MagMa

MagMa är en politiskt och religiöst oberoende ideell förening för alla som vill bygga ett hållbart samhälle alternativt till samhällsförfallet omkring oss. Det finns många liknande initiativ över landet och hela världen för den delen – med lika många olikheter som det finns grupper. Vi vill fortsätta i den andan med vår profil och bilda en liten hållbar del i helheten – och hoppas på samarbete med likasinnade, utan alla möjliga ”hang ups” 😉

1553491_941194779223962_7871589254603461889_o

Se och hör vår vision i text eller film och delta i vår aktivism här!

För att återskapa demokrati i verkligheten anser vi att direktdemokrati genom digital folkomröstning bör införas i så många frågor som rimligt. Anledningen är att samhällsbesluten fattas utan folkets reella inflytande och vi måste agera om vi inte vill fortsätta se på hur våra samhällen raseras. Vi tror på folket – inte vilseledda och arvodeshungriga politiker.

Det systemet förutsätter naturligtvis att valfusket i Sverige upphör. Folket måste, vi önskar det vore självklart, kunna lita på att ingen manipulerar de digitala resultaten.

Vill Du bli medlem – skicka ett mail till MagMas ordförande Lars-Erik Nilsson, seje@telia.com eller hör av dig på vår FaceBooksida MagMa-Direktdemokrati eller i kommentarsfältet nedan eller till mig på VK där yttrandefrihet råder.

Medlemsavgift 100:-/år, 50:-/år för studerande och pensionär – uppge Ditt Namn vid överföring. (Glöm sedan inte att höra av dig till oss med dina kontaktuppgifter så vi kan kalla dig till årsmöte!) Eller Stöd när det gäller bidrag till föreningen.

Kontonr inkl clearingnr:

9020-6089548 Länsförsäkringar Bank

banking-1238830_960_720

Gällande politikers, myndigheters och journalisters förljugenhet och övergrepp mot samhällsmedborgare har Harriet Larsson med bloggen Utanför åsiktskorridoren inspirerat oss att bilda MagMas DISSIDENTFOND:

Hjälp oss att hjälpa medborgare som blivit motarbetade/straffade av etablissemanget (media/politiker/myndigheter) för sin kamp att återinföra yttrande- och åsiktsfrihet i Sverige genom att upplysa oss om sanningen/den osminkade verkligheten. Eller som illvilligt blivit bötfällda genom  paragrafen ”Hets mot folkgrupp” – ytterligare en markör att vi skall underordna oss rådande diktatur där yttrande- och åsiktsfriheten i praktiken har avskaffats.

Överför valfritt bidrag till samma konto (se ovan) och uppge Dissident. Vi arbetar även helt ideellt med Dissidentfonden – inte en krona av Ditt bidrag går till administration.

Utbetalningar till motarbetade/straffade personer kommer att rapporteras till de forum som publicerar detta upprop. Nästa gång kan det vara Du som blir ”jaktoffer”.

Du som redan blivit jaktoffer – få hjälp av Ilan Sadé, jurist och partiledare i Medborgerlig samling, han ställer upp ideellt!

Vår första utdelning gick till Ingrid Carlqvist – hör 25 min in i programmet ”Dessa satans journalister” och 5 min in i ”Folkets makt”.

Vår andra utdelning gick till ett av djurplågaren Tomas Åbergs offer deckarförfattare Ramona Fransson, genom Joakim Lamotte som samlat in stöd till hennes rättskamp – samt just nu till sin egen, mot densamma. Ramonas brott består i att skildra verkligheten som den är. Joakims brott är detsamma. Att ifrågasätta av vår regering rikligt avlönade djurplågaren ses inte med blida ögon av vår skattefinansierade rättsröta.

Stort TACK till Dig som bidragit och Välkommen att tipsa oss om fler värdiga mottagare!

MagMa har ävan organiserat Gula västarna i Norrköping och Du är Hjärtligt Välkommen att delta! Du som vill bidra till den kampen med en gåva – skriv Gula Västar vid överföring.

56931790_275446283395698_7292436542520295424_n    47306372_270237480515082_9037351548656549888_n

MAGMA vill inspirera till BYTESHANDEL 

10463921_742324625824512_6783742161421177469_n

För Dig som tröttnat på…

95288707_ApAIH8awBs

… ❤ ligt Välkommen att på MagMas FaceBooksida publicera vad du önskar få i utbyte mot det du har att ge. (Uppdaterat: Ansvarig administratör sökes då jag numer är rätt inaktiv på FB.) Byteshandel innebär byten av reala nyttigheter mot vad för andra är reala nyttigheter, som t.ex. en gripbar vara…

1367138822_4ya

… eller arbetstimmar såsom tjänster i form av kunskap, hantverk, terapi, evenemang. Du kanske har potatis till övers och byter 10 kg mot 1 tim terapi 😉

Eller varför inte skänka/få och låna/låna ut!

feee4adc-5ef4-40bd-afbb-6df48d800616

Låt dig inspireras av redan etablerad byteshandel i Tyskland samt av lokal valuta i vårt land: ”Finanskrisen och misstron mot bankerna har fått bybor i Stjärnsund, Garpenberg, Kloster och Dormsjö att införa en egen lokalvaluta. Sedan i höstas köper och säljer man tjänster, mat, prylar, kurser eller behandlingar av och till varandra och betalar med den lokala valutan daler.”

10534561_742327205824254_8157271768278651896_n

Föreningen MagMa hade en trevlig lokal på Hospitalsgatan i Norrköping under tiden som Arbetsförmedlingens kränkande ”Fas-3” pågick i vårt land. Våra deltagare var mycket nöjda, men AF stängde efter ca 9 månader ner verksamheten eftersom de ogillade vad vi uppnådde och lärde ut.

– ”Dom ska sysselsättas, inte öka sin kompetens eller starta eget, det tar våra handläggare för ändamålet hand om!” sade kontrollant därifrån. Under de verksamma månaderna kom 2 av våra 9 deltagare ut i arbete och jag frågade om inte det var förhållandevis bra statistik. – ”Vi för inte sådan statistik” blev det korta svaret.

Läs om den myndigheten här: AF (Always Fucking).

thumbnail_magma 5Vår fina f.d. lokal

MagMas styrelse:

Ordförande: Lars-Erik Nilsson

Sekreterare: Cornelia Dahlberg

Kassör: Miriam Dahlberg

Ledamot: Gunilla Weenborn

Ledamot: Pernilla Hagberg

Suppleant: Billie Bernerståhl

Revisor: Bo-Christer Ribberfalk

Som avslutning – lyssna på Thorsten Flink (om du har OneDrive).

42 kommentarer till MagMa

 1. vidholdz skriver:

  Äntligen någon som tagit ett initiativ som är värt att lyssna på – mer makt till folket – folket – ja just det – därför att makten har tagits ifrån oss – den finns i EU och det tas beslut bakom lyckta dörrar – allt för att vi gräsrötter inte skall kunna få veta vad som egentligen kommer att drabba oss p.g.a fega politikers beslut. Detta är INTE demokrati – så därför bör vi lyssna på de som vaknat – lyssna DU med.

  Gillad av 2 personer

 2. Pingback: Avhopp | corneliadahlberg

 3. Jag har redan provat på direktdemokrati och har gett upp den tanken efter dåliga erfarenheter i Aktiv Demokrati. Jag drev det partiet framåt tills det förstördes av en obildad massa. Numera ser jag därför stora nackdelar med s.k. ”ideella föreningar” eftersom de lätt infiltreras av idioter och förstörs. Bättre att ha stark personlig ledning av varje organisation så den behåller rätt riktning.

  En hållbar del i en helhet som leder oss mot katastrof kommer tyvärr inte göra skillnad. Problemet måste ryckas upp med rötterna, politiskt med kraft, annars kvävs även ert fina lilla initiativ till slut i katastrofens sista dödsryckning. Bevis: Kortfattad historia av Påsköns slut.

  Och lyckas ni överleva nästa katastrofal nedväxt så beror det sannolikt att ni kan försvara er mot kannibaler effektivt. Lycka till!

  Se dessutom till att stödja det enda parti som försöker lösa helheten för framtidens generationer!

  Gillad av 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   Tack Martin för att du delar med dig av dina erfarenheter och kunskap!

   Ska strax skynda till mina gamla föräldrar som behöver flytt-hjälp, men ska titta på Vetenskapliga partiet när jag får ro igen – låter intressant! Spontant säger jag bara – önskar alla ärliga som idag jobbar på i det lilla kunde gå samman och bli starka istället! Just nu känns det som många vackra droppar i ett förgiftat hav. Kompromissviljan hos de små tappra dropparna måste bli stor, och där är väl haken…

   Gillad av 1 person

   • Hej Cornelia!

    Härligt att du hjälper dina gamla föräldrar.
    Jo det finns många bra initiativ som jobbar på i det lilla, men få som inser hur man samverkar effektivt.

    Alla ärliga kan gå samman och bli starka, problemet är att alla som engagerar sig inte har intelligensen för samverkan ej heller den äkta viljan att lyckas.

    Inte ens kompromissviljan behöver vara så stor. I Valsamverkanspartiet som jag skapat, för just ändamålet att förenkla för alla små nya initiativ, så det finns ingen egentlig hake.

    Haken är intelligensen och motivationen att vilja lyckas.

    Vetenskapliga partiet kompromissar inte med vetenskapliga bevis och det bästa för framtidens generationer. Vi ser ingen anledning att göra det.

    Gilla

  • Jag vill lägga till här att jag avser intern direktdemokrati i partier. Direktdemokrati som i Schweiz där folket har initiativrätt till folkomröstningar är förmodligen nyttigt om folket förstår att källgranska medierna och talar med varann öppet och kritiskt och det verkar schweizarna göra.

   Gilla

 4. corneliadahlberg skriver:

  Hemma igen samt igår hade vi andra Måndagsmötet i MagMas lokal,
  https://corneliadahlberg.wordpress.com/2014/08/16/jarnridan-pa-vag-att-kollapsa/
  som blev riktigt spännande! Där nämnde jag ditt initiativ om Valsamverkan – som känns helt rätt! Har just lagt upp följande på partiet Enhets Facebook-sida:

  Min förhoppning är att dessa och andra goda visioner ska få tillträde till ”maktens korridorer” i valet. Vi är nog alla medvetna om hur svårt det är att få ihop tillräckligt med röster och att många småpartier kämpar för goda visioner – var och en på sina håll.

  Ett alldeles utmärkt initiativ, där Enhet finns med bland förslagen, är: http://valsamverkanspartiet.wordpress.com/about/

  Tillsammans stark 🙂

  Gilla

  • Tack för ditt initiativ. Det räcker dock inte med en intelligent individ i en grupp som styrs direktdemokratiskt. En majoritet måste förstå. Intelligens är inte alltid ett krav för medlemskap. Om du inte skulle lyckas få med dig Enhet så inse att Enhet då de facto inte har motivation att verka för en valsamverkande ”enhet”! 🙂

   Gilla

 5. corneliadahlberg skriver:

  Tyvärr,viljan att samarbeta är helt klart inte prioriterad, av olika anledning som man kan välja att lyfta fram – för att sedan gå under i havet av många små viljor. Då är det inte moget och vi får stå ut med att falla ännu djupare, antar jag – eller flytta till en öde ö 😉

  Gilla

 6. Tomas Vahlby skriver:

  Hej, Cornelia.
  Läser ovanstående och funderar. Vill väldigt gärna komma till dig men utan jobb så försämras min ekonomi igen. Håller med om att intelligens (och respekt) är viktigt när det handlar om att förstå sakernas tillstånd och sammanhang. På den Fas3-plats där jag befinner mig nu finns det en (1) person som jag kan prata med om politiska sammanhang och avsikter. Det duger inte. Hoppas vi ses. Tomas.

  Gilla

 7. Pingback: Lisa Rövlund från Aftonbladet | corneliadahlberg

 8. zeke skriver:

  Ordet hållbar är hjärntvätt och betyder på nysvenska fattigdom.

  Gilla

 9. Pingback: Välkommen till idéella föreningen MagMa | MagMaSweden

 10. Joakim Ek skriver:

  Har du uppmärksammat Direktdemokraterna?

  Gillad av 1 person

  • corneliadahlberg skriver:

   Ja men om jag minns rätt så svarade de inte på min kontaktförfrågan i egenskap av dåvarande ordförande i MagMa. Är det så att man måste underordna sig rådande diktatur för att få ”tillhöra” är jag ointresserad. Å andra sidan – de kanske ändrat sig under tiden?

   Gilla

  • Hej Joakim!

   Jag är en av medgrundarna till Direktdemokraterna men kände mig nödgad att gå ur när medlemmarna eller programmerarna (egentligen oklart vilket) beslutade att i princip avskaffa och låsa diskussionen inne samt göra samtal och röstning fullkomligt overifierbar.

   De har heller inte förstått nödvändigheten av en dedikerad säker röstnings- och kommunikationsdosa för röstning via nätet.

   Är man för ökad initiativrätt till normala folkomröstningar, som i Schweiz, är numera Vetenskapliga partiet rätt alternativ. Man röstar på oss genom Valsamverkanspartiet där alla andra partier, inkl. Direktdemokratrna är välkomna till bred valsamverkan mot 4%-spärren. Välkommen!

   Gillad av 1 person

 11. Pingback: Dissidentfond för Anarkotyrranins offer | corneliadahlberg

 12. Pingback: Hjälp bötfällda för ”hets mot folkgrupp” | corneliadahlberg

 13. Pingback: Aktuellt från Kalle – sista gången? | corneliadahlberg

 14. Pingback: Kenneth Sandbergs sista? | corneliadahlberg

 15. Pingback: Folkets motioner… | corneliadahlberg

 16. Pingback: Påminnelse… | corneliadahlberg

 17. Pingback: Utdelning från MagMas DISSIDENTFOND | corneliadahlberg

 18. Pingback: Dissidentfondsutdelning till Ingrid Carlqvist | corneliadahlberg

 19. Pingback: Utan ”gräsrötter” ingen ”skörd” | corneliadahlberg

 20. Pingback: Vart ska vi fly? | corneliadahlberg

 21. Tittade på er video om direktdemokrati. Gräsrotsrevolutionen del 7.
  1. Den rösten kommer förmodligen inte registreras och är förmodligen bortkastad.
  2. Digital direktdemokrati som beskrivs finns i Direktdemokraterna, som jag är medgrundare till, men är, i dagens tillstånd, inte säker nog, eller kanske inte ens existerar, eftersom den befinner sig på ett dolt forum. En s.k. ”Schrödingers katt”. https://sv.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dingers_katt
  3. Krav på säker digital omröstning kräver en separat dedikerad krypterad dosa, samt öppenhet och verifierbarhet. https://intelligentunion.wordpress.com/2010/12/21/what-is-a-dedicated-trusted-computer-voting-device/
  4. Direktdemokrati har vi på valdagen. Den kan utökas och göras säkrare OM vi röstar för det.
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2019/02/16/demokrati-forslag-pa-ett-mer-demokratiskt-och-sakert-valsystem/

  Gilla

 22. Pingback: Gula västar Norrköping | corneliadahlberg

 23. Pingback: Från Kenneth Sandberg… | corneliadahlberg

 24. Pingback: Åsiktsförtrycket har segrat, igen | corneliadahlberg

 25. Pingback: Fler obesvarade frågor efter Estonia | corneliadahlberg

 26. Pingback: Vårt nya Sverige | corneliadahlberg

 27. Pingback: Ta strid mot svinet Tomas Åberg och lagen om hets mot folkgrupp! | corneliadahlberg

 28. Pingback: Nieårskrönika | corneliadahlberg

 29. Pingback: Djurplågares senaste offer | corneliadahlberg

 30. Pingback: Tack till WakeUp2020… | corneliadahlberg

 31. Pingback: Ny insamling | corneliadahlberg

 32. Pingback: Gott Nytt År! | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.