Pissfitta

Det var länge sedan Expressens David Baas ringde för att samla smörja till sin blaska, men idag hörde han av sig, 5 år efter mitt avhopp från SD.

Vad ville månne den s.k. journalisten, som vunnit stora journalistpriset? Han inledde med att be så mycket om ursäkt innan han, lite försiktigt, uttryckte begreppet ”pissfitta”. Det visade sig att det var i princip bara det hans jobb för dagen handlade om. Begreppet hade nämligen använts på ett av SD:s möten i Rådhuset i Norrköping 2012, ja du läste rätt årtal, och nu ville han veta allt jag kände till om förhållandena kring ”pissfitta”.

David-Baas-e1531139539590

Det tog ett tag innan minnesbilderna från 6 år tillbaka i tiden dök upp 😊 Begreppet myntades av en av de äldre damerna, som var arg så klart, och vi fick oss ett gott skratt, hade aldrig hört den kombinationen förr. Undrar förresten om Svenska Akademien har infogat det i sin ordbok, det borde ju passa till ämnena de sysselsätter sig med numer? David Baas har säkert tipsat dem.

Snart kan det iaf dyka upp en artikel i Expressen av SD-jägaren Baas (han tycks vara anställd bara för att smutskasta SD) med bevis för att även jag använt begreppet ”pissfitta”. Det lät som han ansåg det vara mycket viktiga sakfrågor han undersöker. Ifall någon av er läser Expressen får ni gärna skicka hans pissfitteskildring till mig så kanske jag får skratta lite mer…

Animerad GIF

När Baas ringde upp satt jag precis och läste en äkta journalist, Katerina Janouchs upprop angående vårt land, som jag nu återgår till:

“De ansvariga för Sveriges kaos behöver en intervention för att ställas till svars”

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Pissfitta

  1. SasjaL skriver:

    David Baas är inte kompetent nog att leta upp nya saker, dvs nyheter. Journalistpriset är inget annat än vad som delas ut inom ‘klubb för inbördes beundran’ …

    Gillad av 7 personer

  2. larserik9 skriver:

    Löjligt Baas!

    Gillad av 5 personer

  3. hllviken skriver:

    David Baas är som en romanfigur i ”Kallokain” och ”1984”!

    Gillad av 5 personer

  4. corneliadahlberg skriver:

    Stora journalistprisettagarens artikel fick jag mailvägen av bloggföljare i morse, om du vill ödsla tid på Expressens eviga jakt på 1 av 8 riksdagspartier:
    https://www.expressen.se/nyheter/sd-toppens-konsordsattack-mot-aldre-kvinna/

    Alla politiker jag talat med är överens om att liknande förekommer i alla riksdagspartier – fast just pissfitta var ju ett nytt ord 😉 Skillnaden är att övriga 7 driver samma agenda som Expressen.

    Gillad av 1 person

  5. En annan skriver:

    Hm, låter ju nästan poetiskt, pissfitta, fittmössa…
    Eller så här; Ta på dig din fittmössa din pissfitta, det är kallt ute i genusträsket.

    Gillad av 2 personer

    • En annan skriver:

      Eller; va beredd med pissfittan, här kommer fittstimmet.
      Det egentliga uttrycket är väl pissråtta, kanske ngt för språkvårdare att ta upp, fitta år väl ett gammalt ord för våtmark. Att göra det kvinnliga könsutseendet till en politisk fråga verkar som om ngn. gått vilse på bordellen, men han är ju köpt, den där Baas, journalist år han knappast, snarare åsiktspolis.
      En rälig jävel e han iallafall, han kan väl åka till Iran och fira jul.

      Gillad av 2 personer

  6. hllviken skriver:

    @ ”En annan”

    Fantasi och humor behövs i eländet 🙂

    Gillad av 3 personer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.