Rapportera valfusk

Valfusk existerar väl inte i demokratin Sverige, högt tronande över alla korrumperade länder långt bort?

Vid mitt inträde i politiken år 2010 läste jag om valfusk i vårt land, flera gånger dessutom. Då tyckte jag att vi borde anlita internationella valobservatörer – om vi kan kontrollera att inte även dessa är köpta förstås.

Nu efter EU-valet talas det åter om valfusk:

https://www.realisten.se/2014/05/30/valfusk-mot-svenskarnas-parti/

Det handlar om själva grunden till vår demokrati. Sätts den ur spel är kanske revolution enda utvägen? Men vi behöver ju inte storma riksdagshuset med stinkbomber direkt. Vi kan försöka vara kreativa och komma med förslag till en mer långsiktig lösning.

Jag ställde upp som kandidat till EU-valet och blev mycket förvånad när jag gick igenom röstresultatet för Rädda Sverige. Norrköping fanns inte alls på listan – där jag med absolut säkerhet vet flera som röstat på raddasverige.nu och på mig personligen. Dessutom är jag helt säker på att ingen felstavning förekom i en del av fallen eftersom jag själv skrev valsedlarna!

Har just hört att exakt samma fusk skett i andra valdistrikt – att man tagit bort personrösterna.

Man kan undra om rösträknarna fått order om att göra om handskrivna bokstäver till oigenkännlighet för att kunna ogiltigförklara lagda röster? Vad fick de i så fall betalt?

Vad tycker du? Hör gärna av dig om du vet mer om valfusk.

Alla borde fotografera sitt röstande och kontrollera resultatet i Skendemokratin Svärje!

Uppdaterat 2014-09-21:

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2014/09/13/halsopartiet/

Detta inlägg publicerades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Rapportera valfusk

 1. mickevennstrom skriver:

  Som alltid Cornelia, pekar du på saker som vi Svenskar inte ens för ett ögonblick trodde existerade i detta vårt ”rättvisa” land. Vad ska vi göra frågar du, hade jag svaret skulle jag inte sitta här och kommentera, utan jobba med svaret. Dock är jag mycket tacksam att det fortfarande finns människor som du och en del andra, hoppet känns att det ännu finns kvar. Hatten av för dig Cornelia./Micke

  Gilla

 2. vidholdz skriver:

  Skall man behöva filma sin vallapp i båset och samt när den läggs i urnan för att sedan konstatera att den inte fanns med för att få bevis för att det förekommer valfusk – när det gäller rösträkningen för dig Cornelia så borde detta gå att kontrollera. Uttalandet som en kvinna gjorde om att alla SD röster skulle slängas i papperskorgen var ju ett bevis på att någon form av bevakning från alla partier vid rösträkning behöver införas – i varje fall de partier som känner ”på sig” att de kan utsättas för sabotage skall begära att få deltaga och även kolla upp hur det ser ut i vallokalen så att alla partier verkligen är representerade. SD kommer med all säkerhet att utsättas för sabotage.

  Gilla

  • corneliadahlberg skriver:

   Anledningen till att det är bra att fotografera är att man då har bevis vid ev. anmälan om valfusk. Då ska man naturligtvis först ha kontrollerat Valmyndighetens lista efter fullföljd rösträkning samt konstaterat, som i mitt fall, att de plockat bort alla röster i Norrköping. Bra med foto om valsedeln var handskriven eftersom rösträknarna tydligen förvanskar handskrivna icke önskvärda valsedlar.

   Jag har fått rådet att polisanmäla valfusket vilket jag kommer göra! Berättar sedan hur ett sådan ärende löper i Svärje.

   Gilla

 3. Pingback: Hälsopartiet | corneliadahlberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.