Tredje statsmakten

Av Olle Ljungbeck

Tredje statsmakten är sedan mitten av 1800-talet en informell benämning på massmedia i Sverige. Den första makten är regeringen och den andra riksdagen.

Med benämningen tredje statsmakten avses den kontrollerande funktion som massmedia har (eller borde ha) när det gäller politiken och makthavarna. En förutsättning för detta är vår grundlag som garanterar tryckfrihet och yttrandefrihet .
Trots att vår grundlag fortfarande i sin skrivning garanterar medborgarna tryckfrihet och yttrandefrihet agerar massmedia idag som om grundlagen i dag saknade dessa garantier.

Med hänsyn till att minst nittio procent av massmedia i dag är helt okritisk till såväl den första som andra statsmaktens agerande trots att dessa båda tillsammans under de senaste tio åren utövat sin makt på ett sådant sätt att Sverige är nära en såväl ekonomisk som en samhällelig katastrof vad gäller medborgarnas trygghet till liv, lem och egendom.
Detta pga en helt oförsvarlig invandring som genererat det värsta våld svenska folket någonsin utsatts för under fredstid. Men vissa forskare påstår att vi inte längre kan tala om fred utan att Sverige och dess folk pga av massinvandringen lever under förhållanden som kan likställas med krig.

En bidragande orsak till detta ja kanske den enda, är att den den tredje statsmakten (journalisterna), har i stället för att kritiskt granska makten och vara en nagel i ögat på politikerna, ersatts med individer med måttot; ”Vi slickar er gärna i röven bara vi får presstöd och inbjudan till era fester där vi kan umgås som de kolleger vi är”.

Om det i stället vore så att den tredje statsmakten/journalisterna använde sina grundlagsenliga rättigheter att kritisera statsmakterna skulle de ju ställt sig på folkets sida och inte mot detta. Och inte minst skulle de vara ett skydd för demokratin som vi inte längre har. I bästa fall kan vi tala om en formell sådan.

Trots att vi idag har en regeringschef som är på väg att krossa välstånd och trygghet i vårt land ger nästan 90 procent av media-journalisterna denne tydligt psykopatiske individ sitt stöd. Trots att denne mentale dåre är på väg att slå ut möjligheterna att driva skola, åldrings- och sjukvård på en nivå som kan accepteras låter de honom hållas!
Att söka förklaringar till denna journalisternas kollektiva moraliska och intellektuella bankrutt är inte lätt. När det i en population som massmedias journalistkår endast finns högst tio procent som vågar se eller alternativt vågar redovisa verkligheten är det skrämmande. Ja det är så skrämmande att jag anser att vi passerat Orvells 1984 med råge.

I detta sammanhang vill jag också påstå att även om hela sju-klövern mer eller mindre är ansvariga för dagens katastrof för Sverige och dess folk så är det två partiledare som är värst pga av sina personligheter. Självklar måste också Reinfeldt som flytt fältet räknas till dessa.

Två så helt olika men ändå så lika.

Dessa båda är Stefan Löfven och Annie Lööf. Hon med en jurkand, han med en icke fullgången svetsar-kurs. Trots denna skillnad är de häpnadsväckande lika i sina personligheter. Dessa präglas framförallt av två klart negativa egenskaper som gör dem olämpliga som ledare. Den ena egenskapen är maktfullkomlighet för vilken de är beredda till att svika sitt folk även om de därmed förorsakar detta en katastrof.

Den andra egenskapen är känslokyla som kan ta sig uttryck i ren grymhet som
saknar allt vad medkänsla heter.

Det kan emellertid hos sådana människor finnas en överdriven ”ömsinthet” mot de allra närmaste som t ex egna barn eller tom egna djur, medan de samtidigt kan vara helt okänsliga för vilket lidande de än utsätter andra människor för.

Det finns många exempel om detta t ex bland krigsförbrytare m fl. Bland de tyska krigsförbrytarna som dömdes vid Nurnbergsrättegången fanns det ett flertal som uppvisade en sådan personlighet. Göring var en sådan. En överdriven känsla för djur men en djävul mot andra människor än de allra närmaste. Sådana kunde han utan minsta känsla låta plågas till döds i koncentrationsläger. Detta är en karaktäristik som överensstämmer med individer med personligheter som Löfven och Lööf. Därför har dessa förstört Sverige och kommer att förvärra katastrofen om de får fortsätta. Denna personlighet psykopati.

Att bla dessa människor kan sitta kvar och ”regera” Sverige visar bilden av en totalt korrupt och rövslickande journalistkår. Varje dag vi öppnar en tidning eller lyssnar på Radio och TV kommer någon av dessa till tals.

Här nedan ett exempel av en av de värsta Sofia Mirjamsdotter; ”Lika obehaglig är den allt mer accepterade förklaringen till detta påstådda tillstånd. Att det skulle bero på invandringen. Det finns en uppenbar förklaring till att vi hamnat här. Förklaringen heter Sverigedemokraterna, och deras genomarbetade, långsiktiga och tålmodiga strategi för att sprida dessa påståenden och få människor att tro på dem”.

En person som på heltid sysslar med att studera samhällsutvecklingen och uttalar sig på detta sätt kan helt enkelt inte vara mentalt frisk. Och tyvärr ”bärs” medierna upp av dessa sjuka individer.

Den regering som efterträder den nuvarande måste om den vill kallas demokratisk stryka allt massmedialt stöd från budgeten.

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

73528712_10220802639805612_7920500034100002816_n

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Tredje statsmakten

 1. drhallonhatt skriver:

  Ja det har ju inte direkt varit någon häxjakt på wallenberg trots både penningtvätt i SEB och mutskandalen i Ericsson.. man kan ju undra varför??

  Gillad av 2 personer

  • SasjaL skriver:

   De befinner sig inte långt ifrån toppen utav globalisthierarkin, med Rockefeller- och Rothschild-familjerna längst upp. Andra kända namn man finner i hierarkin är Clinton-familjen och György Schwartz plus många fler, varav några i Sverige.

   Gillad av 4 personer

 2. hllviken skriver:

  Tredje statsmakten visar inte det som Joakim Lamotte visar:

  Gillad av 2 personer

 3. Benny skriver:

  Släng ut packet på en gång! Och klarar inte svensk polis att göra det får man hyra in riktiga poliser från Polen och Ryssland för att fixa problemet! Svårare är det inte…Man hade ju polska brandmän för att släcka skogsbränderna 2018 och det funkade utmärkt!

  Gillad av 3 personer

 4. hllviken skriver:

  Samhällsnytts film har en annan vinkel:

  Gilla

 5. Ping: Lamotte i Trollhättan | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.