Om Mig

cornelia-sv  Till mångas förfäran tog jag steget in i det politiska livet vid 50 års ålder.

Vem är jag? Förhoppningsvis i ständig utveckling! I min ungdom ville jag bli präst. Efter att ha drabbats av våra statliga myndigheter ville jag bli kriminell. En mer sansad reaktion på denna mitt livs senare erfarenhet var att bli politiker.

Efter insikt i vårt politiska system – som ledamot i Kommunfullmäktige, nämndeman i Tingsrätten, ledamot i Östsam, ledamot som politiker i Kyrkofullmäktige, Stiftet samt Kyrkomötet – var det min tur att bli förfärad. Jag förstår nu varför vår samhällsutveckling pekar käpprätt åt…

imgres

Är rörelsepedagog och har arbetat många år som lärare och några inom vården. Drömde för mycket länge sedan om att bli bildkonstnär, men gav upp den banan när konstskolorna jag sökte till i Stockholm inte uppskattade mina arbetsprover 😉 Tar numer till penseln på väggar och tak där jag bygger min verksamhet. Undantaget när månen fascinerar, då kan det bli en bild, några exempel längst ner.           

Rösta på? – Bojkott av nuvarande maktmissbrukare borde vara självklart! Om det gav makten tillbaka till folket vill säga. Vilken dröm för våra barn och barnbarn om de röstberättigade vaknar och sätter stopp för raseringen av våra än så länge förhållandevis fredliga samhällen, vår trots omfattande förstörelse givmilda jord.

Blev hastigt och lustigt valbar som kandidat till EU-parlamentet 2014, men rösterna fuskades helt lagligt bort i publiceringen av valresultatet. Länsstyrelserna har nämligen enligt svensk lag rätt att ange falska siffror för valresultatet hos småpartierna så länge det inte påverkar den reella utgången av valet. Varför sätta i system att publicera falska siffror, på skattebetalarnas bekostnad, kan man ju undra?

När jag gav mig i kast med projekt bojkott blev jag inte lite förvånad när Valmyndigheten förklarade att det räcker om typ våra partiledare går och röstar för att valresultatet ska räknas som giltigt. I demokraturen Sverige kan alltså så gott som hela befolkningen bojkotta valet utan att valresultatet ogiltigförklaras…

vraagteken27[1]

Våra politiker ogillar starkt fenomenet folkomröstning eftersom det skulle kunna ge makten till folket och har genom ändrad lagstiftning försvårat den möjligheten för oss. Mer om mina tankar, inte minst gällande en för alla möjlig revolt, eller kalla det en för alla hälsosam utväg ur destruktionen, i Gräsrotsrevolutionen. Ifall du tycker läsningen tar för mycket av din tid (dryga timman) så har konstnären Gunilla Weenborn skapat ett lättkonsumerat filmalternativ genom att tala texten tillsammans med vackra bilder här

18222248_10154869291916144_2108722929435111886_n(1)

Under min tid som politiker (blev efter 3 år politisk vilde och är numer inte med i den officiella politiska leken) lämnade jag in dessa mina ❤ frågor som fullt genomförbara motioner. Varsågod kopiera, ändra efter behag, signera och lämna in till Ditt parti, de är tyvärr minst lika aktuella idag!

Du som skriver kommentarer efter inläggen: Välkommen med ärliga hövliga kommentarer och du är så klart helt ansvarig för allt du skriver! Se Lars Berns nya policy för kommentarer vilken gäller även här, förutom antalet kommentarer, tecken och länkar som jag inte vill begränsa.

Aktivist och medgrundare av ideella föreningen MagMa

Utvisa utan folk   IMG_20180216_110443 (2)

29511603_1829667413710023_7916173052607309798_n (2)   P_20180606_173440

1553491_941194779223962_7871589254603461889_o

Lyssna på Thorsten Flink – om du har OneDrive. Om inte, håll till godo med mina månar:

8 kommentarer till Om Mig

 1. Pingback: Senaste valfusk | corneliadahlberg

 2. Josef Boberg skriver:

  Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

  Gillad av 2 personer

 3. ar4ne skriver:

  Eftersom jag är en gammal pensionär och född när andra världskriget bröt ut och min Far var politiker så kan man säga att man är född in i politiken.
  För att ge dig kredit för vem du är Cornelia så beundrar jag din insats och kanske främst för att våga vara kvinna som har det som alla kvinnor borde ha en lärdom om den verklighet vi lever i som annars tyvärr mången kvinna inte vill erkänna. Men var inte ledsen och tror, att inte män också flyr undan verkligheten. Nej, det har du givetvis märkt.
  Dessa visdomsord bör du sprida: Politiker måste lära sig att ljuga trovärdigt, utan den kunskapen blir aldrig en politiker långvarig på en politisk post.

  Gillad av 1 person

 4. kentbengtsson0 skriver:

  Bra att se dig dela dina erfarenheter, från ett perspektiv som många av oss saknar.
  Tack också för att du länkat till min blogg nere till höger.
  Jag tror det kan vara så att det rådande systemet har gått så långt ifrån vad det borde vara att det är dags att överge det och skapa ett nytt med människan i centrum, baserat på frivilligt deltagande istället för tvång och hot.

  Gillad av 1 person

 5. Pingback: 57% av ryssarna tror inte…. | corneliadahlberg

 6. Pingback: Valfusk m.m. från Kalle Hellberg | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.