Ett hån mot alla våldsutsatta kvinnor

Av kvinnornas förkämpe Olle Ljungbeck

Centerkvinnor Ert inlägg i Gefle Dagblad 21/5 är ett hån mot alla våldsutsatta kvinnor.

(Min anm: Jag länkar inte dit eftersom jag gissar att mina läsare till leda hört/läst och inte längre vill besudla sig med sörjan och inte ge en tidning mot folket fler läsare. Däremot länkar jag till Alice Teodorescu trots att hon valt att skriva i en av systemmedias värsta blaskor, men eftersom hon brukar våga befatta sig med verkligheten bjuder vi på länken där hon bl a säger: “Att fortsätta hålla gränserna öppna till landet Sverige utan att ha förutsättningar för att öppna gränserna till samhället Sverige försätter människor i ett permanent mellanförskap som lägger grunden för en rad andra samhällsproblem, inte minst i fråga om kriminalitet”.)

Tillbaka till Olle: Att vissa svenska män våldför sig på kvinnor är inget nytt. Det har varit känt länge och är självklart helt oförsvarligt. Inte minst de lagstiftande politikerna har känt till detta. Men detta till trots har inte mycket gjorts. På senare år har man gjort vissa försök att genom en svag lagstiftning bryta detta avskyvärda våld. Men viljan att på allvar verkligen komma åt våldet finns inte och har aldrig funnits hos lagstiftarna. Dit räknar jag flertalet politiker.

Orsakerna till våldet är självklart flera. I vissa stater är våld mot kvinnor legitimt! Orsaken till detta har sin grund i bl a följande. Vi kan t ex konstatera  stora skillnader mellan Sveriges kultur, religion, lagstiftning etc å ena sidan och å andra sidan de flera hundratusen individer som de senaste decennierna kommit från islamistiska stater där religionen islam med koranen, genom lagstiftning är en del av författningen, trots synen på kvinnor. Dessa stater kallar vi vanligtvis muslimska i vilka islam är statsreligion och sålunda jämställd med lagarna. Sålunda sanktionerar dessa stater våld mot kvinnor i sina författningar. Och detta söker ni dölja i er skenheliga artikel.

Detta talar ni aldrig om utan generaliserar av ren feghet. Vi vet att en kategori män står för ca 80 procent av våldet/våldtäkter-na mot kvinnor i dagens Sverige och tillhör den grupp som bekänner sig till islam och koranen. Detta nämner ni aldrig av ren feghet och rädsla. Det är ju en självklarhet att om man inte går till grunden om vilka kategorier män som står för våldet kan man inte heller utrota detta. Om man inte heller tydligt belyser kultur, religion etc och vad som är legitimerat enligt dessa vad gäller förhållandet mellan kvinnor/män, flickor/pojkar kommer man heller aldrig tillrätta med dessa avskyvärdheter.

Er partiledare Annie Lööf är ansvarig för en stor del av våldet och våldtäkterna mot kvinnor. Detta är hon genom att just hon har agerat för att de ca 7-10 tusen afghanska ”pojkarna” skall få stanna i Sverige. Vi vet med säkerhet att ett stort antal av dessa har våldfört sig på kvinnor.

Ett annat exempel på er undfallenhet och bristande medkänsla för bl a flickor är nedanstående person. Denne man (Abdirizak Waberi, min anm.) var under ett flertal år rektor för den muslimska friskolan Römosseskolan. Under de år han var rektor (jag har 7 protokoll från skolinspektionen) terroriserade han flickorna som gick på skolan.

Han lämnade så småningom skolan men är nu åter rektor för denna! Detta är helt klart politikerna ansvariga för. Självklart skall alla religiösa friskolor förbjudas om vi vill värna flickors rättigheter.

Ett lysande exempel på Ert hyckleri är att ni vill att inga nya religiösa friskolor skall få startas i framtiden. MEN. Ni vill att nuvarande skall få vara kvar! Det innebär att ni anser att ett antal flickor – de som kommer att gå i de gamla religiösa friskolorna – inte skall få det skydd som är nödvändigt utan tvingas gå på skolor som förtrycker dem!

Vi skulle avsevärt kunna minska våldet mot kvinnor genom följande.

Svenska män som våldför sig på kvinnor skall liksom invandrade sådana ha betydligt strängare straff. De utländska männen skall efter avtjänat straff utvisas.

Dessa män skulle mycket väl kunna ”hyras” in på utländska fängelser vilket bara detta skulle avskräcka många.

Förstatliga skolan och tillåt inga religiösa sådana.

Förbjud attribut som kränker kvinnor.

Invandrade män som på annat sätt kränker kvinnor skall alltid utvisas efter avtjänat straff.

Inga dagis eller förskolor som drivs i regi av annan än kommun.

Olle Ljungbeck, Hanåsenvägen 110, 80591 Gävle

Min anm: Sista punkten håller jag till skillnad från övriga inte med om eftersom jag inte sett att kommunens förskolor och dagis beriver sin verksamhet utifrån barnens behov, barnens bästa, utan att de bedrivs utifrån de vuxnas behov av lön hela vägen upp till beslutsfattarna. Jag är övertygad om att nya former av regi behövs som kan tillmötesgå barnens behov! T ex att få leva hos dem som älskar dem de första åren istället får att mot de allra flesta barns behov tvingas växa upp på institution ämnad att som sagt tillfredställa de vuxnas behov. Att däremot tillåta en regi som systematiskt kränker flickor borde självklart vara straffbart med utvisning som påföljd och visar bara hur lågt vårt land sjunkit och fortsätter sjunka med hjälp av det sovande folkets röster…

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ett hån mot alla våldsutsatta kvinnor

 1. bjornwiklund skriver:

  ”“Att fortsätta hålla gränserna öppna till landet Sverige utan att ha förutsättningar för att öppna gränserna till samhället Sverige försätter människor i ett permanent mellanförskap som lägger grunden för en rad andra samhällsproblem, inte minst i fråga om kriminalitet”.”
  Detta är ju ganska PK att skriva för det mynnar ju ut i att vi, dvs landet misslyckats…. felet är ju att våra putanförskaå”olitiker sedan Palme drivit på detta… coh varför inte…. alla som berikas av en ökning inom ett antal områden göder givetvis ett större och större antal inom kort asylindustrin…. kanske dags att inse att en återvandring o/e utvandring till länder där alla dessa slipper blir försatta i ”utanförskap” för om det inte finns ett enda land i världen där detta fungerar bör man ju fundera på om inte hella upplägget är förfelat?

  Gillad av 1 person

 2. Pingback: Ett hån mot alla våldsutsatta kvinnor | Varjager's Weblog

 3. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.