Om Mig

cornelia-sv  Till mångas förfäran tog jag steget in i det politiska livet vid 50 års ålder.

Vem är jag?

I min ungdom ville jag bli präst. Efter att ha drabbats av våra statliga myndigheter ville jag bli kriminell. En mer sansad reaktion på denna mitt livs senare erfarenhet var att bli politiker.

Efter insikt i vårt politiska system (som ledamot i Kommunfullmäktige, nämndeman i Tingsrätten, ledamot i Kyrkofullmäktige, Stiftet samt Kyrkomötet) – så är det min tur att bli förfärad. Jag har numer full förståelse varför politiska kreationer leder till att människor drabbas, varför vår samhällsutveckling pekar käpprätt åt…

Är utbildad rörelsepedagog. Har arbetat många år som lärare och arbetat inom vården. Drömde för mycket länge sedan om att bli bildkonstnär, men gav upp den banan när ingen av Stockholms konstskolor uppskattade mina arbetsprover 😉 Tar numer till penseln på väggar och tak där jag bygger min verksamhet.

Rösta på? – Bojkott av nuvarande maktmissbrukare borde väl vara självklart!? Om det gav makten tillbaka till folket vill säga. Vilken dröm för våra barn och barnbarn om de röstberättigade vaknar och sätter stopp för raseringen av våra än så länge förhållandevis fredliga samhällen, vår trots omfattande förstörelse givmilda jord.

Blev hastigt och lustigt valbar som kandidat till EU-parlamentet 2014, men rösterna fuskades helt lagligt bort i publiceringen av valresultatet. Länsstyrelserna har nämligen enligt svensk lag rätt att ange falska siffror för valresultatet hos småpartierna så länge det inte påverkar den reella utgången av valet. Varför sätta i system att publicera falska siffror, på skattebetalarnas bekostnad, kan man ju undra?

När jag gav mig i kast med projekt bojkott blev jag inte lite förvånad när vår Valmyndighet förklarade att det räcker om typ våra partiledare går och röstar för att valresultatet ska räknas som giltigt. I demokraturen Sverige kan alltså så gott som hela befolkningen bojkotta valet utan att valresultatet ogiltigförklaras…

Våra politiker ogillar starkt fenomenet folkomröstning eftersom det skulle ge makten till folket och har genom ändrad lagstiftning försvårat den möjligheten för oss. Mer om mina tankar, inte minst gällande en för alla möjlig revolt, eller kalla det en för alla hälsosam utväg ur destruktionen, i Gräsrotsrevolutionen. Ifall du tycker läsningen tar för mycket av din tid så har konstnären Gunilla Weenborn skapat ett lättkonsumerat filmalternativ genom att tala texten tillsammans med vackra bilder här. Lyssna medan du äter, städar, badar 😉

Sist men inte minst till dig som skriver kommentarer efter inläggen: ❤ ligt Välkommen med ärliga men hövliga kommentarer och du är så klart helt ansvarig för allt du skriver!

5 kommentarer till Om Mig

 1. Ping: Senaste valfusk | corneliadahlberg

 2. Josef Boberg skriver:

  Fortsatt all Lycka till med Dina värv !

  Liked by 2 people

 3. ar4ne skriver:

  Eftersom jag är en gammal pensionär och född när andra världskriget bröt ut och min Far var politiker så kan man säga att man är född in i politiken.
  För att ge dig kredit för vem du är Cornelia så beundrar jag din insats och kanske främst för att våga vara kvinna som har det som alla kvinnor borde ha en lärdom om den verklighet vi lever i som annars tyvärr mången kvinna inte vill erkänna. Men var inte ledsen och tror, att inte män också flyr undan verkligheten. Nej, det har du givetvis märkt.
  Dessa visdomsord bör du sprida: Politiker måste lära sig att ljuga trovärdigt, utan den kunskapen blir aldrig en politiker långvarig på en politisk post.

  Liked by 1 person

 4. kentbengtsson0 skriver:

  Bra att se dig dela dina erfarenheter, från ett perspektiv som många av oss saknar.
  Tack också för att du länkat till min blogg nere till höger.
  Jag tror det kan vara så att det rådande systemet har gått så långt ifrån vad det borde vara att det är dags att överge det och skapa ett nytt med människan i centrum, baserat på frivilligt deltagande istället för tvång och hot.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s