Läsvärt – Tänkvärt – Klarsynt om IS-barn

Från Kalle Hellberg <kalle@maxicom.se> och citaturval av Kenneth Sandberg

Det är mycket vi svenskar inte förstår när det gäller barn som fostrats till soldater eller som drabbats av djävulska krig, men det är troligen ännu mindre som våra politiker verkar förstå i detta ämne….

Jan-Olof Sandgren: Ännu ett barn

“Vill man genomföra en politik som människor tycker är vansinnig och som är svår att motivera med rationella argument, finns ett trumfkort som nästan alltid fungerar. Låt opinionsarbetet skötas av barn.

Att vända sig emot barn anses inte bara elakt, utan strider mot våra mest grundläggande beskyddarinstinkter. Med barn långt framme i frontlinjen, går det att genomföra nästan vilken politik som helst. Även döda barn kan användas på det sättet. När treårige Alan Kurdis kropp hittades på en strand i Turkiet 2015, gavs denna tragiska händelse sådant utrymme i pressen att det rubbade den europeiska opinionen till förmån för liberal migrationspolitik, något som fick bestående konsekvenser för hela kontinenten. Det är inget litet ansvar man lägger på ett barn.

Nu har det dykt upp ännu ett barn som kan få storpolitisk betydelse, i varje fall för Sverige: Muhammed Skråmo. Mohammed är liksom tusentals andra barn i Syrien offer för IS krigföring.  Vad som gör fallet mer komplicerat, och riskerar att göra Mohammed till ett pilotfall, är att han märkligt nog saknar juridiska band till Sverige. Varken han själv eller någon av hans föräldrar är nämligen svenska medborgare. Pappan var norsk och mamman chilenska, och eftersom inget av de länderna anmält något intresse och han är född i Syrien, är han i lagens mening föräldralös syrier.

IS har lämnat efter sig tusentals barn, som i juridiskt hänseende skulle ha samma rätt till svenskt medborgarskap som Mohammed. Kanske till och med större. På IS sida stred hundratals svenska medborgare, samtidigt som faderskapet för många av barnen är ytterst svårbestämt. Med Mohammed som pilotfall, kan dörrarna öppnas för en rad nya asylärenden”.

 

“Sverige klarar inte av att rehabilitera IS-barnen eller de barn som blivit utsatta för IS”

“En före detta behandlingsassistent tog kontakt med mig igår med anledning av de diskussioner som just nu förs om att ta barn till IS-terrorister till Sverige, Personen har i sju år (2010-2017) jobbat som behandlingsassistent på statens institutionsstyrelse (SiS) på en av Sveriges tyngsta avdelningar (av säkerhetsskäl skriver jag inte ut namnet) och har ett och annat att säga om individer som genomlevt svåra trauman. Pojken, som blivit svårt torterad av IS, har i texten ett fingerat namn och kallas Amir. Jag publicerar texten då den är ett skräckinjagande exempel på hur illa rustat Sverige är för att ta hand om individer, som av krig och andra omänskliga erfarenheter förstörts så pass att de inte går att rehabilitera. Jag hoppas att alla politiker läser detta, och att den före detta behandlingsassistentens text sprids till alla berörda instanser”.

 

Helena Edlund om IS-barnen: De allra farligaste är barnsoldaterna

 

Avslutningsvis från MSM:

https://www.dn.se/nyheter/sverige/sapo-slar-larm-till-kommunerna-om-svenska-isbarn/

“Säpo har tillsammans med polisen gjort orosanmälningar till flera kommuner i Sverige gällande barn till svenska IS-anhängare som befinner sig i Syrien.

Enligt Säpo har sedan 2012 runt 300 personer rest från Sverige till Syrien och Irak för att ansluta sig till främst terrororganisationen IS. Idag har ungefär hälften av dem återvänt, det omfattar män, kvinnor och barn”.

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Läsvärt – Tänkvärt – Klarsynt om IS-barn

  1. hllviken skriver:

    P1-nyhet i morse; analytiker på Försvarshögskolan sa att attentatet på Sri Lanka tagit lång tid att planera. Det stöder Pollys teori på den punkten i alla fall.

    Gillad av 1 person

  2. Klart att barnen ska tas om hand, men var någonstans och vem ska stå för kostnaden är rimligen frågan, INGET annat käbbel. Ska svenska pensionärer som grundlurats att rösta för bombliberaler i Sverige stå för notan? – Nej. Detta är fulmedias fel och de ägs av fåtalet girigbukar som bara ska skämmas.

    Jag anser personligen att kostnaden bör hamna på de länder som är ansvariga för existensen av IS och andra krigsförbrytelser i Syrien, d.v.s. av girigbukar i Israel, USA, Saudiarabien och Qatar.

    För barnens bästa, svenska medborgares barn inräknat, så bör placeringen av barnen rimligen ske i nationer som påminner om IS-kulturen, d.v.s. typ Saudiarabien. Då antar jag att kulturschocken för barnen kommer bli som minst.

    Vi kan bistå med psykologer och expertis, men vi börr INTE betala eller skinna våra gamla, sjuka eller riskera svenska medborgares barn i processen, allt medan svenska politiker höjer sina arvoden och sänker förmögenhetsskatten för de allra rikaste!

    Om någon tycker det, så anser jag att denne individ är mycket klandervärd. Man ska självklart hjälpa barn, men man ska också trygga sina egna barn OCH utkräva ansvar för kostnaderna från de skyldiga!

    Något annat beslut är att betrakta som folkförräderi och är olagligt enligt brottsbalken.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.