IFK och Hammarby

Besökte mitt livs första fotbollsmatch i går. Faktiskt riktigt kul! På vägen dit funderade jag på om jag skulle heja på IFK eller Hammarby, är ju trots allt född 08, men på plats rycktes jag genast med i IFK:s hejarklack trots att Hammarbys supportar satt bredvid, väl instängslade p.g.a. att de visst är kända våldsamma huliganer. Jag är ju Norrköpingsbo sedan många år nu och fram för allt så spelade IFK riktigt bra! Roligare att heja på vinnarlaget 😉

På väg till matchen fick Hammarbys huliganer sällskap av ett antal poliser både till fots och i pikètbilar. Mot slutet av matchen, 3-1 till IFK, blev huliganerna sura och började kasta ölflaskor på IFK:s målvakt, samt på tillskyndande poliser varav en lär ha fått en flaska i huvudet. Fler och fler poliser strömmade till, nu med hjälm på huvudet, och till slut lyckades 3 av dem få iväg en huligan och en 4:de polis sprang efter.

Det är lätt att förstå varför polisen ständigt behöver mer resurser. Huliganer kastar glasflaskor omkring sig medan polisen tydligen pratvägen ska försöka få stopp på våldet innan man får tag i någon att kånka iväg, medan ännu fler flaskor far genom luften. En landade på IFK:s mål och låg kvar där matchen ut, glittrande i solnedgången. Är polisens batonger prydnad eller vaddå? Eller varför inte använda sig av tårgas? Ska svenska skattebetalare skinnflås komplett med ineffektiva myndigheter proppade med verklighetsfrämmande regler? Sätt stopp för f-n!

Låt huliganer som begår brott spendera sin energi på arbete istället. De verkar ha gott om energi, viftade konstant med stora fanor och  lungorna saknade inte heller kapacitet! Skogsarbete med fotboja i Norrland till dess kostnaden för deras framfart betalats tillbaka till skattebetalarna, eller arrangörerna som visst tvingas betala dubbelt för polisens insats numer: skattevägen och extra för arrangemanget. Eller placera huliganerna i familjehem, se min motion. De såg ut att platsa där 😉

På väg hem längs Södra Promenaden stod en Hammarbysupporter och önskade oss grattis i alla fall 🙂 Trevlig avslutning denna underbara, ljusa vårkväll med bristande knoppar överallt!

Detta inlägg publicerades i Norrköping. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.