Den totala övervakningen av individen bara förfinas

Från Kalle Hellberg

Dieselbilen bäst för miljön! Det har jag förstått hela tiden! Men varför har politikerna en annan åsikt? Snacket om CO2 är en bluff, det börjar allt fler förstå, men om allmänheten tror på detta så är det ett bra ämne att lura folket med!

Min övertygelse är att man vill tvinga oss att köpa nya bilar, för nu ska det vara lag på att alla nya bilar i EU ska vara utrustade med inbyggda datorer och 3G-mobiler som registrerar allt som händer i och med bilen. Det betyder att varje gång bilen startas så skickas total information via mobilnätet till en server hos bilfabriken om vad som hänt sedan förra gången den startades. Det är uppgifter om vart du åkt (GPS-info), hur du kört och behandlat bilen (hastighet, hur du växlat och skött kopplingen, varvtal vid växling, hur du använder andra reglage såsom värme, air-condition, stolsvärme, blinkers mm). Detta har funnits på dyrare bilar sedan 2013 (vissa Volvo, BMW, Mercedes, Lexus), men ska nu finnas i alla kommande bilar. Jag har gjort mätningar i en Volvo V70, det var mycket hög strålningsnivå i kabinen varje gång bilen startades, och detta pågick i ca 3 minuter, men blir längre för varje gång, eftersom det blir allt mer lagrad data att skicka.

Så när alla har påtvingats en sådan bil så kan man plocka ner övervakningskamerorna efter våra vägar, bötessummorna kommer att automatiskt hämtas av staten från ditt konto, för någonstans har du säkert lurats att köra för fort eller missat ett stoppmärke.

Bank-ID blir övervakningsapp

Vi ska även tvingas att köpa nya dyra smarta mobiler, de tidigare duger inte längre, för de passar inte in i nya krav på övervakning. Varje gång du ska använda mobilen för ett bankärende så ska t ex även platsen du befinner dig på registreras hos banken.

Bedrägerierna ökar katastrofalt, trots att det bara för ett år sedan ”var så mycket säkrare” med betalningar via mobilen, t ex. Kriminaliteten var ju orsak till att kontanter måste bort, hette det då.

Jag som inte har någon mobil då, hur ska banken veta var jag är? Troligen blir det straffbart snart att inte ha mobil?

 

”KANSKE DET MEST STÖTANDE JAG RÅKAT PÅ” mm
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Den totala övervakningen av individen bara förfinas

  1. CO2 är en helt ofarlig gas, men dieselbilar är välkända för att förpesta miljön med kväveoxider. Elbil är logiskt för Sverige. Vi har enorma mängder vattenkraft och vindkraft. Bra för totalförsvaret om vi går över till att bli mer självförsörjande på energi, men det innebär att vi måste få till ett Swexit.

    Gillad av 1 person

  2. kaosforskning skriver:

    Ledsen Martin men vi har inga enorma mängder med kraft. Det är bara att ta reda på enkla fakta och du ser att kärnkraften producerar ungefär lika mycket energi som vattenkraften: https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Energi/Energibalans-i-Sverige/Elproduktion/

    Om vi bröt vårt eget uran skulle vi kunna producera mycket mer energi. Ja – men för en begränsad tid. Om jag fick välja mellan en elbil och en utvecklad bensin/dieselbil valde jag den senare – speciellt som oljan nyproduceras, i jordens inre, hela tiden.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.