Enhet finns med bland förslagen, är: http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/about/

  Tillsammans stark 🙂

  Gilla

  • Tack för ditt initiativ. Det räcker dock inte med en intelligent individ i en grupp som styrs direktdemokratiskt. En majoritet måste förstå. Intelligens är inte alltid ett krav för medlemskap. Om du inte skulle lyckas få med dig Enhet så inse att Enhet då de facto inte har motivation att verka för en valsamverkande ”enhet”! 🙂

   Gilla

 5. corneliadahlberg skriver:

  Tyvärr,viljan att samarbeta är helt klart inte prioriterad, av olika anledning som man kan välja att lyfta fram – för att sedan gå under i havet av många små viljor. Då är det inte moget och vi får stå ut med att falla ännu djupare, antar jag – eller flytta till en öde ö 😉

  Gilla

 6. Tomas Vahlby skriver:

  Hej, Cornelia.
  Läser ovanstående och funderar. Vill väldigt gärna komma till dig men utan jobb så försämras min ekonomi igen. Håller med om att intelligens (och respekt) är viktigt när det handlar om att förstå sakernas tillstånd och sammanhang. På den Fas3-plats där jag befinner mig nu finns det en (1) person som jag kan prata med om politiska sammanhang och avsikter. Det duger inte. Hoppas vi ses. Tomas.

  Gilla

 7. Ping: Lisa Rövlund från Aftonbladet | corneliadahlberg

 8. zeke skriver:

  Ordet hållbar är hjärntvätt och betyder på nysvenska fattigdom.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s